Skocz do zawartości
IGNORED

QSW-Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Po prawie 5 letniej pauzie wraca na rynek

Strona jeszcze w przygotowaniu ale już niedługo .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

QSW-Audio
Jestem posiadaczem od dawna i testuje od pewnego czasu nowe produkty tej firmy, testowałem i testuje różne marki okablowania, polskie i zagraniczne, niektóre bardzo cenione przez audiofilów, robię to jako hobby aby dobrać jak najlepszy produkt w moim systemie

Jestem audiofilem i dla mnie dźwięk jest priorytetem w sensie ze nie mam ciśnienia aby przechwalać się drogimi klockami, czytam opinie audiofilów i mało z którymi podzielam opinie, a stało się to po tym jak zacząłem sam testować te wychwalane „elementy”, podchodzę całkiem inaczej do budowy systemu niż większość audiofilów,
nie „uleczam” systemu tylko staram się aby nie „chorował”, nie wpinam niepożądanych cech, sugeruje się :
-równowaga tonalna, dynamika
-rozdzielczość
-pełny zakres
-przejrzystość
-swoboda, selektywność emitowanych dźwięków i wybrzmień

Z testowanego do tej pory okablowania to QSW-Audio jest jedyną marką która trzyma wymienione cechy na najwyższym poziomie.
Czasami dziwie się jak „osłuchany audiofil” opisuje element który testowałem i brzmi całkiem inaczej niż on opisuje, później zastanawiam się, naganiacze na tandetę czy nieosłuchani i nie wiedzą co piszą ?
Rozumiem ze ktoś może lubić cechy jak: Zagęszczanie, tłumienie, grosza rozdzielczość, brak balansu tonalnego itd. Wszystko ma cechy własne i nie mam problemu ale jak ktoś pisze ze to Top brzmienie to ja będę przeciw takim opiniom zawsze walczył, ponieważ to wprowadzanie młodych audiofilów w błąd, leczenie złymi cechami niepoprawnie skonfigurowanego systemu nie jest lekarstwem

Poza tym ze mam w głowie przetestowane różne marki to do tej pory QSW-Audio testowałem (łeb w łeb) z niższym modelem Furutech, Enner, Advanced Listening power 2.
Z czasem będę uzupełniał wątek i będę próbował do testów wyszukiwać rywali z górnych pólek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/
54 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Czasami dziwie się jak „osłuchany audiofil” opisuje element który testowałem i brzmi całkiem inaczej niż on opisuje, później zastanawiam się, naganiacze na tandetę czy nieosłuchani i nie wiedzą co piszą ?

Rozumiem, że chcesz pomóc koledze ponownie wypromować jego działalność, ale po raz kolejny robisz to w sposób w którym jemu coraz bardziej szkodzisz , a siebie delikatnie mówiąc stawiasz w nienajlepszym świetle. Od lat, każdy z nas wie i Ty też to wiesz, że nasze systemy audio są bardzo różne i grają w różnych warunkach akustycznych. Jedne są jasne, inne ciemne, jedne gęste, inne grają lekko i eterycznie. Tym sam potrzebują różnego okablowania i różnie reagują na konkretne kable. I teraz piszesz, że dziwisz się, że ktoś polecał np jakiś model kabla, bo on u Ciebie gra inaczej? To kiedy byłeś szczery? Dawnej, gdy sam tłumaczyłeś na forum, że to zależy od systemu i akustyki, czy teraz gdy piszesz, że tego nie rozumiesz i skoro ktoś ma inny pogląd niż Ty, to jest nieosłuchany, nie wie co pisze lub jest naganiaczem na tandetę?

I byłbym ostrożny z tym krytykowaniem doświadczenia innych, bo ktoś może zakwestionować Twoje. Tak samo z tym twierdzeniem, że inni pisząc pozytywnie o czymś to naganiacze, a tym bardziej na tandetę. Pamietam, że niedawno pisałeś, że wszyscy inni to oszuści, tandeta itd, bo zamawiają sploty drutów u dużych producentów metalurgicznych. A twój kolega jak sam napisał, sam odlewa druty w tygielku. Tyle, że te od dużych producentów to najlepszej jakości monokrystaliczna miedź czy srebro, nieosiągalne podczas domowego odlewania w tygielku. Tak że z tym zarzucaniem innym tandeciarstwa, też trzeba uważać. 

