pmcomp Share #391 Posted March 12 Author Share #391 Posted March 12 (edited) 6 minut temu, 747 napisał: ""Diatone DS-V9000. Najwyzszy model. Stan gabinetowy. 100% oryginal. Kompletne. Z podstawkami, maskownicami, oryginalnymi zworami. Komplet!"" Czyli ten salon na Saskiej Kepie ma dwa komplety: V-5000 i V-9000. @747 ... zdecydowanie udało ci się wypromować te kolumny i ten salon. Ciekawe tylko czy jakość tej promocji dorównuje jakości dźwięku tych kolumn. I powróciliśmy do meritum wątku czyli kolumn vintage hi-end. I tak niech zostanie. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited March 12 by pmcomp dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Muszę przewietrzyć mój system… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasza Share #392 Posted March 12 Share #392 Posted March 12 33 minuty temu, pmcomp napisał: Czyli ten salon na Saskiej Kepie ma dwa komplety: V-5000 i V-9000. @747 ... zdecydowanie udało ci się wypromować te kolumny i ten salon. Ciekawe tylko czy jakość tej promocji dorównuje jakości dźwięku tych kolumn Do magików "marketingu" z Retrospekcji im daleko ale ceny też mają z d*py, w przybliżeniu 2x wyższe niż rynkowe. Np Canton R-CL 4000 🙂 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmcomp Share #393 Posted March 12 Author Share #393 Posted March 12 (edited) Żeby to jeszcze było to ... Ciut historii: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited March 12 by pmcomp dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 1 Thanks Smile Like × Quote Muszę przewietrzyć mój system… Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmcomp Share #394 Posted March 12 Author Share #394 Posted March 12 (edited) Prosze o opamietanie. Wysłałem do mederatorów prośbe o posprzątanie śmietnika. Jakieś bany "na zawsze" w tym wątku? Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited March 12 by pmcomp dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Muszę przewietrzyć mój system… Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiograde Share #395 Posted March 12 Share #395 Posted March 12 już bardziej wintadże nie znalazłem happy? 🙂 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw! Link to comment Share on other sites More sharing options...
747 Share #396 Posted March 12 Share #396 Posted March 12 5 minut temu, audiograde napisał: happy Są jeszcze dwa zestawy vinitage, Sony I Technics. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmcomp Share #397 Posted March 12 Author Share #397 Posted March 12 9 minut temu, 747 napisał: Są jeszcze dwa zestawy vinitage, Sony I Technics. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To nie jest hi-end. Hi-end od Technicsa juz pokazywałem. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Muszę przewietrzyć mój system… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderatorzy plastik1989 Share #398 Posted March 12 Moderatorzy Share #398 Posted March 12 21 godzin temu, Rafał.M napisał: Jak byś chciał sobie zaburzyć tą harmonie Piotruś, to zapraszam. Ty chyba faktycznie wierzysz w to, że masz najlepiej grający system na świecie..? Przecież już raz już się pomyliłeś w tej kwestii i to sromotnie - poprzedni system na kolumnach s16 też uważałeś za najlepszy, a okazało się, że pierwsza lepsza kolumna, normalnej firmy („metkowca”) całkowicie zmieniła Twój pogląd. Raz się można pomylić, ale warto po tym wyciągnąć wnioski i już kolejny raz, nie ma co z taką pewnością siebie się wypowiadać. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote simple-events.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderatorzy Seyv Share #399 Posted March 12 Moderatorzy Share #399 Posted March 12 26 minut temu, plastik1989 napisał: Ty chyba faktycznie wierzysz w to, że masz najlepiej grający system na świecie..? I myślę, że nie jest sam 😁 Ale przynajmniej osiągnął stan pełnego zadowolenia 😉 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.xm Share #400 Posted March 12 Share #400 Posted March 12 1 minutę temu, Seyv napisał: Ale przynajmniej osiągnął stan pełnego zadowolenia 😉 i to jest naprawdę najważniejsze 🙂 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote ten świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
