Skocz do zawartości
IGNORED

Horda Jurna, czyli Ordo Iuris ergo dlaczego powinniśmy popierać konserwatywny styl życia (rzycia?)

Rekomendowane odpowiedzi

To naprawdę nic przy wyczynach ojca duchowego amerykańskiej Partii Demokratycznej w jej dzisiejszym kształcie:

Edytowane przez misiomor
34 minuty temu, misiomor napisał:

To naprawdę nic przy wyczynach ojca duchowego amerykańskiej Partii Demokratycznej w jej dzisiejszym kształcie:

A co to ma do rzeczy?  LBJ był raczej umiarkowanie religijny i miał opinie mocno pilnującego rozdziału kościołów od państwa.

Dzisiejsi demokraci są (przynajmniej deklaratywnie) turbo-feministyczni "MeToo", a także mocno anty-rasistowscy. Numer LBJ z grzechotnikiem rzuca pewne światło na tę ostatnią sprawę, a za jego wyczyny z kobietami dziś pewnie zostałby odsunięty od władzy i skazany na dożywocie. Chyba że prokuratorzy "niechcący / naumyślnie" strzeliliby podobnego babola jak z Bill'em Cosby'm.

3 godziny temu, zetempowiec napisał:

...Ordo Iuris, co na polski tłumaczy się Horda Jurna...

Ja pier...

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

5 minut temu, misiomor napisał:

Było 50 lat temu, ale mówić o tym zaczyna się dopiero teraz.

Jak wszyscy co mogli by potwierdzić albo zaprzeczyć dawno nie żyją?

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja pier...

Po łacinie: sanctus fu 🙂

8 minutes ago, Zbig said:

Jak wszyscy co mogli by potwierdzić albo zaprzeczyć dawno nie żyją?

Widać że komentujesz bez obejrzenia pogadanki. Nie wszyscy.

Cóż - ludzie są z natury grzeszni. Chleją, żrą bez opamiętania, nawet kradną i zabijają. Mieści się na tej liście i pożądanie żony bliźniego swego. 🙂

Nie zmienia to faktu, że Ordo Iuris zrobiło wiele dobrego dla ratowania cywilizacji łacińskiej. Bo jak postępujemy - tak postępujemy. Ludzie są tylko ludźmi. Ważne by umieć odróżniać dobro od zła. I tego Ordo Iuris pilnuje. Z pożytkiem dla nas wszystkich.

Fakt że dwóch panów dało sobie po ryju nic nie znaczy wobec milionów ofiar zbrodniczego procederu aborcyjnego na całym świecie. To jest tragedia. A klienci niech się tłuką - kogo to obchodzi? 🙂

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Cóż - ludzie są z natury grzeszni. Chleją, żrą bez opamiętania, nawet kradną i zabijają. Mieści się na tej liście i pożądanie żony bliźniego swego. 🙂

Nie zmienia to faktu, że Ordo Iuris zrobiło wiele dobrego dla ratowania cywilizacji łacińskiej. Bo jak postępujemy - tak postępujemy. Ludzie są tylko ludźmi. Ważne by umieć odróżniać dobro od zła. I tego Ordo Iuris pilnuje. Z pożytkiem dla nas wszystkich.

Fakt że dwóch panów dało sobie po ryju nic nie znaczy...

Dotąd masz niewątpliwie rację. Tylko, że niektórym brak zdrowego rozsądku zastępuje mentalność Kalego: jeśli Kalemu ukraść krowa, to Kali móc kraść krowa...no ale Kali kraść krowa to nieładnie!? No i mają biedacy dysonans poznawczy, dla niektórych nie do przeskoczenia. Stąd w większości wątków wszystko co złe skojarzone z PiS i Kk, a czego z PiS i Kk nie udało się skojarzyć to uznane za dobre. "I nikt im nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe".

Edytowane przez szymon1977

33 minuty temu, zetempowiec napisał:

Pokazała, że ta zamordystyczna sekta gnije od środka.

Doprawdy? Nie widzę żadnego gnicia. Przeciwnie!  Moim zdaniem alive & kicking! Wydają się dosyć, hmmmm... ruchawi! 🙂

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

No i mają dysonans poznawczy, dla niektórych nie do przeskoczenia.

Ja tam się nie bulwersowałem, gdy Swetru Maderyta zabrał dupencję na nowoczesne dymanko Ryanairem. 🙂

586a5868d3ed9_o_large.jpg

To i sexafery w Ordo Iuris mnie nie ruszają. 🙂

Wszak rodzimi "europejczycy" za wolością obyczajową stoją.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wszak rodzimi "europejczycy" za wolością obyczajową stoją.

No właśnie! To Rysowi Maderycie  wolno chędożyć mężatkę a chłopakom z Ordo Iuris to już nie? 🙂

petru_maderar02.jpg

6 minut temu, Stream napisał:

Nie pamiętam, żeby Petru deklarował się jako strażnik wartości katolickich. A Ordo Iuris tak.

Mam rozumieć że potwierdzasz, iż Rysiowi Maderycie wolno a chłopakom z OI to już nie?  🙂

12 minut temu, Stream napisał:

Nie pamiętam, żeby Petru deklarował się jako strażnik wartości katolickich. A Ordo Iuris tak.

Właśnie o tym pisałem:

30 minut temu, szymon1977 napisał:

...niektórym brak zdrowego rozsądku zastępuje mentalność Kalego: jeśli Kalemu ukraść krowa, to Kali móc kraść krowa...no ale Kali kraść krowa to nieładnie!? No i mają biedacy dysonans poznawczy...

Ps.

Szkoda prądu w komórce na ten wątek.

"Konserwatywna organizacja, której członkowie stali za projektem ustawy całkowicie zakazującej aborcji, powiązana jest z tajemniczym ruchem Tradycja, Rodzina i Własność. Ta wywodząca się z Brazylii sekta nawet przez kościelnych hierarchów uważana jest za „pseudokatolicką” i „fanatyczną”."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, jar1 napisał:

"...sekta nawet przez kościelnych hierarchów uważana jest za „pseudokatolicką” i „fanatyczną”."

Nadal droga daleka do racjonalnego uzasadnienia postępowania na przekór zasadom opisanym np w 10 Przykazaniach.

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Mam rozumieć że potwierdzasz, iż Rysiowi Maderycie wolno a chłopakom z OI to już nie?  🙂

A zadeklarowali że wyznawane przez nich wartości ich samych nie dotyczą? Jakoś sobie nie przypominam.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Nadal droga daleka do racjonalnego uzasadnienia postępowania na przekór zasadom opisanym np w 10 Przykazaniach.

A co niby ten twój wpis znaczy w przełożeniu na normalny język???

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Właśnie o tym pisałem:

Ps.

Szkoda prądu w komórce na ten wątek.

To po co się wpieprzasz???

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Bredzisz. Rysiu nikogo ani nie poucza, ani nie zmienia prawa. Tak ciężko to zauważyć czy specjalnie udajesz głupiego?

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

A co niby ten twój wpis znaczy w przełożeniu na normalny język???

Dokładnie to, co w nim napisałem. Ty nie rozumiesz - Twój poblem. A teraz możesz próbować arguemntowania własnym brakiem zrozumienia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.