Skocz do zawartości
IGNORED

Auralic / Mytek / Innuos

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wybory 3 streamery

Auralic Altair G1

Mytek Brooklyn Bridge 

Innuos ZENmini MK3

Oczywiście nie wiem który wybrać. Oczywiście zależy mi na jak najlepszym brzmieniu. 

Czy ktoś miał do czynienia z tymi streamerami ?

Może w podobnej cenie i podobnie funkcjonalnie (MQA, Roon itp.) macie inne propozycje ?

https://www.audiostereo.pl/topic/153846-auralic-mytek-innuos/
7 minut temu, paul klacska napisał:

Pod takim, że kupisz lepszego daca niż ten który jest podany w propozycjach jakie podałeś.

Masz na myśli jakiś konkretny zestaw streamer + dac ?

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli masz już Roona, to z mojej strony mogę ci polecić zestaw który sam posiadam . Jest nim Audiobyte Black Dragon+ Hydra Z + Sotm. Oczywiście jak lubisz trochę pomajsterkować , to zamiast tego ostatniego możesz użyć maliny. Będzie tak samo a parę groszy zostanie ci w portfelu. No ale to tylko moja propozycja, takich zestawów w twoim budżecie można złożyć dziesiątki. 

25 minut temu, paul klacska napisał:

Jeśli masz już Roona, to z mojej strony mogę ci polecić zestaw który sam posiadam . Jest nim Audiobyte Black Dragon+ Hydra Z + Sotm. Oczywiście jak lubisz trochę pomajsterkować , to zamiast tego ostatniego możesz użyć maliny. Będzie tak samo a parę groszy zostanie ci w portfelu. No ale to tylko moja propozycja, takich zestawów w twoim budżecie można złożyć dziesiątki. 

1. Roona nie mam, ale chciałbym kupując teraz zestaw zostawić sobie taką możliwość.

2. Malina. Nie znam się na konfiguracji, a efekt końcowy - duża niewiadoma.

3. Dlatego, że takich zestawów są dziesiątki to wybrałem 3 gotowe, które można gdzieś posłuchać albo wypożyczyć do domu.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, ememel napisał:

1. Roona nie mam, ale chciałbym kupując teraz zestaw zostawić sobie taką możliwość.

2. Malina. Nie znam się na konfiguracji, a efekt końcowy - duża niewiadoma.

3. Dlatego, że takich zestawów są dziesiątki to wybrałem 3 gotowe, które można gdzieś posłuchać albo wypożyczyć do domu.

1. Roon= bardzo dobry pomysł.

2. Malina, tak jak napisałem . Jak lubisz się bawić to dobra opcja, jak nie to kupujesz Sotma(gotowiec) i masz problem z głowy.

3. Plus takiego zestawu jest jeden i jest nim tylko jedno urządzenie. Minusów jest więcej, słaby dac to raz a po drugie gdy urządzenie utraci wsparcie oprogramowania, to możesz je sobie wyrzucić na śmietnik. Ja osobiście unikam takich urządzeń.

No ale to twoja kasa i zrobisz jak uważasz. Ja w jednym pudełku nigdy czegoś takiego nie kupię. 

11 minut temu, Different napisał:

Lumin D2 też jest ciekawą alternatywą. 

Fajne, ale nie te pieniądze. Moje oppo 205 na sabre9038pro plus malina gra lepiej niż ten Lumin.

A idąc dalej , to chyba na giełdzie jesk LKS004 za 4 koła. To plus Sotm i Roon wyjdzie taniej i lepiej.

W swojej cenie Lumin oferuje wbrew pozorom bardzo fajny dźwięk + niezła aplikacja + Roon ready i wiele innych w jednym opakowaniu, bez kombinacji z dodatkowym okablowaniem. Co kto woli.

Niedawno przerabiałem dokładnie ten sam temat. Testowałem Mytek Brooklyn Bridge i parę innych rozwiązań i skończyło się, że 

1. Zainwestowałem w nowego NASa Synology na którym działa Roon Core - super rozwiązanie plus NAS przydaje się do innych rzeczy

2. Zdecydowałem się na tańszego Mytek Liberty DAC plus Keces P3 - razem z Keces DAC dostał skrzydeł i brzmi wg. mnie równie dobrze jak Brooklyn Bridge 

3. Stary streamer (Denon) po 7 latach dokładnie jak piszą koledzy nadawał się tylko do muzeum

W każdej chwili można wymienić DAC na coś lepszego.  

Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, Different napisał:

W swojej cenie Lumin oferuje wbrew pozorom bardzo fajny dźwięk + niezła aplikacja + Roon ready i wiele innych w jednym opakowaniu, bez kombinacji z dodatkowym okablowaniem. Co kto woli.

No właśnie , albo płacimy za wygodę albo za brzmienie. 

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, ememel napisał:

Auralic ma np. świetną prasę. Nigdy nie kieruje się tym, ale... 

