Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V2500 + DVD-S1500

Predator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Potrzebuje waszej pomocy w podjęciu ostatecznej decyzji!. Jakiś czas temu prosiłem was o poradę, jaki amplituner kupić (YAMAHA RX-V 1500 czy PIONEER VSX-1014??)WIĘC DECYZJA ZAPADŁA BEDZIE "YAMAHA" Znalazłem na stronie tophifi super zestaw w promocyjnej cenie (YAMAHA RX-V2500 + DVD-S1500) za kwotę(5499zł)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Prośba moja taka, co sadzicie o tym zestawie??? i czy nie jest ten zestaw za bardzo mocny na mój pokój 25mkw ??.Bardzo proszę o poradę?

Jakie kolumny do tego zestawu (do 10 tyś)??Myślałem o kolumnach infinity serii - BETA, ale juz sam nie wiem!Czekam na opinie i dziekuje.POZDRAWIAM!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/15859-yamaha-rx-v2500-dvd-s1500/

proponuje nascienne infinity OWS-1 (w wysylkach od $199 za pare + shipping)

+ dobry subwoofer (moze byc np. infinity SW-12 lub jak budzet pozwoli sunfire true subwoofer 2700W).

Sluchalem tych pomyslowych infinity i mysle, ze sa fantastyczne (obudowa zamknieta, membrany CMMD, mid-basik 6.5 cala, zwrotnica 4 rzedu - 24dB/Oct (!!!) na 2500 Hz, mocowanie na scianie na 4 srubach bardzo proste I JAKZE WYGODNE). Proponuje do zestawiku zanabyc lepsze kabelki glosnikowe - jak CARDAS CROSSLINK 1S, ktory w partsconnexion kosztuje $3.50 za stope...

Skladam wlasnie taki zestaw (tyle ze z Yamaha RX-V1) i nic mnie nie powstrzyma :-)

Tak wygladaja Infinity OWS-1:

Ukryta Zawartość

ja zamowilem 2 dni temu 3 pary za niecale $640 z dostawa (do Polski moze byc troche drozej, ale warto...)

taniej sa w:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam ponownie !!! pokój 25m2 a yamaha RX-V2500

Czy naprawdę nie ma nikogo na tym forum, aby mógłby mi doradzić czy tej klasy sprzęt (chodzi mi o moc 7x190w)(yamaha RX-V2500) to nie przesada na pokój 25m2. Słucham dużo rocka,muzyki elektronicznej+filmy DVD)do tego amplitunera mam w zamiarze dokupić zestaw kolumn jak juz prędzej wspominałem. Naprawdę jestem lakiem w tych sprawach i proszę o pomoc i opinie szanownych fachowców z tego forum. Czekam i pozdrawiam!!!

[obrazekLUKASZ-266787_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nikogo na forum? A moja "szlachetna" porada to niby co?

Co, te infinity sa za tanie aby brac je powaznie :) Niesli takie sa Twoje obawy to powiem tylko, ze RX-V1 jest znacznie lepszym urzadzeniem od RX-V2500 (mimo, ze starszym). I wydaje mi sie za nawet RX-V1 nie wykorzystuje potencjalu tych kolumienek.

Pewnie myslisz o kolumnach wolnostojacych... Znajda sie zaraz fachowcy, to Ci podpowiedza (tez bym mogl ale zostawie pole dla innych).

Pozdrawiam

Niezauwazony :)

osobiście mam podobny "metrażowo" pokój,

zamierzam kupić Y650 i pod względem mocy będzie z pewnością wystarczajaca.

Twój wybór rxv 2500 tym bardziej, tyle że podzespoły pewnie sporo lepsze,

ale nie mnie oceniać.

Chyba dużo bardziej zależy to od wielkości kolumn i ich dynamiki.

Kiedyś czytałem, że przyjmuje się wystarczajaco 1W mocy na 1 m3 pomieszczenia,

tylko tej rzeczywistej, bo producenci podają jakieś dziwne wydumane liczby,

np. przy RXV650 pobór mocy 440W i jednocześnie 7x135W ???

