Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Chodzi o wpisywanie różnych nazw w tytuł ogłoszenia. 

Które to ogłoszenia były?

Nie było żadnych różnych nazw w tytule, a zobaczyć treść możesz sobie w dziale ogłoszeń wchodząc przez moje konto.

3 godziny temu, Audiolubny napisał:

Moderacja wyslala mi ostrzezenie

Część moich odpowiedzi na Twoje posty też widzę zniknęła... No i jeden YBA Heritage A100 z Kutna na OLX też - konkurencja sprzedała moim kosztem.

Edytowane przez mol01
52 minuty temu, mol01 napisał:

Nie było żadnych różnych nazw w tytule, a zobaczyć treść możesz sobie w dziale ogłoszeń wchodząc przez moje konto.

To co tam było nie tak że olx usunął? 

?👈

Godzinę temu, Dune napisał:

Ten z drugiego linku to trochę wygląda na śmietnik za tą cenę 🙂  ze  2 lata wisi na tej aukcji widać, że wzmacniacz musiał  spaść z wysokości,  za to w środku zamontowali wiatraczek 🙂

Oj tam, oj tam .... Ale, jak widać, wszystko jest wyceniane odpowiednio do stanu. Jeżeli postawisz na tym CD, to ważne, że gra dobrze i nie wymaga serwisu za ok. tysiaka. 😁

Kiedyś kupiłem wycackany, super dla oka, a po kilku dniach przestał grać. 🤔

Edytowane przez LJ3
3 minuty temu, rafal735r napisał:

To co tam było nie tak że olx usunął? 

No przecież pisałem - tu niby "wpis nie na temat", a od OLX oczekuję wyjaśnień przyczyny usunięcia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@mol01 co w Twoim systemie zastąpiło YBA Heritage A100?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Moderatorzy

Panowie,

Zgodnie z regulaminem, do umieszczania ogłoszeń, służy odpowiedni dział (Ogłoszenia). Administracja dopuszcza również zamieszczanie ogłoszeń w wątku sprzedażowym "Nasze aukcje na allegro i ebay".

Proszę się trzymać powyższych zasad, wtedy nie powinno być żadnych problemów.

Pozdrawiam.

M

13 minut temu, Tajitsu napisał:

@mol01 co w Twoim systemie zastąpiło YBA Heritage A100?

Pewnie parskniesz śmiechem, ale to Heritage R100 miał zastąpić sypialnianą Micromegę MyAmp i na próbę kupiłem bardziej dostępnego A100, więc obecnie wróciłem do Micromegi (która pod względem funkcjonalności zastąpiła Krella KAV-300i bez większych kompromisów z jakością brzmienia na tej powierzchni - ok. 15m).

Edytowane przez mol01
10 minut temu, mol01 napisał:

Pewnie parskniesz śmiechem(…)

Nie, dlaczego?

Jestem ostatni do osądzania i nabijania się z czyjegoś stereo.

Sprzęt jest dla Nas, nie dla kogoś, skoro Tobie gra i jesteś zadowolony, mogę jedynie pogratulować 😀 wiem jak ważne jest zadowolenie, bez niego nie ma radości ze stereo. Niestety.

Pozdrawiam serdecznie,

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

52 minuty temu, Tajitsu napisał:

Nie, dlaczego?

Pewnie większość parsknęła śmiechem, czytając jak to malutka plastikowa kostka Micromegi wielkości interfejsu USB z zasilaczem impulsowym i scalonymi końcówkami mocy na radiatorze z wentylatorkiem wielkości pudełka zapałek pokonała potężnego legendarnego monumentalnie wykonanego aluminiowego Krella KAV-300i z armadą kultowych tranów Motoroli w obudowach TO3 umieszczonych na dużych radiatorach oraz gąszczem kondensatorów w kilku stopniach stabilizacji i wielkim trafem (wielkości całej Micromegi). Otwórz wszystko zależy od zestawienia systemu i pomieszczenia - no niestety Krell do muzyki przesyłanej bezprzewodowo w małym pomieszczeniu się nie nadaje, uwydatnia jej wady i gra to do kitu. Z dobrym źródłem, w dużym pomieszczeniu i z dużymi kolumnami (zwłaszcza) to zupełnie inna rozmowa.

Edytowane przez mol01

Różnie to bywa…

U mnie malutkie monoski ncore 250 wygryzły accuphase p-11, a zasraniutki smsl do200 densena b200 i Teac ud503.Także ten…

36 minut temu, Marcin_75 napisał:

U mnie malutkie monoski ncore 250 wygryzły accuphase p-11

Tylko, że ncorw to klasa D, a MyAmp to pełnokrwista klasa AB w zminiaturyzowanej formie dwóch dużych monofonicznych scalaków, tylko zasilacz jest impulsowy, aby zapewnić im wystarczająco dużo prądu o stabilnym napięciu bez zapędzania się w wielkości Krellowe.

