Jump to content
IGNORED

harman kardon hk-675/nad 320BEE

blokier41

Recommended Posts

Zastanawiam sie co wybrać -wzmacniacz NAD 320BEE,czy dołożyc i kupić harmana hk-675 z rotela i cambridge audio zrezygnowalem,subiektywna ocena.Posiadam budżetowe kolumny i nie wiem czy jest sens dokladania

800zl,zależy mi na dobrym basie ,i przyjemnej górze.Słuchana muzyka to pop,instrumentalna,new romantic itp

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jaki to jest "dobry" bas wg ciebie - krótko, punktowo z mniejszym wypełnieniem, czy raczej ciepło, troszkę kluskowato ale z dobrym nasyceniem?

Hidden Content

Witaj,

Dolaczam sie do pytania bo jak widze mamy podobne gusta muzyczne - u mnie bas ma byc mozliwie dzwieczny, okragly, dobrze wypelniony. (Na razie zestaw Denon PMA 485 + Jamo E550 szykuja sie zmiany)

Pozdrowienia - Luk

Hidden Content

Jak okrągły to polecam HK 675 - swoją drogą naprawde niezły klocek, grający "po ciepłej stronie".

Hidden Content

Lektura forum wskazuje ze sie zgadzamy - tez taki byl moj typ.

Dla pozadku - chyba lubie brzemienie o jakie w ponizszym watku chodzi Lutkowi:

Hidden Content

zdaje sie ze pod koniec okreslaja wymagany sprzet jako "neutralny" - tak zeby bylo slychac zywy instrument np jak jest mowa o tej gitarze basowej. W zasadzie powinienem sobie wkleic ten watek do "O mnie":))

Dzieki

Luk

Hidden Content

Hidden Content

Wychodzi na to że jednak bedę zmuszony wydać troche wiecej kasy na harmana.Osobiście preferuje bas krótki

punktowy lecz stanowczy.A może ktos pochwali nad 320 bee.

Hidden Content

O to jednak nie takie same mamy gusta muzyczne:)

Hidden Content

Chwalić sprzętu nie lubie, bo każdy i tak ocenia go tak jak go słyszy a tyle ile par uszu to tyle wrażeń - posiadam 320 bee od listopada i do tej pory potrafi mnie zaskoczyć (a sprzęt dopiero sobie składam i dużo mnie jeszcze wydatków czeka w najlbliższym czasie będą to kolumny jak natrafie na coś ciekawego jak narazie szukam sklepu w okolicach wrocławia zielonej góry gdzie przetestuje AEaelite two i visaton couplet) ale powracając do wzmacniacza nie powiem wiele bo nie znam jesze go tak jak bym poznać chciał a nie będę obiektywny bo nie wiele słyszałem wzmacniaczy był to m.in. rotel ra01 i jakis tam maranz - a jakie są różnice, trzeba by poprostu postawić oba 2/3 klocki obok siebie i poprostu poswięci temu przynajmniej jeden dzień na co czasu nie mam, powiem to co moge powiedzieć - przyzwoicie wyposażony, dźwięk precyzyjny i rysujący, wykonanie dobre wygodny w obsłudze, brakuje mu jednak przedniego panelu by był aluminiowy i wyjścia na głośniki są 2 (mi to nie przeszkadza) ogólnie mówiąc za te pieniądze rewelacja ja kupiłem swojego za 1 300 zł (oczywiście nowy) więc różnica cenowa między HK jest bardzo duża, wybór i tak należy do Ciebie, jedno jest pewne jak już kupisz NADa to poprostu sie zakochasz i z drwiącym uszmieszkiem będziesz patrzył na opisy "audiofilów" że NADy to brzydkie pudła, nie zapominajmy że 320 to budżetowy wzm. i przedewszystkim jakość cena ! ...domyślam się że nie wiele pomogłem ale jak poznam lepiej 320 i złoże zestaw tzn podłącze je z przyzwoitymi kolumnami to być może pokusze się na jakiś szerszy opis (jednak brak mi jeszcze w tej dziedzinie doświadczenia) - pozdrawiam !

Hidden Content

a jeśli masz luźą kase to może NAD 350 a jak nie to posłuchaj 320 a reszte kasy właduj w przyzwoite kabelki :)

Hidden Content

też chwalę nada za precyzujny szybki bas, ma się wrażanie jakby grał szybciej niż jest na CD, w porównaniu z rotelem i CA - nie ma w ogóle porównania, i nic nie wnosi z siebie, wszystko zależy od głośników i źródła. HK nie słuchałem ale jak ktoś pisze, że ociepla to nie polecam, chcesz mieć więcej basu to wstaw większe głośniki i tyle - nad im na pewno nie będzie żałował prądu ale w sposób kulturalny. W tej cenie moim zdaniem nic mu nie dorównuje, sam wzmak wcale nie jest brzydki, poza tym ważniejsze jak gra, tylko pilot... za ceglasty. Polecam nada!

Hidden Content

Co do pilota to musze się zgodzić troche za duży ale posiada on fukcje które są nie do wykorzystania przy tym wzmacniaczu (np wieksza ilość kanałow) chyba pilot pochodzi z wyższych modeli - w jednym z testow NADa widziałem mały skromny pilot (czarny) z podstawowymi funkcjami dla wzmcniacza i CD, zdziwiłem się gdy zobaczyłem inny pilot dużo wiekszy, ale to kwestia przyzwyczajenia, obsługa nie jest według mnie tak tragicnzna jak można by się spodziewać, bez problemu moża sterować "intuicyjnie" - po za tym taki pilot na pewno będzie kompatybilny z pozostałymi elementami NADa (tak mi się wydaje) a NAD nie dość że gra bardzo ładnie (wstosunku do cny) to jeszcze wygląda rewelacyjnie nie to co ten kolorowy HK ;) jakieś cyfrowe wyświetlacze kolorowe diody ? - dźięku nie oceniam bo nie słyszałem miejmy nadzieje że gra lepiej niż wygląda - chociaż wygląd nie jest dla mnie taki ważny .... - pozdrawiam !

Hidden Content

to jest ten mały pilot który jeast zamieszczony w teście (test dotyczył 320 a my mowimy o 320 bee jakie zaszły zmiany trudno powiedzieć) napewno pilot w bee jest inny oraz wyjścia na pozostałe segmenty do sterowania w 320 jest to wyjście RCA w 320 bee jack :)

[obrazekLUKASZ-259887_1.jpg]

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

->blokier41

Harman i Nad to dwa różne moim zdaniem brzmienia nawet w tej klasie stąd pytanie czy były już na "przesłuchaniu"? Co do kolumn to pewnie za chwilkę będzie wymiana na lepciejsze ale sprawdziło się już podczas niejednego odsłuchu, że lepiej mieć dobry piecyk, który wyciągnie maksymalnie wszystko co najlepsze z głośników, niż bardzo dobre kolumny grające na pół gwizdka z powodu słabości wzmacniacza.

pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.