Skocz do zawartości
IGNORED

Ma ktos-coax-rdzen solid+oplot folia?

StyppaH

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ma ktos przypadkiem tego typu kabel na zbyciu (jakies 10 m, oczywiscie miedz)? cos z zyla goraca ponizej 2 mm srednica najlepiej. Oprocz folii moze byc plecionka na niej. W polskich sklepach nic takiego nie widze - ewentualnie rlf7 wydaje sie dosc ok...kabel posluzy do projektu kabla glosnikowego z tnt audio

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/15362-ma-ktos-coax-rdzen-solidoplot-folia/

Pytasz o zwykłego koncentryka? A szukałeś w sklepie elektronicznym / elektrycznym? Z drugiej strony nie widziałem takiego kabla o 2mm żyle :| - ten co kupiłem parę dni temu ma 1mm / izolacja z FPE / folia + oplot - cena jakieś 2zł /m

koncentryk ktory kupiles na 90% ma folie z aluminium, a oplot to miedz cynowana. ja potrzebuje czyste cu na rdzen jak i na folie - w zadnym elektrotechnicznym w poznaniu czegos takiego nie dostaniesz.

jesli ma miedziana folie to mozesz napisac gdzie kupowales?

Nic nie wspominałeś że folia ma być z miedzi - ja się z takim wariantem nigdy się nie spotkałem - co najwyżej plecionka z miedzi - nie folia. Tak - u mnie jest folia alu + oplot, rdzeń solid core miedziany (nie cynowany ani nie srebrzony).

no racja - sadzilem ze umiescilem taka informacje :)

mozna sie spotkac z takim rozwiazaniem w dobrych kablach 50 Ohm - np h500, h1000 czy tez kable andrew. niemniej wszystkie one maja przerazliwie gruba zyle wewnetrzna - czytaj - bylyby niemozliwe do ulozenia przy kolumnach.

A tu podaja, ze H155 ma folie z Cu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja widac mam jakas podrobke, bo to co u mnie lezy (H155) ma folie Al...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.