Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RXV 1500 i jej problemy z YPRO

motopompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Ta Yamahę jak w tytule i tu pojawia się problem.

Ustawianie YPRO - optymalizator akustyczny.

Hula wszytstko cacy da się ładnie poustawiac natomiast po zakończeniu procedury gdy jest set i cancel daję na set, strzała w dół jak instrukcja każe no i dups.

Na wyświetlaczyu dalej świeci się YPRO na czerwono co jak mówi instrukcja sygnalizuję że jest właśnie w trakcie ustawiania lub działa na niezmienionych fabrycznie ustawieniach.

Noi po 937784647 bezskutecznych próbach pytam co robię źłe?

Może ktoś mi wyjawi o co chodzi tak na prawde z tym?

Najdziwniejsze że kiedy dam reload znów po kliknięciu na set zapala się ta lampka YPRO i tyle.

Dodatkowo zależnie od humoru ustawień chyba pali sie zone 2 i 3 choć mamje wyłaczoen w opcjach....

Czy ktoś z użytkowników tego sprzętu podpowie mi co jest grane?

Instrukcja mimo niebagatelnej objętości jak zauważyłem pomija i tak kilka rzeczy.

Pozdrawiam, Grzegorz

https://www.audiostereo.pl/topic/15624-yamaha-rxv-1500-i-jej-problemy-z-ypro/

Coś mi się wydaje, że tłumacz instrukcji był dupowaty. Mam Yamahę 2400 i czerwona sygnalizacja na wyświetlaczu, wg. instrukcji oznacza zakończoną optymalizację i pracę w tym trybie. Wątpię, aby Yamaha zmieniała opcje wyświetlacza dla picu pomiędzy modelami.

Dokładnie dlatego też umioeściłem pytanie w dziale kino domowe.

Nie rozumiem pretensji szanownego kolegi.

Jak chcę posłuchać stereio to wciskam 1 guzik i mam stereo omijające wszytko co jest w tym klocku dodane.

No chyba ż edźwięk stereo z tego sprzetu będzie zbyt słaby ale malkontentó zawsze kupa, ja mogę powiedziec (gdyby ktoś się zastanawiał nad zakupem) że ten ampli w opcji pure direct może zadziwic niejednego stereofana.

Howgh!

Grzegorz.

• 2 miesiące później...

Witam,

ten napis który się pojawia na wyświetlaczu to YPAO: YAMAHA Parametric Room Acoustic, a nie YPRO, ale nie o tym mowa :)

Napis ten pojawia się w sytuacji, kiedy korzystamy z tych zoptymalizowanych ustawień, więc sytuacja, którą opisujesz to norma, a nie zwiastun błędu. Mam przy okazji pytanie, korzystasz z Multi CH Input?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.