Perpetum mobile ?

Osobiscie wychodzi mi, że z kanału może być ok. 50-55W

A w Y2500 - hmm, może ok. 75W ?

Mam nadzieję, że pomogłem chociaż moja wiedza

w porównaniu do wielu tu piszących jest żadna.

"americano"

Twoja porada jest dla mnie również ważna jak i inne porady na tym forum. Przyznaję, że pierwszy raz się spotkałem z takim typem kolumn "INFINITY"i jeszcze nie miałem czasu prześledzić, co to za produkt (chyba nie dostępny na nasz europejski rynek). Faktycznie twoje spostrzeżenia są słuszne rozglądałem się sie za kolumnami wolnostojącymi a nie "nasciennymi". Decyzje na zakup kolumn odkładam na jakiś czas aż podejmę decyzję , a na razie jestem w trakcie zakupu amplitunera(RX-V2500 + DVD-S1500

)myślę że w tym tygodniu będę już miał te "CACKO"w domu. Tylko chciałem wiedzieć czy moc nie zaduża na 25m2

Z czego moje obawy?????-otóż

Byłem juz zdecydowany, aż tu podzieliłem się ze znajomkiem swoją decyzją zakupu (RX-V2500 + DVD)oznajmił mi że taki zestaw to dużo za duży na pokój 5x5 + wysokość 3 metry (25m2)że to niby na jakąś halę a nie do mieszkania no i z tego te obawy ! A że za bardzo się nie znam ………dlatego tu jestem i proszę o wasze porady i opinie !

wydajność prądowa jest bardzo ważna jednak najbardziej wtedy gdy mamy kolumny których impendacja jest niższa niż powiedzmy 6ohm. Szkoda że polskie pisma Audio nie testują w żaden sposób owej wydajności gdyż w przypadku amplitunerów i niektórych wzmacniaczy wyniki mogłyby okazać się przerażające a właściwie to przygnębiające. No nic, jest jak jest firmy produkujące sprzęt muszą zarabiać i trudno wymagać żeby za podobną kasę oferowały 6 kanałów o parametrach prądowych wzmacniacza stereo... Co do odp. na pytanie tematu to właściwie nie istnieje problem za mocnego wzmacniacza czy amplitunera-ewentualnie problem użytkownika kamikadze- na marginesie gros uszkodzeń sprzętu to następstwo grania na zbyt słabym wzmacniaczu(ampli), który nie wyrabiając prądowo pali głośniki wysokotonowe... Po owym amplitunerze nie oczekiwałbym cudów ale w tej cenie można mieć pewne wymagania... Wydaje mi się że powinien napędzić prawie każde kolumny o ile ich efektywność nie będzie za niska. Ważne jest też aby nie przepłacać za niepotrzebną elektronikę i wodotryski i skupić się na weryfikacji czy niższy model ma to samo zasilanie a mniej bajerów-wtedy kupujemy tańszy czy też może model wyższy ma solidniejszą baterię prądową i wtedy warto dopłacić. Nie wiem jak to jest z Yamahą ale np. gdy ja kupowałem swego Denona 3802 to model 2802 miał te same bajery a słabsze trafo itd. Wiadomo co kupiłem. Łatwo też zauważyć że modele które mają solidne zasilanie dłużej trzymają się w cenie bo postępów w tej dziedzinie nie widać, natomiast wszelkie wodotryski lecą na łeb gdyż co miesiąc powstaje nowy patent na kolejny gadżet którego pożyteczność jest co najmniej dyskusyjna. Do Yamahy warto by było pomyśleć o kolumnach JBL, Paradigm, B&W ale co do tych ostatnich to bym uważał bo raz że trudno je będzie wysterować przy głośnym słuchaniu a dwa że mają dosyć jałowe brzmienie ze zbyt szczupłym basem. Radzę nie myśleć o Avance. O Infinity można napisać że to szkoła brzmieniowa zbliżona do JBL ale moim faworytem będzie chyba Paradigm. Proponuję monitor 7v4, center a na tył Monitor 3v.4 do tego na surr.back mini monitor v.4 Gwarantuję że będzie wybuchowo, dynamicznie i że po dołożeniu suba JBL 250L czapki polecą z głów. Do takiej yamahy nie ma co szukać hi-endu bo wszystko musi być spójne w materii przeznaczenia i żeby nie było potem komentarzy o wołu i karecie:) Dźwięk będzie czysty i piorunujący w basie. Zapominiałem, że pomieszczenie 25m2 czyli raczej trzeba zapomnieć o 7.1 i pozostać przy 5.1 bo będzie przerost formy nad treścią. Więc jeszcze taniej:)