Edytowane przez mol01
Teraz, mol01 napisał:

Tylko, że ncorw to klasa D, a MyAmp to pełnokrwista klasa AB w zminiaturyzowanej formie dwóch dużych monofonicznych scalaków, tylko zasilacz jest impulsowy, aby zapewnić im wystarczająco dużo prądu bez zapędzania się w wielkości Krellowe.

Ja nie staram się wykazać wyższości czegokolwiek nad czymkolwiek Drogo Kolego

Stwierdzam tylko, ze reguły powoli się zmieniają.I gówienka, na które wcześniej nie zwróciłbym uwagi, goszczą w naszych systemach.

5 minut temu, Marcin_75 napisał:

Ja nie staram się wykazać wyższości czegokolwiek nad czymkolwiek Drogo Kolego

Ja też nie staram się niczego wykazywać - stwierdzam jedynie fakty konstrukcyjne, które w dzisiejszych czasach czasami przeczą logice "chłopskiego rozumu", co wszystko mierzy rozmiarami i wagą (a w dużej mierze także ceną, co jest najgłupszym pomysłem).

Edytowane przez mol01
3 godziny temu, Marcin_75 napisał:

Stwierdzam tylko, ze reguły powoli się zmieniają.I gówienka, na które wcześniej nie zwróciłbym uwagi, goszczą w naszych systemach.

Tak to bywa jak nie ma się możliwości. Nie oznacza to, że podłączone głośniczki aktywne do kompa potrafią zagrać z jakąkolwiek klasą. Jeżeli Wam coś takiego wystarcza to proponuję Z130 Logitech. Plus - Mają wyjście na słuchawki. 

Ja tak odsłuchuję muzykę z YouTube, gdy mnie zainteresuje jakaś płyta ale .... 

"To" gra bo musi. 

W dniu 23.01.2023 o 13:38, Marcinus napisał:

Moderatorze , znowu usuneliscie moj wspis. Co wiecej dostalem „ostrzezenie”. Zatem ostrzegam po raz ostatni przed przestrzeganiem konstytucji RP! jezeli sytuacja sie powtorzy bede musial reagowac na usuwanie komentarzy wedlug Prawa Polskiego.

Pisałem z gościem od Sony SS-G9, ma oryginalne tweetery tylko w jednym jest do przewinięcia cewka. Teraz siedzą tam Peerlessy.

Za 2500e dalej mega okazja.

2 minuty temu, Marek.S napisał:

Pisałem z gościem od Sony SS-G9, ma oryginalne tweetery tylko w jednym jest do przewinięcia cewka. Teraz siedzą tam Peerlessy.

Za 2500e dalej mega okazja.

Kupujesz?

JVC Victor QLY-55F

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

@Kaszląca Pszczoła Temat od wrzucania WŁASNYCH ogłoszeń jest INNY i nie jest to ten temat.

Proszę uszanować tematykę na forum. !!!!

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Espectro napisał:

Proszę uszanować tematykę

Tematyka to Znaleziska na eBay i Allegro. To temat ogólny dotyczący ogłoszeń a nie osób wystawiających te ogłoszenia . 

W takim razie ja mogę wstawić tutaj ogłoszenie kolegi z forum i odwrotnie ale kolega swojego ogłoszenia już nie może ?

Sam nie mam nic przeciwko ale wyobraźmy sobie sytuację, że wszyscy zaczną tutaj niewinnie pokazywać swoje ogłoszenia to już nie będzie to niezależne źródło z okazjami tylko autopromocja a to już nie jest obiektywne i wg. mnie trochę psuje ten temat.

Nie ma nic złego jak jeden z kolegów znajdzie ogłoszenie innego kolegi i uzna za okazje, doda je tutaj a myśle, że prawdziwe okazję nie umkną obserwującym ten wątek.

Sam nie dawno sprzedawałem dwie rzeczy i nie pokazałem ich tutaj, trochę liczyłem, że któryś z tutejszych łowców okazji je wypatrzy no i cóż - widocznie nie były to takie okazje bo tu ne trafiły😉.

Ja się przyznaję - z tym wstawianiem tutaj to była gruba pomyłka i żałuję, że w ogóle pokusiłem się na wspomnienie o moich ogłoszeniach gdziekolwiek na tym forum, nigdy tego nie robiłem i był spokój z zawistnymi ludźmi. Ale za zgłaszanie do OLX naruszenia regulaminu, gdy moje ogłoszenia wcale go nie naruszały, to pajac jeden z drugim powinien dostać tu bana! Sprawa jest rozwojowa z obsługą OLX - na razie wznowiłem wyedytowane ogłoszenia, ale napisałem już odpowiedni elaborat z podejrzeniem nieuczciwej konkurencji!