54 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Wszystko ma cechy własne i nie mam problemu ale jak ktoś pisze ze to Top brzmienie to ja będę przeciw takim opiniom zawsze walczył, ponieważ to wprowadzanie młodych audiofilów w błąd,

No to musiałbyś rozpętać na forum krucjatę, bo wielu uważa, że np namawianie ludzi na gramofony i lampy, to wprowadzanie młodych audiofilów w błąd. Inni uważają, że systemy pasywne to błąd, bo za nieduże pieniądze można mieć aktywne chinczyki z cyfrową korekcją. Jeszcze inni uważają, że małe monitory, to strata czasu. Tak, że jak widzisz, punkt widzenia ludzie mają różny. 

55 minut temu, .:Gerard:. napisał:

leczenie złymi cechami niepoprawnie skonfigurowanego systemu nie jest lekarstwem

To jak najbardziej jest prawda, tyle że znowu nie jest to takie proste, bo ludzie mają różne pokoje z różną akustyką. Zwykle pokój bez adaptacji akustyki i to skutecznej, jest kiepski lub wręcz fatalny akustycznie. A nie każdy chce lub może wprowadzić do pokoju skuteczną adaptację akustyki. I jeśli musi grać w gołym pokoju o złej akustyce własnej, to już na dzień dobry ma pewne wady w systemie, które jakoś tam będzie próbował leczyć. Mniej lub bardziej skutecznie, ale próbował będzie. Tak więc Twoja teza jest słuszna, fajna i godna polecenia, tyle że nieżyciowa. Bo realia większość ma jakie ma. 

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624106
Godzinę temu, sly30 napisał:

Rozumiem, że chcesz pomóc koledze ponownie wypromować jego działalność, ale po raz kolejny robisz to w sposób w którym jemu coraz bardziej szkodzisz , a siebie delikatnie mówiąc stawiasz w nienajlepszym świetle. Od lat, każdy z nas wie i Ty też to wiesz, że nasze systemy audio są bardzo różne i grają w różnych warunkach akustycznych. Jedne są jasne, inne ciemne, jedne gęste, inne grają lekko i eterycznie. Tym sam potrzebują różnego okablowania i różnie reagują na konkretne kable. I teraz piszesz, że dziwisz się, że ktoś polecał np jakiś model kabla, bo on u Ciebie gra inaczej? To kiedy byłeś szczery? Dawnej, gdy sam tłumaczyłeś na forum, że to zależy od systemu i akustyki, czy teraz gdy piszesz, że tego nie rozumiesz i skoro ktoś ma inny pogląd niż Ty, to jest nieosłuchany, nie wie co pisze lub jest naganiaczem na tandetę?

Z tą pomocą to tak samo jak ty z producentami którzy dla ciebie robią.
Nie uważam ze szkodzę, zawsze grałem w otwarte karty i albo jest coś dobre albo nie.

Doświadczenie przychodzi z czasem i po wielokrotnych próbach.
Zawsze jestem szczery, moim zdaniem każde urządzenie potrzebuje dobrania okablowania ale nie miałem na myśli żeby szkodzić, nie buduje się na przeciwwagach bo strat nie odzyskasz, zawsze to powtarzam
Nie przypominam sobie abym pisał ze okablowanie dobiera się do akustyki, chyba mnie z kimś pomyliłeś

Pisałem, ze każdy ma prawo mieć własny gust i z tym nie mam problemu ale urządzenie czy okablowanie mają własne charakterystyki, określone cechy a wyznacznikiem jest "neutralność" dla każdej z tych cech.
Dla przykładu: Ktoś określa ze jest gęściej to nie jest to neutralne, jeżeli 8/10 kabli tłumi to będzie w każdym systemie tłumił mniej albo więcej i żadna akustyka czy elektronika tego nie zmienią