POZDRAWIAM

Coś mi się wydaje że w znajomym odezwała sie typowo polska cecha-ZAZDROSĆ. A nie myśli Pan że kiedyś pokój może być większy? Tak czy inaczej to nawet ta Yamaha może okazać się jedynie wystarczająca gdy zechce Pan zrobić sobie mały koncert za pomocą DVD. Od przybytku głowa nie boli...Tak sobie myślę w odniesieniu do mojej sugestii w wyborze kolumn, że jest też warte zastanowienia w razie awersji do Subwooferów aby Monitor 7 zastąpić 9 a bas będzie bardziej muzyczny mniej kinowy... Kwestia gustu...

jak już tak temat rozwinięty to doradżcie jaki subwoofer na taki metraż mieszkania jak wspominałem(25m2) np:JBL Northiridge E-150P czy E250P a z serii Infinity Beta SW 10 czy Beta SW12?? , bo nimi byłem do tej pory najbardziej zainteresowany ale nie jest powiedziane że to już ostateczna decyzja bo biorę pod uwagę wasze sugestie np.Paradigm Monitor..............

"norwidos"

Co do kolumn Paradigm Monitor 7 prezentują się ciekawie, ale musiałbym się zorientować gdzie mógłbym takie kolumny odsłuchać , bo jest mi to obce miesiąc temu byłem na odsłuchu MM infinity Bety-50,Bety-20 i JBL faktycznie mają podobne brzmienie .

ciekawe czy top hi-fi mają takie kolumny ,bo za kilka dni wybieram się po amplituner i odtwarzacz dvd to przy okazji odsłuchałbym te kolumny żeby osobiście je odsłuchać i może się na nie zdecydować jak pan je tak zachwala.

A co do znajomka to ma pan chyba rację -ludzie są zazdrośni a jak słyszą że się chce wydać na zestaw kina domowego ok. 15 tyś to myślą ,że jestem lekko szurnięty i że kupuję to bardziej na pokaz bo to jest za mocny sprzęt i nie wykorzystana moc

ja posidam Paradigma ps.1200 w pokoju 26-27m2 i wszyscy słuchający znajomi zgodnie twierdzą że jest potwornie potężny, mocarny, ciężki ale dosyć wolny i bardziej kinowy niż muzyczny. Według mnie najlepszy jest JBL-250P i nie ma co się przejmować że za duży bo wystarczy go ustawić na mniejsze wzmocnienie a idąc w drugą stronę JBL150P ryzykujemy że będzie prawdopodobieństwo małego niedosytu... Tak jak z ampli-lepiej mieć mały zapas mocy i potencjału. To jak z samochodami-rzadko kto kupuje mocny silnik żeby go ciągle wykorzystywać do granic możliwości? ale chyba każdy miał taką sytuację gdzie lepszy silnik powiedzmy V6 (by) się przydał, a na dodatek dłużej posłuży takie cacko bo nie przemęczy się zbytnio żeby zrobić to samo co maleństwo:) Jedyna uwaga to taka żeby nie przedobrzyć z kolumnami bo muszą być dobrane do wielk. pomieszczenia najdokładniej ze wszystkich elementów systemu. Myślę że raczej Monitor 7 niż 9.