747 Share #401 Posted March 12 Share #401 Posted March 12 47 minut temu, pmcomp napisał: To nie jest hi-end. """O przedmiocie TECHNICS SB1000 Świetny stan wizualny i techniczny. Tylko na basie nie wielki ślad. Ta kolumna jest niepowtarzalna pod wieloma względami. Konstrukcja powstała w 1973 roku. Ten 3-drożny, 3-głośnikowy system opracowano z myślą o maksymalnym zmniejszeniu zniekształceń. W porównaniu do poprzednich kolumn tej serii zmniejszono zniekształcenia od 30 do 50%. Świat audio dostrzegł efekt tych prac i kolumna stała się szybko legendą. Wygląd SB1000 nie pozwala jej pomylić z żadną inną kolumną. Potężny woofer, dwa dodatkowe przetworniki i regulatory oraz podział frontowego panelu na 4 segmenty porządkują wizualnie jej „urodę”.""" Czyli Technics SB1000 nie gra na najwyższym poziomie - dopiero co pisałem że pomyliłem temat. Nie da się pisać na naszym forum, ręce i nogi opadają. Dodam, że wszystkie te kolumny potrzebują najnowocześniejszej elektroniki aby pokazać na co je stać, w pierwszym rzędzie kabli... Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
747 Share #402 Posted March 12 Share #402 Posted March 12 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderatorzy plastik1989 Share #403 Posted March 12 Moderatorzy Share #403 Posted March 12 49 minut temu, slawek.xm napisał: i to jest naprawdę najważniejsze 🙂 Ja wiem czy tak osiągnął pełnie zadowolenia…? Gdyby tak było, chyba nie pisał by z taką pychą i butą innym userom, próbując na sile wszystkimi udowodnić, jaki ma super system. Jakby był tego pewien, to chyba nie potrzebowałby tak robić. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote simple-events.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.xm Share #404 Posted March 12 Share #404 Posted March 12 11 minut temu, plastik1989 napisał: Ja wiem czy tak osiągnął pełnie zadowolenia…? Gdyby tak było, chyba nie pisał by z taką pychą i butą innym userom, próbując na sile wszystkimi udowodnić, jaki ma super system. Jakby był tego pewien, to chyba nie potrzebowałby tak robić. wolę mysleć , że jest osamotniony w swym zachwycie i potrzebuje towarzystwa by swą radość z kimś dzielić 🙂 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote ten świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmcomp Share #405 Posted March 12 Author Share #405 Posted March 12 11 minut temu, 747 napisał: """O przedmiocie TECHNICS SB1000 Świetny stan wizualny i techniczny. Tylko na basie nie wielki ślad. Ta kolumna jest niepowtarzalna pod wieloma względami. Konstrukcja powstała w 1973 roku. Ten 3-drożny, 3-głośnikowy system opracowano z myślą o maksymalnym zmniejszeniu zniekształceń. W porównaniu do poprzednich kolumn tej serii zmniejszono zniekształcenia od 30 do 50%. Świat audio dostrzegł efekt tych prac i kolumna stała się szybko legendą. Wygląd SB1000 nie pozwala jej pomylić z żadną inną kolumną. Potężny woofer, dwa dodatkowe przetworniki i regulatory oraz podział frontowego panelu na 4 segmenty porządkują wizualnie jej „urodę”.""" Nie da się pisać na naszym forum, ręce i nogi opadają. Jak się cytuje marketingowe wypociny jakiegoś sprzedawcy czy handlarza to rzeczywiście ... nie da się pisać na naszym forum, ręce i nogi opadają. Nikt cię nie prosi, żebyś pisał w tym wątku i naganiał handlarzy 🙂 . 27 minut temu, plastik1989 napisał: Ja wiem czy tak osiągnął pełnie zadowolenia…? Gdyby tak było, chyba nie pisał by z taką pychą i butą innym userom, próbując na sile wszystkimi udowodnić, jaki ma super system. Jakby był tego pewien, to chyba nie potrzebowałby tak robić. Czemu wy się jego czepiacie? Bo Szymon tam maczał palce? Byłem tam dwa razy, jeszcze za 16Hz. Akustyka tak małego pomieszczenia ... dla mnie bomba. Mi się dżwięk z tego systemu bardzo podobał. Bardzo dobrze grał big-bandy, a to rzadka umiejętność z tego co widze i słucham na obcych systemach. Drugi raz byłem z audiofilami z warszawki, im się nie podobał. I wszyscy żyjemy, dalej sie spotykamy, gadamy, słuchamy muzyki. 🙂 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Muszę przewietrzyć mój system… Link to comment Share on other sites More sharing options...