Jeżeli mam do testowania z zamiarem kupna produkt "Hi-End" i większość z cech jest negatywna to dla mnie jest to tandeta

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624230

Gęste, soczyste granie, to jest zaleta, a nie wada, pod warunkiem, że zachowana jest wysoka rozdzielczość, selektywność i detal, oraz tzw.powietrze. To co Ty określasz jako dobre, dla mnie jest nijakością, banalnością w brzmieniu, słabą barwą itd. Jak widzisz, każdy ma inne kryteria oceny. 
Ja też tak oceniałem jak Ty ale 25 lat temu i to są typowe kryteria ocen osób, które relatywnie słuchają mniej, choćby z racji braku czasu, pracy itd. Zupełnie inaczej ocenia się te kwestie, gdy delektujemy się muzyką po kilkadziesiąt godzin tygodniowo. Wtedy zupełnie zmienia się perspektywa ocen. 

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624262
27 minut temu, sly30 napisał:

Gęste, soczyste granie, to jest zaleta, a nie wada, pod warunkiem, że zachowana jest wysoka rozdzielczość, selektywność i detal, oraz tzw.powietrze. To co Ty określasz jako dobre, dla mnie jest nijakością, banalnością w brzmieniu, słabą barwą itd. Jak widzisz, każdy ma inne kryteria oceny. 

Jeżeli masz poczucie i określasz "Gęste, soczyste granie" to znaczy ze narzuca takie cechy, nie ma wtedy selektywności ani rozdzielczości, detalu,
"neutralność" nie jest nijakością tylko "zero" jako wyznacznik
Przy neutralnych cechach Sub-bas, Bass, mid-bass usłyszysz na równych poziomach, będzie selektywność i rozdzielczość i nie będziesz mógł określić co przeważa 
Pozytywne jako neutralne to nieokreślone i bez ograniczeń. wszystko co zagęszczało usuwałem z systemu,
Np. Enerr który dobrze znsz,
-Subbas przyciszony
-poczucie zagęszczenia i podkreślenie dynamiki basu (kick-basu)
-wyrazistość średnicy przytłumiona
-wysokie tylko w części wyraźne, ale z nalotem na słodkie"
-lekkie ograniczanie wybrzmień

a powinno byc
-Subabas nie przyciszony
-bez poczucia zagęszczenia i podkreślania dynamiki w tym zakresie  (rozdzielczość w całym zakresie sub i basie)
-średnica wyrazista
-pełny zakres srednio-wysoko-tonowy dający przejrzystość tła a nie "ciemne tło"
-bez ograniczeń wybrzmień

Właśnie widzę ze mamy całkiem inne kryteria

A nijako to gra Valhalla 2, w miarę równo tonalnie ale przytłumiona w całym zakresie

Edytowane przez .:Gerard:.
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624283
22 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Jeżeli masz poczucie i określasz "Gęste, soczyste granie" to znaczy ze narzuca takie cechy, nie ma wtedy selektywności ani rozdzielczości, detalu,

To jest nieprawda. Są kable gęsto grające z duża rozdzielczością. Co do Enerra, to on mógł nie wpasować się w Twój system ale nie ma takich cech, które wymieniasz. Miałeś co prawda najstarszą wersje, ale Twoje kryteria oceny są tylko Twoje. Ja to widzę i słyszę inaczej. Później były jeszcze 2 nowsze i wersja Limited z naturalnym turmalimem. Zapewne znasz kolegę Tomkly. Bardzo osłuchany w zakresie kabli i bardzo wymagający w tej kwestii. Tomek wziął teraz „na warsztat” tego Limited, zupełnie bez mojego udziału, ani zachęty, inspiracji itd i napisał o kablu Enerr Ultimate Limited…

„Faktycznie, fantastyczny kabel wyszedł z Waszych wspólnych z Piotrem przemyśleń. Odsłuchiwałem u siebie w systemie tę wersję dla Janusza i jest to kabel wybitny. Garść wrażeń dla Ciebie:

+ holografia przekazu na najwyższym poziomie
+ świetnie rysowana głębia, czytelność i klarowność wydarzeń na tylnych planach
+ świetnej jakości bas o lepszej niż w przypadku zwykłej wersji kontroli i ataku
+ wyraźnie lepsza niż u poprzednika szybkość
+ głębokie, bogate w faktury ale wolne od nadmiernego dopalenia barwy
+ świetnie uchwycony balans pomiędzy dynamiką o saturacją barw
+ naturalność przekazu
+ brzmienie bardzo neutralne, liniowe

- brak

Bas
W stosunku do wersji bazowej ma zdecydowanie lepszą motorykę. Nie dociąża aż tak bardzo najniższej oktawy, co wraz z większym naciskiem na wyższy podzakres oraz lepszą kontrolą powoduje, że uniknięto przeciągania i dudnienia, które cechuje pierwowzór. Całościowo jest bardzo równy i całkiem dynamiczny, aczkolwiek porównanie do Acro 7N-PC9100 pokazuje, że w aspekcie idealnej prezentacji sekcji rytmicznej można osiągnąć jeszcze więcej.

Średnica
Barwna, soczysta ale równa. Zdecydowanie bardziej liniowa niż w standardowej wersji  brak emfazy i nadmiernego zagęszczenia w dolnym podzakresie, wyraźniej pokazywany wyższy podzakres. Dalej po minimalnie ocieplonej stronie, natomiast nie tak dopalona i gęsta jak w przypadku pierwowzoru. Naturalne barwy instrumentów oraz świetne wokale.

Wysokie tony
W porównaniu do standardowej wersji zauważalnie bardziej doświetlone, ale dobrze zszyte ze średnicą, nie przykuwają specjalnej uwagi. W tej dziedzinie nie jest to krok wprzód a raczej w bok w stosunku do standardowej wersji, która prezentuje ten zakres bardziej jedwabiście oraz miękko, przywodząc nieodparte skojarzenia z wysokiej klasy tekstylnymi kopułkami.

Scena dźwiękowa
W tej dziedzinie zmiany w porównaniu do standardowej wersji są bardzo wyraźne. Wokaliści oraz instrumenty grające na pierwszym planie nie są tu powiększane a całość wydarzeń jest przesunięta zdecydowanie bardziej w głąb sceny. Dokładność odwzorowania detali na tylnych planach na zdecydowanie wyższym poziomie. Postęp w dziedzinie precyzji lokalizacji oraz czytelności krawędzi źródeł pozornych bardzo wyraźny. Bardziej dokładne obrazowanie daje efekt w postaci zauważalnego zmniejszenia wielkości źródeł pozornych, przy czym dalej nie są one miniaturowe a całkiem przyzwoitych rozmiarów. Rozdzielczość oraz selektywność na bardzo dobrym poziomie.

Barwa
Bardzo dobra równowaga tonalna, dźwięk nie jest ani ciepły ani chłodny  temperatura ustawiona na umowne zero z lekkim plusem. Saturacja barw w dalszym ciągu bardzo dobra, przy czym nie aż tak wybitna jak w przypadku pierwowzoru, który pokazuje szczególnie niższy podzakres w sposób jeszcze bardziej gęsty, wręcz wełniany. Różnicowanie barw nieco lepsze w standardowej wersji.

Dynamika
Zauważalny postęp w stosunku do pierwowzoru, obiektywnie na całkiem dobrym poziomie, przy czym dalej nie jest to kluczowa cecha z powodu której ten kabel będzie wybierany. Tak jak w przypadku zwykłej Transcendy lepsza w skali makro, natomiast całościowy balans pomiędzy makro a mikro na korzyść nowego modelu. Starsza wersja w skali mikro dostaje zdecydowanie większej zadyszki.

Muzykalność
Na wysokim poziomie, przy czym w tej dziedzinie bazowy model jest w mojej subiektywnej opinii nie do pokonania. Wiele zależy od preferencji słuchacza, jeśli muzykalność postrzega głównie przez pryzmat prawdziwości barw – wybierze standardową wersję. Niezależnie od tej uwagi, cecha ta to niewątpliwa zaleta kabla. Pomimo braku wyraźnego ocieplenia i dopalania barw brzmienie jest naturalne a co najważniejsze wolne od wszelkiej sterydowości i innych form napinania.