w top hi-fi nie mają Paradigmów i obawiam się że jak się Pan tam o tą firmę spyta to od razu zaczną coś wybredzać itd. -doświadczyłem na własnej skórze:( jak znam życie to zaatakują oferując B&W, które poniekąd wyglądają ładnie, grają przyzwoicie ale kosztują jak zboże po wielkiej suszy(na dodatek mają na nich z 40%marży!!!!) a przecież mamy raczej nadmiar zboża więc radzę ostrożnie podejść i uważnie posłuchać. Nie wpajam że Paradigmy są idealne bo takich kolumn nie ma natomiast nie raz porónywałem je z ich półką cenową i wypadały super. Sam ich nie mam bo mnie nie stać ale gdybym miał trochę więcej pieniędzy to wymieniłbym moje Tannoye na Paradigma. Jeśli będzie to wizyta w Wawie to proponuję zagościć w polpaku ale należy uważać na fachowość pracowników owej firmy bo jest trochę nierówna ale to temat z innej beczki. Pozdrawiam.

Wielkie dzięki za bardzo dla mnie cenne informacje. Jak narazie w tym tygodniu bedę miał już YAMAHA RX-V2500 + DVD-S1500, a zakup kolumn narazie odłożę do czasu aż odsłucham wszystkie modele brane pod uwagę przeze mnie, ale bardzo chetnie wysłucham jeśli ma ktoś jeszcze dla mnie jakieś informacje i dobre rady POZDRAWIAM!!!

Moim zdaniem subwoofer 12 cali do 25m2 nie jest za duzy. 15 cali to by byla lekka przesada... JBL E250P jest przyzwoity, mozna go kupic za $200 + przesylka, ale ja byl wybral jesli chodzi o JBL-a model S120PII.

Infinity SW-12 bedzie o tyle lepszy od S120PII, ze ma mozliwosc korekcji charakterystyki w pomieszczeniu, a na basie (zwlaszcza w stereo) moze powstawac podbicie, ktore uklad RABOS skutecznie niweluje (na stronie infinity jest wyjasniony proces jak to zrobic). Zatem jest wieksza gwarancja uniwersalnosci tego suba, ze w muzyce sie sprawdzi i pieknie zintegruje z kolumienkami (zwlaszcza ze ma zwrotnice 24dB/Oct).

Troszke szkoda by bylo zagracac 25 metrow duzymi kolumnami wolnostojacymi. Tak czy inaczej sub byc MUSI (a naprawde te male infinity maja swietne brzmienie, przy madrym ulokowaniu na scianie mozna uzyskac bardzo dobra lokalizacje zrodel pozornych).

Popieram teze, ze RX-V2500 nie jest "za mocna" do tego pomieszczenia.

"americano"

Mam do pytanie w sprawie tego stwierdzenia

"Troszke szkoda by bylo zagracac 25 metrow duzymi kolumnami wolnostojacymi."

czy to znaczy ze np:Jnfinity beta 50 +beta 20 + sub o ktorym prędzej wspominałes Infinity SW-12 bedzie troche za bardzo przesadzony ???

hmm.......a moze sub.Infinity SW-10 byłby wystarczający ma on z tego co wyczytałem 150w a Infinity SW-12 ma wzmacniacz aż 500 W RMS ??????

bardzo prosze o odpowiedz.

[obrazekLUKASZ-267020_1.jpg] [obrazekLUKASZ-267020_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-5820-100009643 1170264772_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Predator

Wlasnie bedzie przesadzony w takim pomieszczeniu. OWS-1 schodza do 70Hz wiec masz nawet fajny, szybki mid-basik w tych kolumienek, a subwofer dobrej klasy bedzie sobie gral najnizszy bas (ktory z przypadku infinity bedzie szybki mocny i bez podbic dzieki RABOS). Praktycznie cale pasmo wokali bedzie szlo z OWS-1, nie bedziesz nawet musial w yamaszce ustawiac opcji "small speakers" wypuszczajacej sygnal z odcietym basem po zwrotnicy aktywnej na jakis 90Hz, bo OWS-1 maja obudowe zamknieta ktora naturalnie tlumi najnizszy bas (poza tym odpowiedz impulsowa jest swietna, czystosc brzmienia i stereofonia). W subwooferze infinity ustawisz sobie tylko punkt podzialu na 70Hz (a wbudowana w nim wysokiej klasy zwrotnica 4 rzedu - 24dB/Oct odetnie od suba sygnal powyzej 70Hz, tak, ze nie bedzie "brudzil" Ci wokali. Ta szybkosc odciecia jest WAZNA i bardzo cenna!)

