Skocz do zawartości
IGNORED

Złodziej udostępniający nielegalnie filmy skazany

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Złodziej udostępniający nielegalnie filmy skazany. Brawo! Oby tak każdą zlodziejska stronę filmami zamknięto a tych ktorzy czerpią korzyść finansowa z czyjejś straty skazano. 

Ukryta Zawartość

Pełni funkcję wychowawczą.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Moderatorzy
9 minut temu, xetras napisał:

Pełni funkcję wychowawczą.

Bo ja wiem. Kwota tak absurdalnie wysoka, ze po prostu gość wyjedzie z kraju, gdzie dług nie będzie mu doskwierać i finalnie nie odda nic.

No chyba, że chodziło by nagłówki które obiegną media straszyły Jemu podobnych. 

-----------------

Głównie o to drugie mi chodzi i jeszcze o to, że łatwo wyłapać przestępstwo którego się nie da uniknąć, bo ślad i trop trwale pozostają.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

47 mln zł to kwota nieosiągalna dla zwykłego śmiertelnika. Co to za kara której nie jesteś w stanie unieść?

Mam obrzydzenie do piractwa, ale wysokość kary jest żenująca. A najbardziej kontrowersyjne przyjęcie wyliczenia szkód przez samych zainteresowanych

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Mam obrzydzenie do piractwa, ale wysokość kary jest żenująca. A najbardziej kontrowersyjne przyjęcie wyliczenia szkód przez samych zainteresowanych

Ktoś policzył i podobno gość zarobił ok. 1,2 mln zł. Gdzieś czytałem

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Skąd wgl oni wzięli takie kwoty? Tyle straciło Państwo przez niego? Przecież wiadomo ze nie jest nikt w stanie tyle zapłacić, raczej zwykly śmiertelnik..... 

36 minut temu, PatrykP napisał:

Skąd wgl oni wzięli takie kwoty? Tyle straciło Państwo przez niego?

Zapewne na podstawie jakże radosnej wyceny przez dystrybutorów poniesionych, domniemanych strat.
Oni zakładają, że gdyby nie było możliwości pobrania z takiego źródła to każdy kupiłby sobie film w oficjalnym sklepie.
Do wyceny biorą oczywiście cenę sugerowaną a nie np. tą z kosza w Kauflandzie.
Że zapewne Bluray 32K w wersji kolekcjonerskiej to już nie wspomnę:-)

• 1 miesiąc później...
Szczególnie jeśli nasi rodzimi dystrybutorzy mają wy...ane na klienta. Osobiście jestem strasznie na nich wkurzony (ciśnie się mniej cenzuralne słowo na usta) i zazdroszczę Czechom chociażby takiej filmareny, gdzie mogą sobie kupić wydania kolekcjonerskie czy chociażby steelbooki, które ja bardzo lubię, a nie pospolite plastikowe niebieskie i czarne pudełka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 30.04.2021 o 07:38, PatrykP napisał:

Skąd wgl oni wzięli takie kwoty?

Wygląda to na sequel afery mięsnej

47 mln - dobre

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

14 godzin temu, absinth3 napisał:

Wygląda to na sequel afery mięsnej

47 mln - dobre

I to jest przykład współczesnego paradoksu. Nie wiem, czy przypadkiem "ofiara" nie okazauje się bardziej pazerna od tego, który ponoć czyni "zło". Zastanawiające....

Smuga cienia spowija..;-)

Kara jest absurdalna ale należała się. Oczywiście nie w tej wysokości.

Dlaczego się należała? Z prostego powodu: brał pieniądze za udostępnianie, a w internecie (zgodnie z planem jego twórców) cały kontent powinien być za darmo.

Sprawiedliwe by było zasądzenie mu zwrotu osiągniętych zysków do podziału między "poszkodowanych" oraz ze 2 lata prac społecznych w wymiarze powiedzmy 20 godzin miesięcznie. Może sprzątając podłogę w szpitalu miałby czas na przemyślenie idei stojącej za powstaniem internetu.

"Życie bije i miażdży duszę, a sztuka przypomina ci, że w ogóle ją masz."

Stella Adler

• 4 miesiące później...

