Skocz do zawartości
IGNORED

Topping E30 a android.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nowiutki topping e30 zaskoczył mnie tym, że pod z androidem jako źródłem wyświetla częstotliwość próbkowania 192 PCM(kHz) . Spodziewałem się że android resampluje wszystko do 48kHz, a tu taka niespodzianka. Dzieje się tak zarówno w tv Box z androidem jak i ze smartkiem Samsunga Note10. Z aplikacji Neutron z włączoną opcją "bezpośredni dostęp do usb" pokazuje prawidłową częstotliwość próbkowania. Czy to w tym modelu tak jest, czy coś tego toppinga dopadło?

https://www.audiostereo.pl/topic/159505-topping-e30-a-android/
9 minut temu, Marcin_75 napisał:

To raczej kwestia nowego androida.U mnie tvbox podłączony do smsl przez USB i tez wyświetla 192

Dzięki. Widać ten typ tak ma. Ciekawe tylko czy android faktycznie resampluje do 192 czy to e30 błędnie pokazuje.

Godzinę temu, Marcin_75 napisał:

Resampluje.Wcześniej do 96, teraz do 192.Tak mi wyszło po lekturze forów nvidii(ja mam nvidia shield pro)

To słabo. Z odtwarzaniem plików to np. odtwarzacz Neutron sobie radzi, gorzej z apkami serwisów strumieniowych, taki deezer leci resamplowany, youtube music też.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.