Na tym polega genialnosc tego rozwiazania (pomijajac rewelacyjna oszczednosc miejsca w pokoju).

Dzieki temu ze OWS-1 sa tak niedrogie - zaoszczedzisz na dobry subwoofer (a na tym lepiej nie oszczedzac!!!).

500W bedze lepiej kontrolowac bas, a wieksza powiezchnia memrany zapewnia, ze sub aby wytworzyc okreslone cisnienie akustyczne, bedzie pracowac na mniejszych wychyleniach i mniejszych znieksztalceniach. To nie jest tylko teoria ale FAKT. Naprawde nawet sunfire true subwoofer ktory ma wzmacniacz 2700W (z opatentowanym przez Boba Carvera ukladem zasilania i dzieki membranie biernej powierznie promieniowania jak z 12 cali przy bardzo duzych wychyleniach) nie jest za duzy do 25m2. Ale wystarczy nawet do 40m2 jak go ustawisz w rogu pomieszczenia. Ale sunfire jest duzo drozszy od infinity SW-12 i w 25 metrach wystarczy infinity SW-12 (zwlaszcza ze najbezpieczniej musialby to byc "sunfire signature" ktory ma optymalizacje basu w pomieszczeniu jak infinity. A niestety ten kosztuje $1800 w USA). Infinity wyrwiesz za $570 + wysylka (roznica spora jak widzisz). Infinity CSW-10 ma membrane 10 cali i wzmacniacz 650W ale jest tez sporo drozszy od SW-12. Tez ma uklad RABOS. Oba suby moge bardzo Ci polecic (jeszcze niedawno za taka jakosc basu trzeba bylo zaplacic DUZO wiecej, ja mialem suba za $2500 list price, ktory wcale nie byl lepszy w jakosci basu...)

No i zaoszczedzasz na dobre kable CARDAS w calym pomieszczeniu :) ktory pasuje tonalnie do yamahy !

Zaryzykuj w te infinity OWS-1. Jak bys zamawial to podaj koniecznie ze chcesz np. BIALE zeby buraki nie wyslali Ci czarnych. One sa dosc duze optycznie (na zdjeciu wygladaja na malutkie) a "czarna plama" na scianie wydaje sie jeszcze wieksza :)))

Pozdrawiam

"americano"

Z tego, co się zorientowałem ze strony producenta tylko infinity CSW-10 posiada (System optymalizacji basów - R.A.B.O.S.)niestety infinity SW-12 nie posiada systemu optymalizacji basów. A być może ja coś przeoczyłem lub nie doczytałem??

Jestem osobą trochę ostrożną i za bardzo nie ufam, (jeżeli wchodzi tak duża gotówka) kupowanie przez internet a zwłaszcza, jeżeli wchodzi w grę inny kraj a już nie mówiąc kontynent. Może jestem osoba staroświecką, ale preferuje zakup osobisty za to na pewno pewny!A infinity CSW-10 czy infinity OWS-1 nie został wypuszczony na nasz europejski rynek. Także w grę takie zakupy już nie wchodzą.

Predator

SW-12 oczywiscie ma Bass Optimalization System.