747 Share #406 Posted March 12 Share #406 Posted March 12 11 minut temu, pmcomp napisał: naganiał handlarzy Dopiero co byłem pijakiem i zobaczyłem nie ten model kolumn.. teraz zostałem naganiaczem.. Już mnie tu nie ma, nie zrobiłem kariery w Twoim temacie, cóż, w życiu trzeba umieć przegrywać. .. . Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovereign Share #407 Posted March 16 Share #407 Posted March 16 KONKURS na kanale Audio Azyl Nagroda: ''Wyjazd [14 kwietnia 2023 r.] do nowej/starej UNITRY''. Żeby wziąć udział w ich konkursie, należy wysłać pt. ''Konkurs'' [na ich adres e-mail Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ] jakąś własną historię związaną z Vintage Audio. I wyrazić zgodę na jej publikację w ww. stronie internetowej w zakładce ''KOMENTARZE''. Własne historie związane ze starym audio, można nadsyłać do 25 marca 2023 r. Nagroda dla dwóch osób z najlepszą historią Vintage Audio. Od 25 marca 2023 r. do 5 kwietnia 2023 r. można głosować na najlepszą historię związaną z Vintage Audio. Dla jednej osoby spośród głosujących, także ww. nagroda. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovereign Share #408 Posted March 16 Share #408 Posted March 16 W dniu 24.10.2022 o 12:40, pmcomp napisał: A jak juz ponownie jesteśmy w temacie Jensen Model 4. Właśnie dojechały do mnie kolejne dwie sztuki: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak widać górne zawieszenia głośników niskotonowych są do wymiany. Same głośniki działają, cewka i dolne zawieszenie są sprawne. Reparaturki są dostepne. Średniotonowe i gwizdki również sprawne. Obudowy w stanie bardzo dobrym jak na wiek, trzeba je przeciągnąć olejem. Maskownice w super stanie. Mam sprawne niskotonowce więc wystarczy wymienić 1:1 i ponownie wymienić kondensatory w zwrotnicy. W dniu 24.10.2022 o 12:40, pmcomp napisał: I co najciekawsze i najważniejsze ... kolumny mają kolejne numery seryjne, co jest rzadkością w vintage 🙂 . Cena? ... prawie "za grosze". Pozdro Jak masz dwie pary tych Amerykańskich kolumn Jensen Model 4, to tą pierwszą za ''60Eur'' [+przesyłka] możesz dla mnie sprzedać. Tylko czy nie będą za słabe do Compa. Mają za***rdalać żwawo, detalicznie, dynamicznie, uniwersalnie, swobodnie, z basem, ciałem, rozdzielczo, mocno i rześko z jak największą zawartością stylu lifelike!, a nie grać w stylu British Sound tzw. angielskich zdechlaków. Czy z drugiej strony skompresowanych anemicznych popierdółek KEF, B&W z których nawet podłogówki [przy dużych Amerykańskich kolumnach] brzdąkają jak skompresowane monitorki. Chcę coś jak studyjne JBL LSR 708P, JBL 4305P Studio Monitor. Lub tańsze LSRy z linii 300P MkII: Tym bardziej mogą być też JBL L100t3 z 12'' na piance. W dniu 5.11.2022 o 09:05, pmcomp napisał: Tym razem do Jensen Model 4 nie trafią kondensatory Jantzena, a polskiej formy Miflex. MKP na bas i KPAL wyżej. Przed ew. wysyłką, swój wkład czyli ww. Jantzeny możesz wylutować i wstawić stare które były oryginalnie. Jaka integra dobrze je buja. W dniu 5.11.2022 o 15:57, pmcomp napisał: Są do kupienia na eBayu w USA najwyższe Jenseny Model 6 na 15-o calowych wooferach, po renowacji zawieszeń, obudowy i grille stan idealny: Pasmo: 27-30,000 Hz Zwrotnica: 300, 1000 i 4000 Hz. Woofer 15", Midwoofer 8", Mid 5" wszystko w papierze plus dome-type tweeter. Choć podają też tak: 4 way 4 driver 15" woofer 8" mid 5" tweet and a Sonodome Ultra tweeter 1". Typ tweetera: phenolic dome tweet. Wymiary: 27" H x 20 1/2" W x 15 " deep. Na amerykańskich forach ktoś napisał, że gra lepiej od Altec Valencia, które ja osobiście baaardzo lubię. Komuś się udało być w odpowiednim miejscu i czasie, by zakupić zestaw [Jensen Model 6 + Yamaha YP-D4] za $100! Stan kolumn, membran, bardzo ładny. Tylko do wymiany popękane zwieszenia. W dniu 5.11.2022 o 16:26, pmcomp napisał: Tak dla porządku najwyższym modelem serii był Jensen Model 15: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A tu gratka ... katalog Jensena od 1949 do 1954: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Model 6 byłby wystarczający, ale jeszcze lepiej, jeszcze większy i w większej obudowie Model 15 z dwoma tweeterami. