Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć audiofile!

Czy ma z was ktoś jakąś dobrą propozycję słuchawek bezprzewodowych, chyba najlepiej dousznych (na kablu, tws, dowolnie) ze względu na wysiłek, wynikający z niego hipertermię i pot, tak powiedzmy do 500zł +-50zł, zależy mi na ogólnie dobrej jakości dźwięku, która nie musi być najlepsza, ale wystarczająca dla takiego zwykłego użytkownika, natomiast z priorytetem jest wygoda użytkowania i ewentualnie dopasowania do kanału słuchowego tak aby nie wypadały (chyba że poluzowane wiadomo bądźmy realistami). Opisałem swoje wymagania, ale też sam się nie znam, myślę że to dobre i piszę do was o radę, ewentualnie rzucenie marki żeby sprawdzić... 

Z góry pięknie dziękuje za udzielenie odpowiedzi :)!

Ostatnio miałem podobną rozterkę. W salonie TopHifi w pobliżu znalazłem ATH-CKS5TW od audio-technica. Od dłuższego czasu byłem fanem AT, ale te słuchawki przeszły moje wszelkie oczekiwania. Naprawde są bardzo dobre jak na swoją cenę.

3 minuty temu, slawson napisał:

Ostatnio miałem podobną rozterkę. W salonie TopHifi w pobliżu znalazłem ATH-CKS5TW od audio-technica. Od dłuższego czasu byłem fanem AT, ale te słuchawki przeszły moje wszelkie oczekiwania. Naprawde są bardzo dobre jak na swoją cenę.

4 rozmiary gumek w zestawie to dobra wiadomość, możliwe wsm że muszę użyć innego na jedną a inną na drugą, no ogólnie mieści sie w samym środku mojego zakresu ceny, zapisuje sobie do zakładki i szperam dalej. Bardziej się spodziewałem ofert z sieciowych ale spoko, zdziwony bo pierwszy raz widzę ten sklep 🙂

11 minut temu, Wiśnia_Karol napisał:

4 rozmiary gumek w zestawie to dobra wiadomość, możliwe wsm że muszę użyć innego na jedną a inną na drugą, no ogólnie mieści sie w samym środku mojego zakresu ceny, zapisuje sobie do zakładki i szperam dalej. Bardziej się spodziewałem ofert z sieciowych ale spoko, zdziwony bo pierwszy raz widzę ten sklep 🙂

W TopHifi na spokojnie możesz również przez sieć, ale to już kwestia wygody :) . W każdym razie, alternatywnie mogę polecić również House of Marley Liberate Air. Też są spoko, akurat się składa, że obecnie są na promocji, więc cenowo wyjdzie znacznie wygodniej. Bardzo ładny design, a sama jakość audio rzekomo też lepsza, lecz na moje ucho nie jestem w stanie celnie ocenić.

• Moderatorzy

to ja Ci polecę MEE Audio X20. Miałam okazję testować różne słuchawki, te są wygodne ze względu na budowę ( długie pałąki) i strojenie . Mają ciepłą sygnaturę, bardzo melodyjne, bluetooth działa idealnie, duży zasięg i po pierwszym sparowaniu łączą sie później od strzału, a różnie z tym bywa w innych modelach. Zresztą poczytaj o firmie Mee Audio, od dawna tworzą słuchawki przeznaczone dla ludzi uprawiających sport 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Rucia1

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

2 godziny temu, Rucia1 napisał:

to ja Ci polecę MEE Audio X20. Miałam okazję testować różne słuchawki, te są wygodne ze względu na budowę ( długie pałąki) i strojenie . Mają ciepłą sygnaturę, bardzo melodyjne, bluetooth działa idealnie, duży zasięg i po pierwszym sparowaniu łączą sie później od strzału, a różnie z tym bywa w innych modelach.

Panie moderatorze, bardzo mi zaimponowałeś MEE Audio X20, ANC w takiej cenie jest definitywne warte uwagi, co do propozycji slawsona to te z house of marley wyglądają godnie, w sensie jestem wielkim fanem drewna, drewienek, szczególnie orzechu i pierwszy raz w życiu widzę taką formę słuchawek xD, ale dobra promocja w rzeczy samej, wpadłem łowcę okazji 😄, no nic ludziska zastanowię się nad tym i ewentualnie zamówię skądś. Dzięki!

1 godzinę temu, ciszyn11 napisał:

nie polecam słuchawek dousznych, a szczególnie nie do sportu. Można sobie poważnie i trwale uszkodzić słuch

Jestem świadom zagrożeń jakie z tego płyną, dziękuję za radę, jednak nie znam takich słuchawek nausznych w których uszy się nie gotują w trakcie ćwiczeń. Może masz jakąś alternatywę?

11 minut temu, Wiśnia_Karol napisał:

Panie moderatorze, bardzo mi zaimponowałeś MEE Audio X20, ANC w takiej cenie jest definitywne warte uwagi, co do propozycji slawsona to te z house of marley wyglądają godnie, w sensie jestem wielkim fanem drewna, drewienek, szczególnie orzechu i pierwszy raz w życiu widzę taką formę słuchawek xD, ale dobra promocja w rzeczy samej, wpadłem łowcę okazji 😄, no nic ludziska zastanowię się nad tym i ewentualnie zamówię skądś. Dzięki!

Jestem świadom zagrożeń jakie z tego płyną, dziękuję za radę, jednak nie znam takich słuchawek nausznych w których uszy się nie gotują w trakcie ćwiczeń. Może masz jakąś alternatywę?

Ja używam Koss Porta Pro. Lekkie, nie izolują nadmiernie, doskonale trzymają się głowy. Najlepsze do biegania, jakie miałem.  Na minus kabel, są też chyba w wersji wireless

Wiecie co, ja to chyba znalazłem odpowiednie, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Tutaj na kabelku, bt, z zausznikami żeby nie spadły i design też fajny. Domyślam się, że nie wyglądają tak dobrze jak na zdjęciach w realu, ale to nie ważne.

Ukryta Zawartość

W dniu 25.06.2021 o 14:13, Wiśnia_Karol napisał:

Wiecie co, ja to chyba znalazłem odpowiednie, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Tutaj na kabelku, bt, z zausznikami żeby nie spadły i design też fajny. Domyślam się, że nie wyglądają tak dobrze jak na zdjęciach w realu, ale to nie ważne.

O, Uprise zdecydowanie mogę polecić. Są dość wygodne i ładne, jeżeli chodzi o design. Jakość dźwięku też mają niezłą. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to to, że w cichych otoczeniach trochę bardziej słychać te delikatne słabości w audio, ale gwarantuje, że nie idzie tego nijak usłyszeć podczas biegu na zewnątrz. 

Ukryta Zawartość

W dniu 29.06.2021 o 18:24, nissanskyline napisał:

O, Uprise zdecydowanie mogę polecić. Są dość wygodne i ładne, jeżeli chodzi o design. Jakość dźwięku też mają niezłą. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to to, że w cichych otoczeniach trochę bardziej słychać te delikatne słabości w audio, ale gwarantuje, że nie idzie tego nijak usłyszeć podczas biegu na zewnątrz. 

O no, dobrze, że zwróciłeś uwagę na słuchanie w wyciszeniu, zastanawiałem też się nad ANC, ale uznałem, że to może byc zabójcze w moim przypadku xd. Zamówiłem to co podesłałem wczoraj, bo kolega co mi wisiał hajs oddał i czekam, w pt powinno byc. Pierwszy zakup w tym sklepie top hifi, też jestem ciekaw co zobaczę