Podsumowanie
Niewątpliwie bardziej uniwersalny brzmieniowo niż standardowa wersja. Zachowując pełnię zalet wynikających z olbrzymiego przekroju żył (15,2 mm²) czyli możliwość gry na listwach zasilających dodatkowo ulepszono cechy motoryczne oraz liniowość przekazu co daje szersze pole zastosowania, szczególnie w przypadku stopni mocy. Znakomity kabel, rywalizujący jak równy z równym z topowymi sieciówkami spod znaku Acrolink, Hijiri czy Verastarr.

Pozdrawiam serdecznie
Tomek”

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624291
13 minut temu, sly30 napisał:

To jest nieprawda. Są kable gęsto grające z duża rozdzielczością. Co do Enerra, to on mógł nie wpasować się w Twój system ale nie ma takich cech, które wymieniasz. Miałeś co prawda najstarszą wersje. Później były jeszcze 2 nowsze i wersja Limited z naturalnym turmalimem. Zapewne znasz kolegę Tomkly. Bardzo osłuchany w zakresie kabli i bardzo wymagający. Tomek wziął teraz „na warsztat” tego Limited i napisał…

Nie chodzi o wersje, pewnie są lepsze, dałem przykład tego co znasz abyśmy się lepiej rozumieli

Andrzej ma listwę + kalem Enerr, słuchałem u siebie i u niego, on ma nawet kolumny Equalibrum czy jak kto się tam pisze, ma tez gryphona, wiec to jest szkoła którą proponujesz

Co do Tomkly to on wiele zachwalał ....., kiedyś nie miałem odniesienia co opisywał, np. Advanced Listening power 2, tez testowałem i nawet mam w szafie, szkoda pióra ....

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624299
30 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Właśnie widzę ze mamy całkiem inne kryteria

Albo mamy inne kryteria albo zupełnie inaczej grające systemy….albo inaczej słyszymy.

30 minut temu, .:Gerard:. napisał:

A nijako to gra Valhalla 2, w miarę równo tonalnie ale przytłumiona w całym zakresie

No to teraz setki tysięcy audiofilów znających kable Nordosta, chwyta się za głowę, bo można różne rzeczy pisać o Valhalli  2, ale na pewno nie, że jest przytłumiona, czy że gra nijako! To absurd. Może miałeś podróbkę, albo masz skopane coś w systemie. 

3 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Co do Tomkly to on wiele zachwalał ....., kiedyś nie miałem odniesienia co opisywał, np. Advanced Listening power 2, tez testowałem i nawet mam w szafie, szkoda pióra ....

Ktoś może uznać, że szkoda pióra i czasu na rzeczy, które Ty zachwalasz. Akurat w kwestii kable to Tomek słyszał znacznie więcej niż sądzisz. Można się nie zagadać z jego ocenami. Każdy ma takie prawo. 

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624301
5 minut temu, sly30 napisał:

Albo mamy inne kryteria albo zupełnie inaczej grające systemy….albo inaczej słyszymy.

No to teraz setki tysięcy audiofilów znających kable Nordosta, chwyta się za głowę, bo można różne rzeczy pisać o Valhalli  2, ale na pewno nie, że jest przytłumiona, czy że gra nijako! To absurd. Może miałeś podróbkę, ale masz skopane coś w systemie. 

Proszę cie 🙂
Mialem nówkę listwę i kabel z szanującego się salonu
to porównaj w innym systemie valhalle z Ansuz C2 i napisz który dla ciebie jest bardziej przejrzysty
Wymieniam kable które wiem ze znasz i ja miałem

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624306
10 minut temu, sly30 napisał:

Sylwek, przecież my sie zgadzamy co słyszymy, tylko dla ciebie np. geste soczyste jest pozytywne dla mnie nie, tłumaczyłem dlaczego

1 minutę temu, sly30 napisał:

Mam w swoim systemie zarówno Enerry Limited, jak i Valhalle 2, Ansuzy C2 i D2 oraz Transparenta Opus G6. Wiem jakie są, a jakie na pewno nie są. 

