Skocz do zawartości
IGNORED

Deep Purple Bananas

marcin.k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam płyte CD Deep Purple "Bananas". Płyta nie ma loga CD, jest kupiona w sklepie (nie pirat).

Płyta wylądowała w moim odtwarzaczu i tragedia, tego nie da się słuchać, nie mówie o tym co robi Deep Purple tylko o tym jak płyta jest nagrana.

Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów ma podobny problem, czy mój egzemplarz jest wadliwy?

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/15954-deep-purple-bananas/

Plyty nie mam ale cos pisza na AMG, ze nagrano ja w garazu i to jest jej atut. Nie pamietam dokladnie ale cos takiego chyba jest. Sprawdz.

Nie sadze, ze tylko dla Ciebie jednego nagrali specjalna wersje o limitowanej jakosci :-)

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/15954-deep-purple-bananas/#findComment-271626

Ja jestem akurat szczęśliwym posiadaczem płytki "z giełdy" i gra rzeczywiście słabo - nawet jak na tego typu wydawnictwo.

A co najgorsze wg mnie muzyka tym razem niestety nie rekompensuje słabej jakości nagrania.

pzdr Wojtek

https://www.audiostereo.pl/topic/15954-deep-purple-bananas/#findComment-275797
  • 4 lata później...

Ja posiadam oryginał tej płyty. Jest to wydawnictwo EMI na Europe. U mnie występuje duży problem związany z jakością. Ale wiem, że na 100% spowodowane jest to użytym systemem Copy Control.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobno wydanie amerykańskie Sanctuary Records nie ma tego degradującego systemu. (Jeśli ktoś posiada taką płytę na sprzedaż lub jest w stanie ją sprowadzić to proszę o wiadomość na priva.)

Nie wiem jak z japońskimi wydaniami, ale na jednym EMI widziałem również znaczek Copy Control. Dziwne, że w Japoni to przeszło ;)

post-9298-100006889 1240412765_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Własnie posłuchałem po latch i...tragedii nie ma ale dobrze to to nie gra. Wpadka jest ewidentna. Płyta średnia, kiedys mi sie bardziej podobała...hmm.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja nigdy na jakość nie narzekałem, wiadomo że nie ma cudów jak zwykle przy tego typu muzyce, ale nie odstaje jakoś in minus.

Sama muzyka także bardzo zacna, ta płyta przywróciła mi wiarę, że dziadki z Deep Purple mogą jeszcze fajnie grać. Takie kawałki, jak House of Pain, Hounted czy Bananas naprawdę bardzo dobre.

• 3 tygodnie później...

Mam ta CD, z EMI, nie jest tak zle, moze dla niektorych odtwarzaczy "copy pcontrol" wprowadza zmiany.

Mialem okazje posluchac koncertu na zywo z promocji tej plyty, nie ma porownania z plyta, ale i tak nalepsze byly stare kawalki tego zespolu,

• 2 lata później...
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Udalo mi sie wreszcie dorwac amerykanskie wydanie Sanctuary, o symbolu 06076-86351-2. Niestety utwory sa zdegradowane w dokladnie tych samych miejscach, jak na europejskiej EMI z Copy Controlled :(

Polecam winyla, gra całkiem nieźle, po co się męczyć 3 lata? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.