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovereign Share #409 Posted March 16 Share #409 Posted March 16 Albo nawet: JBL L200t3 JBL XPL200 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpero_1 Share #410 Posted March 16 Share #410 Posted March 16 W dniu 12.03.2023 o 15:54, 747 napisał: Są jeszcze dwa zestawy vinitage, Sony I Technics. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pamiętasz może model tego Technisca ? Bo mam wrażenie że u mojego kumpla stoją na strychu i chciał mi oddać za piwko Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kangie Share #411 Posted March 16 Share #411 Posted March 16 11 minut temu, kacpero_1 napisał: Pamiętasz może model tego Technisca ? Technics SB1000 ...i SONY SS 8150 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote "Life is too short for boring HiFi..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovereign Share #412 Posted March 17 Share #412 Posted March 17 W dniu 12.03.2023 o 15:54, 747 napisał: Są jeszcze dwa zestawy vinitage, Sony I Technics. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 13 godzin temu, kacpero_1 napisał: Pamiętasz może model tego Technisca ? Bo mam wrażenie że u mojego kumpla stoją na strychu i chciał mi oddać za piwko 13 godzin temu, kangie napisał: Technics SB1000 ...i SONY SS 8150 W dniu 12.03.2023 o 16:05, pmcomp napisał: To nie jest hi-end. Hi-end od Technicsa juz pokazywałem. Technics SB-10000 Sony SEM-5W Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
747 Share #413 Posted Friday at 11:40 AM Share #413 Posted Friday at 11:40 AM 2 godziny temu, Sovereign napisał: Sony SEM-5W No tak, ale kto to ma w domu z użytkowników forum ? SS 8150 posiadam od pół roku, Technics SB10 będę za kilka tygodni stawiał w symetrię z drugim SB10. 19 godzin temu, Sovereign napisał: JBL XPL200 Nasłuchałem się tego, latami, bardzo rozbudowana zwrotnica.. 3 godziny temu, Sovereign napisał: Sony Od Sony nauczyłem się pokrywać miedzią elementy obwodów magnetycznych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek7 Share #414 Posted Friday at 12:22 PM Share #414 Posted Friday at 12:22 PM 3 godziny temu, Sovereign napisał: Technics SB-10000 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeśli ktoś ma trochę zbędnej gotówki. Ładny zestawik za drobne 490 tys. euro Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmcomp Share #415 Posted Friday at 12:34 PM Author Share #415 Posted Friday at 12:34 PM (edited) 13 minut temu, piotrek7 napisał: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeśli ktoś ma trochę zbędnej gotówki. Ładny zestawik za drobne 490 tys. euro Cena raczej z sufitu i raczej może odzwierciedlać wartość kolekcjonerską takiego set, a nie walory dźwiękowe. Kolumny bez dwóch zdań najciekawsze: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited Friday at 12:36 PM by pmcomp dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 1 Thanks Smile Like × Quote Muszę przewietrzyć mój system… Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek7 Share #416 Posted Friday at 01:27 PM Share #416 Posted Friday at 01:27 PM 49 minut temu, pmcomp napisał: Cena raczej z sufitu Jest z kosmosu. Ale