To który z pytanych "Valhalle 2, Ansuzy C2 i D2" jest bardziej przejrzysty ? Zobaczymy co wiesz 😉

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624314
4 hours ago, sly30 said:

Mam w swoim systemie zarówno Enerry Limited, jak i Valhalle 2, Ansuzy C2 i D2 oraz Transparenta Opus G6. Wiem jakie są, a jakie na pewno nie są. 

Jaka masz opinie o Opus6? 

….be still and know….

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624480
17 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Jaka masz opinie o Opus6? 

Dla mnie rewelka. Niebawem opisze go na forum, ale w te upały nie mam weny… :-)) Na teraz najcenniejszą firmą audio jest dla mnie….Daikin… :-)))

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624486

Ja niestety nie mam dostępu do Opus6
ale będę miał ciekawa konkurencje do testów, będę się dzielił 

8 minut temu, slawek.xm napisał:

trza zrzucić będzie lżej oddychać 🙂

Ja ostatnio jadę na trzy urządzenia, klima + sharpy (nawilżacz-wentylator-oczyszczacz) które cały rok działają
jutro chyba ma być 35 w cieniu a bylo czasami 38

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624489

Mam możliwość kupienia kilku g6. Używane w dobrej cenie, wiec tak, jak lubię, ale nie wiem jak mój system zareaguje. Byłaby to trzecia marka kabli sieciowych w jednym systemie.

Z drugiej strony mam już wyłącznie opus G5 po stronie analogowej, wiec wydaje się, ze byłoby to rozsądne.

….be still and know….

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624493
12 minut temu, slawek.xm napisał:

trza zrzucić będzie lżej oddychać 🙂

Zrzucić Daikina? Zwariowałeś?… :-)))

13 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Ja niestety nie mam dostępu do Opus6

Nie trać czasu. Nie Twoja bajka. Nie docenisz go. 

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624498
7 minut temu, sly30 napisał:

Nie trać czasu. Nie Twoja bajka. Nie docenisz go. 

Musiał na dobranoc dopi... , nie zasnąłby .....

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624502
4 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Musiał na dobranoc dopi... , nie zasnąłby .....

Ależ nic złośliwego. Po prostu wiem czego nie lubisz. On gra po gęstej, soczystej stronie mocy, a Ty jak piszesz tego nie lubisz. Poza tym, żeby się otworzył potrzeba grać ponad 500h. Bez tego nie ma oczym gadać. Do 100h jest zduszony i potem bardzo powoli otwiera się. A przecież nie będziesz czekał 2 miechy, aż się wygrzeje. Dlatego u Ciebie szkoda czasu. 

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624505
4 minuty temu, sly30 napisał:

Ależ nic złośliwego. Po prostu wiem czego nie lubisz. On gra po gęstej, soczystej stronie mocy, a Ty jak piszesz tego nie lubisz. Poza tym, żeby się otworzył potrzeba grać ponad 500h. Bez tego nie ma oczym gadać. 

Zaniosłem do Andrzeja kabel który miał może 200 godzin grania, zamówił, pewnie kiedyś opisze

Wszystko jest w trakcie, będziesz miał ochotę to załatwię kabel do testu, później pogadamy, myślę ze nawet nie wiesz co tracisz

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624508
28 minut temu, sly30 napisał:

Ależ nic złośliwego. Po prostu wiem czego nie lubisz. On gra po gęstej, soczystej stronie mocy, a Ty jak piszesz tego nie lubisz. Poza tym, żeby się otworzył potrzeba grać ponad 500h. Bez tego nie ma oczym gadać. Do 100h jest zduszony i potem bardzo powoli otwiera się. A przecież nie będziesz czekał 2 miechy, aż się wygrzeje. Dlatego u Ciebie szkoda czasu. 

Teraz to ja tobie dopie...

