Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to wszystko polaczyc?

Niedziadek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zdaje sobie sprawe, ze juz wiele bylo takich pytan.. korzystalem z wyszukiwarki ale od tego wszystkiego mam juz metlik w glowie wiec moze ktos da mi jakas prosta recepte na moj problem.

Obecnie posiadam system stereo i dobry telewizor panoramiczny JVC z wejsciem component i HDTV oraz odtwarzacz DVD KissDP-558, ktory ma odblokowany MV i potrafi wyswietlac obraz w rozdzielczosciach 720p i 1080i. Chcialbym rozszerzyc system o naglosnienie wielokanalowe i projektor.

Moje pytanie brzmi: Jaki tani systemi kina domowego (najlepiej sam wzamacniacz i kolumienki) dokupic i jak to podlaczyc by wciaz korzystac ze Stereo jako frontow w kinie domowym. Nie zalezy mi na super jakosci kina domowego a wielokanalowosc to bede wykorzystywal tylko przy korzystaniu z projektora. Nie sluchalem jeszcze tych malych systemow.. ale sadze ze to mi wystarczy. Tylko nie wiem jak to podlaczyc. Na razie wykorzystuje stereo i jestem z tego zadowolony, nawet przy zwyklej audycji tv jest fajnie ale jak sie oglada film na DVD to by sie chcialo uslyszec nad glowa jak kule leca ;)

Co do projektora, to chcialbym kupic taki ktory by wykorzytal potencjal mojego Kiss'a. Ostatecznie nie musze miec podlaczonego TV na Componencie bo na RGB obraz nie odbiega az tak bardzo jakoscia (ba! czasem wydaje sie bys lepszy). Pytanie: czy jest sens aby projektor umozliwial wyswietlanie 720p skoro filmy na DVD nie sa tak zapisane?

Nie bede ukrywal ze nie stac mnie na drogie rozwiazania. Moze ktos odkryl jakis tani sposob by zaspokoic takie potrzeby?

Czy ktos mi doradzi jaki systemik kupic? Nie chce miec kolejnego duzego klocka to jedno i nie chce wydac za duzo kasy na to max to 2k. Jaki projktor polecacie do instalacji na wysokosci ok 1,5m od podlogi a odleglosc od ekranu okolo 3,8 - 4m?

Pozdrawiam

Nie-Dziadek

https://www.audiostereo.pl/topic/15729-jak-to-wszystko-polaczyc/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.