Edytowane przez mol01

Jaka pomyłka ? Jak sądzisz, że to zawiść forumowiczów to raczej na pewno się grubo mylisz. W końcu napisałeś że to Twoje, więc to nie jakaś kryptoreklama. Fakt że zamieściłeś swoje ogłoszenie w niewłaściwym temacie (znalezisko a nie "nasze aukcje") mógł być pierwszym powodem, proste. Ogłoszenie OLX usunięte - tu powodem mogą być nieuczciwe praktyki wystawiania, co opisał kolega wyżej (cytat poniżej). To rzeczywiście wkurzające czasem jak szukamy jakiegoś sprzętu i non stop wyskakiwałoby Twoje z jakimś egzotycznym sprzętem, którego nie szukamy. To tak jakby w tytule ogłoszenia/aukcji zamieścić: sprzedaję Tannoy - nie B&W JBL Jamo KEF PARADIGM i 100 innych marek gdyby się dało wpisać. Jeszcze widuje się takie aukcje na Allegro i to mega wkurzające. Tylko w OLX można to zrobić trochę ukryte - w opisie, ale i tak się pojawi w wynikach wyszukiwania - w sumie na jedno wychodzi bo pojawia się i zwraca naszą uwagę choć tego nie chcemy. Więc imho problem jest banalny i leży właśnie tutaj.

W dniu 22.01.2023 o 15:08, dedal75 napisał:

A to ten co w prawie każdej kategorii się pojawia na olx 🤦

120 marek sprzętu w opisie 😎

W dniu 22.01.2023 o 16:56, mol01 napisał:

Ale ja tylko napisałem, że marka mniej znana niż takie i takie:)

Pół żartem, pół serio, ale efekt końcowy jest taki sam. Rozumiem jakbyś wymienił kilka podobnych marek, gdzie rzeczywiście ktoś mógłby się zainteresować, ale 120 to już przesada.

33 minuty temu, don111 napisał:

Pół żartem, pół serio, ale efekt końcowy jest taki sam. Rozumiem jakbyś wymienił kilka podobnych marek, gdzie rzeczywiście ktoś mógłby się zainteresować, ale 120 to już przesada.

Ale fakt faktem, że to nie było chamskie otagowanie w stylu "Dla wyszukiwarki:...", tylko zdanie stwierdzające, jak to sam określiłeś, większej egzotyczności mojego sprzętu, napisane pół żartem pół serio. Zaś ogłoszenie nikogo nie wprowadza w błąd, bo tytuł, nagłówek i opis kilkukrotnie mówią, co jest przedmiotem sprzedaży. Jak szukasz czegoś innego, to wiadomo, że nie wejdziesz, bo i poco, chyba że... właśnie zwróciłem Twoją uwagę, że istnieje coś o czym nie słyszałeś i być może warto zasięgnąć okiem co to. Prawda? Tylko ludzie ograniczeni uciekają od nowej wiedzy i doświadczeń...

P.S. Tak samo niegdyś zaciekawiłem kilku użytkowników sprzętem Classe i Theta - teraz są mi wdzięczni, że poznali te marki i powstały na łamach tego forum kluby tych właśnie marek... Jeśli nie będziemy promować i próbować niszowych, ale bardzo udanych produktów, zaleją nas szajsem molochy z mainstreamu!

Edytowane przez mol01

Moim zdaniem kolega @ mol01 osiągnął cel. 

Reklama jak polityka. Zawsze daje zamierzony skutek, gdy dużo się mówi, pisze w temacie. Wzrasta oglądalność. Czy nie o to chodzi?

Wałkowanie tematu trzecią stronę pomaga. 

Edytowane przez LJ3
10 godzin temu, Riczi75 napisał:

Tematyka to Znaleziska na eBay i Allegro. To temat ogólny dotyczący ogłoszeń a nie osób wystawiających te ogłoszenia . 

W takim razie ja mogę wstawić tutaj ogłoszenie kolegi z forum i odwrotnie ale kolega swojego ogłoszenia już nie może ?

Babcia = moderacja :)

7 godzin temu, LJ3 napisał:

Moim zdaniem kolega @ mol01 osiągnął cel. 

Reklama jak polityka. Zawsze daje zamierzony skutek, gdy dużo się mówi, pisze w temacie. Wzrasta oglądalność. Czy nie o to chodzi?

Wałkowanie tematu trzecią stronę pomaga. 

Niech każdy tak zamieszcza, to zobaczymy jaki będzie burdel .

Szczerze mam w dupie takie praktyki , ale obserwuje kilka marek i jeśli mialo by mi się kilkadziesiąt ogłoszeń dziennie pojawiać  nie interesujących mnie to bym się lekko zgarbił . Bo ktoś ma takie rewelacyjne pomysły . Poszukaj sobie przegub do auta jak masz 50 marek wpisane . Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Pokaż nowe odpowiedzi