Ukryta Zawartość

"OWS-1 nie został wypuszczony na nasz europejski rynek. Także w grę takie zakupy już nie wchodzą"

I co z tego ze nie weszly ??? Zamawiasz i Ci przysylaja. Poza tym jakby byly w Europie to pewnie musialbys zaplacic conajmniej $450-500 za pare (ja tu w niektorych sklepach widzialem je po $329 za pare, a w wysylkach jest sporo taniej dlatego zamowiem w New Yorku za $199 para). Jak mieszkalem w Polsce to kupowalem ze Stanow duzo wieksze kolumny (np. jakies 10 lat temu NHT 2.5i) i zanacznie wieksze rzeczy. Bezproblemowo.

Ale nie namawiam, Twoja strata. Stwarzasz sobie nieistniejace problemy jak wiele osob na tym forum :)

I tak nie zlozysz lepiej brzmiacego zestawu za 2 razy tyle jak ten z mojego 1 posta. Juz widze co fachowcy Ci doradzaja i nie skomentuje zeby nie wywolywac awantury ;)

Nie wracam juz do tego tematu (i chyba do doradzania wogole). Rozumiem ze nie chcesz "ryzykowac".

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

>> americano

Wszystko ok, ale szokujące jest to co mówisz o sunfire true subwoofer. Taka maszyna miałaby wytworzyć odpowiednie ciśnienie w 40m2 pod warunkiem, że jest ustawiona W ROGU?! To nieporozumienie, bas wtedy straci na szybkości i kontroli, a jeśli pomieszczenie źle wytłumione to i dudnił będzie! Sory, ale za taką kasę 2700W musi zagrać lepiej.

vorpane

Sunfire signature lub nowszy sunfire EQ (ok. $2200) napewno nie bedzie bo mozesz korygowac charakterystyke. Jesli bedzie np. pik na 60Hz to mozesz go zniwelowac. Dudnienie znika a zalety ustawienia z rogu pozostaja. To samo w tanich infinity SW-12 (znalezlem przed chwila za $529 + przesylka).

Zawsze mozecie kupic suba w media markt :-) Z tego co pamietam to za smieszny JBL 150 Ci idioci chcieli chyba 2100 zl. Prosze bardzo, wywalajcie sobie kase w bloto.

>> americano

Hm, domyślam się że jesteś zwolennikiem dominującego basu w kinie (sub w rogu). Ja nie, i stąd ta różnica.

Nie wiem do kogo to "kupujcie sobie w MM" ale nie do mnie - ja tam nawet baterii nie kupię. Niestety nie znam subów infinity, ale zachęciłeś mnie do odsłuchu.

Pozdro

co do subwoofera to sa jeszcze inne dobre opcje ktore slyszalem i moge polecic jak Definitive Technologu Super Cube I oraz troszke mniejszy Super Cube II. Sa w cenie powyzej $1000 w Stanach. Bardzo dobre. Sluchalem tez kilka dni temu najnowszy subwoofer sony SA-WX900 ze wzmakiem digital 1000W i dwoch membranach 12 cali. Bardzo fajnie gral na filmie w KD, ale nie wiem jak w audio na muzyce (?). Moze byc sytuacja, ze np. zwrotnica w nim jest kiepawa jak 12dB/Oct (nie wiem bo chyba nie podaja tego) albo jest zle zestrojony bass refleks "pod kino" i jest podbicie - tego nie wiem, ale napewno jest wart sprawdzenia zwlaszcza, ze jest moim zdaniem nieporownywalnie lepszy od nizszych modeli Sony jak SA-WX700, a jego cena w wysylkach to ok. $500 (wiec jak na 1000W potezny i ciezki subwoofer to niewiele).

Czyli jesli chodzi o suby to jest w czym wybierac, ale tych malych Infinity OWS-1 nie da zastapic, przynajmniej ja nie znam i nie slyszalem tak dobrego dzwieku z glosnikow on-wall poza THIEL POWER POINT ktore wygraly na show nagrode za najlepszy dzwiek home theater, ale kosztuja $1300 za SZTUKE czyli pomnozmy to przez 6 lub 7 :)))

Uwielbiam firme thiel, ale w tym przypadku Jim troszke przegial z cena moim zdaniem :-) Wiec thiele do stereo TAK, ale do kina wole INFINITY.