Andrzej ma Enerry ponad rok wygrzane, wszedłem do niego i mowie, czuje jakbym  miał uszy przytkane, mowie do niego ,nie słyszysz....? On nie chce po koleżeńsku źle opisywać o enerr ale głuchy nie jest

Sylwek. tak jak te kable sa zrobione i graja to 20k€ za metr powinno się jako minimum liczyć, chcąc być adekwatnym do tego co jest na rynku

Chociaż słuchałem Mity na 250k$ i jakoś nie zostałem oczarowany

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624517

Możesz mieć ubytki słuchu na wysokich tonach. To częste w miarę upływu lat, tym bardziej wykonując prace w hałasie, jak Twoja. wtedy potrzeba okablowania, które mocniej akcentuje górę pasma. Nie wiem, które Enerry ma Andrzej. Bardziej przypuszczam, że jest podatny na Twój wpływ i Twoje oceny, a one są…delikatnie mówiąc…tendencyjne. Gęsto, soczyście i barwnie grający Enerr Ultimate nie musi pasować do gęsto grającego wzmacniacza czy źródła. Zresztą Transparent Opus 6 czy Ansuz D2, też nie muszą się tam wpasować. Ale nie oznacza to, że coś przytyka. Przytkane mogą tu być uszy.

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624523

Ale mnie większość drażni jak np. beryl w equalibrum wiec jak mogę mieć ubytki ?
Nie jest podatny bo słucha u siebie, u mnie i czasami ze mną w różnych salonach, on ma trochę inny gust niż ja ale zgadzamy się to słyszymy, ty wirtualnie starasz się temu zaprzeczysz
Bronisz Enerra ale w zyciu QSW nie słuchałeś, ja porównywałem wiec sie wypowiadam

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624528

Dodam, pominęliśmy listwę ennera i kabel , ukazał sie subbas i rozdzielczość na basie, przejrzystość w całym pasmie, swoboda itd.
chętni na zakup "gęstego grania" zapraszam na PW, Listwa i kabel Enerr do kupienia od Andrzeja

Chyba ktoś nie rozumie mięsiste geste granie od rozdzielczość i jak subbas jako potęga wejdzie

Ja mam 2x po BR i jak robię pomiar to od poczatku mimo ze nie słyszę 20Hz (ktore sa na pomiarze) to czuje jak w Matrix, takie ciśnienie jakby nagle wszystko zawisło w powietrzu, a jak miałem OB z 15" to przy pomiarze była cisza jak pod miotła a po paru sekundach pojawiał się ton ....,
później do OB estradowych trzeba szukać kabli które graja gęsto, soczyście ....., taki to później hiend ...

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624539

Nie znam Qsw, czy jak to się tam nazywa, ale znam dziesiątki firm kablarskich i ich ofertę. W zasilaniu najbardziej cenie Transparenta, Ansuza, Enerra, ale miałem też ostatnio dobry kabel Stealth Dream 20-20. Na pewno są też inne dobre modele na rynku. Każdy ma inny system, inny gust i inne oczekiwania. 

Edytowane przez sly30
https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624546
9 minut temu, sly30 napisał:

Nie znam qsw czy jak to się tam nazywa,

Odbiłeś piłeczkę, ale nie dasz rady, tylko z powodów braci audiofilów się powstrzymuje, ja nie Troll

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624548
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, sly30 napisał:

Ależ nic złośliwego. Po prostu wiem czego nie lubisz.

Gerard ma kolumny ktore na moje oko graja wlasnie gęsto i mocnym wypełnieniem dlatego chyba nie docenia soczystych kabli

i pewnie to jest przyczyna ciągłego poszukiwania ideału bliskiego neutralności

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624554
2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Gerard ma kolumny ktore na moje oko graja wlasnie gęsto i mocnym wypełnieniem dlatego chyba nie docenia soczystych kabli

i pewnie to jest przyczyna ciągłego poszukiwania ideału bliskiego neutralności

Może tak być i to tłumaczy dlaczego lubi inne kable. 

https://www.audiostereo.pl/topic/159279-qsw-audio/#findComment-5624556
  • Pokaż nowe odpowiedzi