Kara jest z kosmosu, w Polsce sąd wyznaczył taką karę? W Polsce nie ma takich kwot kar, ja tam za piractwem nie jestem, ale ceny filmów w 4k lub 3d, są absurdalnie wysokie, pamiętam chciałem sobie kupić 300 początek imperium bluray 3d, no ale nie dało rady, kwota 165zl, to piractwo jest przez pazerność i chciwość 

• 2 tygodnie później...
W dniu 4.11.2021 o 04:34, Darek47 napisał:

Kara jest z kosmosu, w Polsce sąd wyznaczył taką karę? W Polsce nie ma takich kwot kar, ja tam za piractwem nie jestem, ale ceny filmów w 4k lub 3d, są absurdalnie wysokie, pamiętam chciałem sobie kupić 300 początek imperium bluray 3d, no ale nie dało rady, kwota 165zl, to piractwo jest przez pazerność i chciwość 

No proszę,a ja całkiem sporo filmów w 3D w cenie do 50 zł kupiłem. 300, to już nawet za 25 zł można kupić...

Aaaaa spoko,ja znalazłem taniej niż wy, na bazarze w Kenii,po 2 złote 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Darek47 napisał:

Z boku miał płyty CD,taniej niż na ebay uk, trafiłem taniej niż wy, jestem kozak  😁

i żadnego odtwarzacza w promieniu 1000 km 🙂

Te złote strzały z płytami czasem od iso z neta różnica się tylko nośnikiem.

Ja bym taki odważny nie był, jest naprawdę wiele tytułów gier i filmów, które nie są warte wydania nawet 3 zł za hosting że o kupnie fizycznego legalnego nośnika nie wspomnę.

W dniu 26.11.2021 o 10:10, Darek47 napisał:

Przypomniały mi się stare czasy, jak byłem mały na marchewkę mówiłem fetek, a na kiełbasę mimi  

Widocznie jakiś upośledzony byłeś, z wiekiem przeszło ?

No tak, jakiegoż to komentarza, można było spodziewać się po prostaku,tylko proste komentarze  🙂 w ogóle do tej pustej głowy fetka,nie przyjdzie na myśl, że dzieci mają swoje odpowiedniki nazw, każde dziecko tak ma,ja napisałem to w formie żartu, ale prostaczek nigdy tego nie pojmie, musi jak dziki piesek,ugryźć, lub będzie pluł niczym lama, śliną zmieszaną z treścią pokarmową i sokiem żołądkowym,obyś zgagi tylko po tym nie miał,weź renie jak najszybciej 

Cytat

Paramount+ w Polsce nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, ale "Star Trek: Discovery" to tylko kropla w morzu potrzeb. Cały czas czekamy na debiut w naszym kraju HBO Max, które ma nieco szerszą ofertę niż HBO GO oraz Disney+ razem z nowymi serialami Marvela i odcinkowymi "Gwiezdnymi wojnami". Polacy, aby być na bieżąco, muszą kombinować z usługami typu VPN.

Wkurza mnie też, że słuch zaginął po produkcjach stacji Showtime. Swego czasu seriale takie jak "Californication" czy "Dexter" były dostępne zarówno na HBO i Netfliksie, jak i na nieodżałowanym Showmaksie, ale potem znikły jak kamfora. Skutkuje to tym, że nakręcony po latach sezon "Dextera", którego pierwsze odcinki można już oglądać w Stanach Zjednoczonych, przechodzi nam koło nosa…

Co niektórym przypominam że kiedyś sieć to było jedyne źródło filmów bo w żadnej innej formie ich po prostu nie było, teraz problemy wracają, nawet jak chcemy zapłacić i coś legalnie obejrzeć to znowu musimy kombinować.

10 godzin temu, Darek47 napisał:

No tak, jakiegoż to komentarza, można było spodziewać się po prostaku,tylko proste komentarze  🙂 w ogóle do tej pustej głowy fetka,nie przyjdzie na myśl, że dzieci mają swoje odpowiedniki nazw, każde dziecko tak ma,ja napisałem to w formie żartu, ale prostaczek nigdy tego nie pojmie, musi jak dziki piesek,ugryźć, lub będzie pluł niczym lama, śliną zmieszaną z treścią pokarmową i sokiem żołądkowym,obyś zgagi tylko po tym nie miał,weź renie jak najszybciej 

Moje dzieci i te które znam, nie mają problemów z nazywaniem rzeczy, owszem mają problem z poprawnym wymówieniem nazwy a my czasem ze zrozumieniem.

Dla mnie miałeś trudne dzieciństwo, nie wiem czy Cie lali jak mieli zły humor czy tylko upadałeś ale widać zadziałało. Stworzyłeś głupi post opisując swoje problemy z dzieciństwa a teraz mnie wyzywasz i obrażasz.  Nikt normalny się tak nie zachowuje że o zaburzeniu Twojego układu pokarmowego nie wspomnę.. powinieneś iść do lekarza, tzn psychiatry czy jakiegoś innego speca od głowy.

Edytowane przez fetek
  • Pokaż nowe odpowiedzi