Czy w ogóle ktoś słyszał jak gra Altair G1?

Kieruj się opinią prasy, napewno dobrze na tym wyjdziesz.

Ja polecę Exogal Comet Plus (są chyba dwa na giełdzie), do tego SOTM/malina. U mnie z malina i nakładką digione signature i zasilaniem od Lucarto Audio. Soczyste, napowietrzone granie. Jak ma być all in one, to Lumin D2 byłby też ciekawą opcją.

2 minuty temu, ememel napisał:

Akurat wszyscy chwalą. Masz Altair a?

Aplikacja jest wspólna dla wszystkich modeli Auralic. Od Mini po najwyższe modele/ A to, że "wszyscy" ją chwalą? Pierwsze słyszę. W każdym razie ja do tych "wszystkich" się nie zaliczam. 

I za co Ci wszyscy chwalą aplikację? Za to, że nie wyświetla części płyt? Pomija wiele tytułów, które są dostępne w Tidalu?. Nie pokazuje wszystkich nowości (tak na oko 1/3 wydawanych)?

Nie ma obecnie zadnej apki firmowej od urzadzenia co miala by funkcjonalnosc Roona, brac jakis dobry DAC i do tego Sotom jesli nie chcesz testowac jakiegos skladaka.

ALe tutaj na forum to nawet sa tacy co zachwalaja wyjscie USB z kompa podlaczonego do DAC'a ze dziala bardzo dobrze, nie wyprobujesz sam to nie bedzisz wiedzial a wydatki skromne i jest mozliwosc odeslania zamowionego sprzetu wiec dlaczego nie sprawdzic ???

Godzinę temu, Mr.Jones napisał:

Nie ma obecnie zadnej apki firmowej od urzadzenia co miala by funkcjonalnosc Roona, brac jakis dobry DAC i do tego Sotom jesli nie chcesz testowac jakiegos skladaka.

ALe tutaj na forum to nawet sa tacy co zachwalaja wyjscie USB z kompa podlaczonego do DAC'a ze dziala bardzo dobrze, nie wyprobujesz sam to nie bedzisz wiedzial a wydatki skromne i jest mozliwosc odeslania zamowionego sprzetu wiec dlaczego nie sprawdzic ???

No tak, ale który to jest ten dobry DAC ?

Są ich dziesiątki i jakoś trzeba zawęzić poszukiwania.

Dlatego wybrac pare dostepnych w Polskich sklepach i zamowic do testow posluchac i SAMEMU zadecydowac.

Sorry ale w czym tu jest problem ? Zamow sobie jakis tani i jakis drogi posluchaj czy uslyszysz roznice odesli, zamow inny posluchaj i wtedy zadecyduj.

Dostales porade ze lepiej miec to rozdzielone niz w jednym urzadzeniu, to juz masz jakas sciezke jesli bedziesz nia chcial podazac.

6 godzin temu, paul klacska napisał:

1. Roon= bardzo dobry pomysł.

2. Malina, tak jak napisałem . Jak lubisz się bawić to dobra opcja, jak nie to kupujesz Sotma(gotowiec) i masz problem z głowy.

3. Plus takiego zestawu jest jeden i jest nim tylko jedno urządzenie. Minusów jest więcej, słaby dac to raz a po drugie gdy urządzenie utraci wsparcie oprogramowania, to możesz je sobie wyrzucić na śmietnik. Ja osobiście unikam takich urządzeń.

No ale to twoja kasa i zrobisz jak uważasz. Ja w jednym pudełku nigdy czegoś takiego nie kupię. 

Fajne, ale nie te pieniądze. Moje oppo 205 na sabre9038pro plus malina gra lepiej niż ten Lumin.

A idąc dalej , to chyba na giełdzie jesk LKS004 za 4 koła. To plus Sotm i Roon wyjdzie taniej i lepiej.

Jak to znaleźć na giełdzie LKS004?

Jakos nie rozumiem Polskiego dylematu zamowienia online i zwrotu - dopoki te przepisy istnieja nie widze w tym nic niemoralnego jak to tutaj na forum niektorzy wypisuja.

@Different : rozne glowy rozne odczucia i dlatego wlasnie napisalem posluchac wlasnymi uszami u siebie.

Jak ja sobie cenie podejscie salonow samochodowych w europie gdzie moge miec jazde testowa samochodem np. przez caly weekend, a nie tylko dokola salonu z sprzedawca na fotelu pasazera a to jest duza roznica zapewniam.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Different napisał:

Na mnie LKS (ani 003 ani 004) nie zrobił żadnego pozytywnego wrażenia. Co kto lubi.... ?

W tej cenie co on jest na giełdzie, to bardzo dobre granie. Tam jest Amanero, tak więc z Sotmem będzie grał natywnie. Tak więc o ile się spodoba, to zestaw za 6 koła bardzo dobry. 

• Pokaż nowe odpowiedzi