Proponowałbym również przesłuchanie Paradigmów Studio. Mam Y2400 i Paradigm Studio 40 v.3 na frontach, CC-470 (central), teraz czekam na ADP-470 surroundy. I dźwięk tak w kinie jak i muzyce jest bardziej niż poprawny, po prostu zwala z nóg.

MacieK

"americano"

Witam! Americano być może mnie przekonałeś do zakupów z wysyłki (musze to jeszcze przemyśleć bo ceny niektórych rzeczy mają ciekawe) tylko czy mógłbyś mi przybliżyć, w jaki sposób to zamawiasz ??.Bo z tego co widzę to na stronie jest wpis że wysyłka tylko na obszarze stanów zjednoczonych!

Czy musze mieć kogoś w stanach, aby mi to kupił i dopiero do mnie przesłał?

Napisz w jaki sposób mogę dokonac zakupów z tej strony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Predator

Nie bedziesz zalowal wyboru OWS-1 :)

Najtansze sklepy sa przewaznie na "East Cost" czyli Wschodnim Wybrzezu USA ( jak New York...) poza tym z tamtad najblizej do Polski....

Tu masz 3 sklepy gdzie OWS-1 sa najtansze. Musisz sobie porownac lacznie z przesylka....

Najlepiej zamowic wysylajac mail-a lub telefonujac bezposrednio (przewaznie sa to numery 1-800.... darmowe (ale z Polski nie dzialaja raczej, chyba ze masz voice phone (internetowy) wtedy dzwonisz na 1-800 za darmo z Polski jak i na numery komorkowe rowniez... Trzeba niestety znac troche angielski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja zamowielem w tym pierwszym. Jak zamawialem internetowo to nie bylo opcji wyboru bialych wiec zadzwonilem i zamowilem ustnie. Pytali sie o nr karty, adres, adres e-mail. Bardzo szybko dostalem potwierdzenie zamowienia mailem (z prosba o weryfikacje danych). Niestety na zamowieniu byly 3 pary CZARNYCH. Wiec odeslalem pod wskazany mail info ze maja byc BIALE. Odpisali, ze tak oczywiscie, zgodnie z tym co mowilem przez telefon - wysylaja biale :)

W tym ostatnim jest opcja wyboru koloru wiec mozesz sprobowac przez internet. Jakby co to wysylaj maila (np. zatytuluj np. "enquiry for speakers: INFINITY OWS-1 WHITE" zapytaj o warunki, cene przesylki, sposob platnosci itp. jak nie znajdziesz pewnych informacji na stronie...) Drugiego maila wyslij (jak bedzie Ci odpowiadalo), zamow i podaj swoj adres. Czasem dlugo nie odpisuja na maile wiec moze wyslij zapytania wszedzie albo sproboj zadzwonic... Im zalezy na sprzedazy, bo tez na tym zarabiaja wierz mi :)

Napewno zaakceptuja platnosc Money Order czyli taki czek, ktory mozesz kupic w Polsce np. w American Express i wysylasz go listem poleconym do adresata. Na czeku jest wydrukowany beneficjent np. BRANDNAMEZ wiec tylko oni moga go zrealizowac. Przy zakupie Money Order musisz podac nazwe beneficjenta. Kopie money order zachowaj dla siebie. Mozesz tez zaplacic np. karta visa. I tyle, napewno dasz rade.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vienna Acoustics - sluchalem ich podlogowcow, dobra firma do lepszych wzmacniaczy.

Maja bardzo interesujace kolumienki Berg na sciane! Przyznam sie, ze tych nie sluchalem, moga byc bardzo dobre.

Szkoda tylko, ze drogie : $495 za sztuke + $50 za mocowanie do sciany ...

Ukryta Zawartość

Ponad $3000 za komplet glosniczkow do nie topowej yamahy to juz nie zarty :-) Napewno do yamahy Z9 mozna by pomyslec, do RX-V2500 ... pozostawiam do oceny Predatora.

A jeszcze trzeba dokupic bardzo dobry subwoofer.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.