trzeba przyznać, że zestaw pięknie się prezentuje i znajdzie nabywcę. Nawet jeśli jego (jako całości) cena odzwierciedla jedynie wartość kolekcjonerską Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovereign Share #417 Posted Friday at 04:36 PM Share #417 Posted Friday at 04:36 PM 3 godziny temu, pmcomp napisał: Cena raczej z sufitu 2 godziny temu, piotrek7 napisał: Jest z kosmosu. Na audioScope niemiaszki grubo zawyżają. Jak jacyś grubi handlarze/dorabiacze. Nie tylko ww. zestaw. np. Kenwood KA-907 & KT-917 Gold LTD za 9.990,00 € Gdy na allegro [Kenwood KA-907] był za 1800 zł Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w srebrnym kolorku, zamiast limitowanego złotego. 3 godziny temu, pmcomp napisał: Kolumny bez dwóch zdań najciekawsze: Na eBay.de były za 17 000 € Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W Deal Home Audio za $8,800 Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Woofer z 46 cm membraną na LF Driver z 10 cm membraną na MF Driver z 3,5 cm membraną na HF Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 1977 r. Produkowane bodajże do 1981 r. Crossover frequency: 700 Hz, 6.5 kHz Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovereign Share #418 Posted Saturday at 02:07 PM Share #418 Posted Saturday at 02:07 PM Onkyo Scepter 500 (1978 r.) LF : 38 cm Cone Woofer W3801 MF : Driver D6540A + Sectoral Horn H4003S HF : Driver D3520A + Catenoidal Horn H2014P + Acoustic Lens AL-80 UHF : Horn Tweeter TW3001 Crossover frequency: 800 Hz, 5 kHz Opinia polskiego użytkownika klonów Scepter 500 : Scepter Series entered the scene at the end of the 60s offering multiple components like bass speakers, compression drivers, horns, acoustic lenses and crossovers. The quality, both technical and musical, was outstanding. The first horn driver I got was the HM300a from 1972, direct competition to 1" Altec drivers and 511B horns. I compared the HM300a directly to Altec 808A/511b combo and it wasn´t even in the same league, Onkyo being much better in every aspect. It solid cast build made Altec look and feel like a cheap toy that rings like a bell. Soundwise, Onkyo is much more sophisticated and musical, you would hear it from the first note. I never came back to neither 808A nor 511b... Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To ten, który by lewą rękę oddał za parkę LMCo. Iconic 812 Spoiler Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Share #419 Posted Sunday at 03:40 PM Share #419 Posted Sunday at 03:40 PM Kupilem sobie takie cudenka do niezobowiazujacego - nie audiofilskiego sluchania: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) JBL 3677 (cinema series) i powiem ze wbilo mnie w fotel 😄 99dB efektywnos, szybki papierowy bas, glosnik kompresyjny na srednicy. Gra to lepiej / bardziej szczegolowo niz wiekszosc typowych home-audio sprzetow jakie mozna kupic w salonach audio dzisiaj. Nie mowie od razi ze hi-end, ale naprawde mozna sie niezle zdziwic 😄 dzwiek olbrzymi, jak w kinie, wielka scena. Podobna tez barwa i dynamika do kinowej i taka niesamowita swoboda / lekkosc. Dodam do nich jakiegos budzetowego suba i bedzie miodzio! Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 2 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
747 Share #420 Posted Sunday at 04:17 PM Share #420 Posted Sunday at 04:17 PM 36 minut temu, GT napisał: suba Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 37 minut temu, GT napisał: Gra to lepiej 38 minut temu, GT napisał: Dodam do nich Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dataOK: TopicOK: 0 --- Flaga: 1 Thanks Smile Like × Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...