Skocz do zawartości
IGNORED

Zmarła Królowa Elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Potwierdzily sie niepokajace wiesci.

img_1_1662664074810.jpg

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Była drugą monarchinią w historii jeśli chodzi o długość panowania . Najdłużej panował Ludwik XIV 72 lata , po Elżbiecie królowa Wiktoria i Franciszek Józef .

28 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

po Elżbiecie królowa Wiktoria

Wiktoria Imperium rozwijała a Elżbieta - zwijała.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

FcJ7lH_XwAEHIF8?format=jpg&name=small

Byłem niedawno w UK na zakupach i podobało mi się tam.

Żal Elżbiety, tak jak było mi żal Diany. Wrócę chyba do The Crown na Netflixie. 🙂

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Bo imperia to wymysł przeszłości

To po co obecna Europa się łączy, scala? Dla jaj? Dla żartów? Zawsze były imperia - i będą. Dopóki będą żyli ludzie na Ziemi.

Parker's Mood

9 godzin temu, Chicago napisał:

To po co obecna Europa się łączy, scala? Dla jaj? Dla żartów? Zawsze były imperia - i będą. Dopóki będą żyli ludzie na Ziemi.

Chyba nie rozumiesz znaczenia słowa imperium . Dla przykładu Rosja jest imperium a USA czy Kanada nie .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Tymczasem polskie szury:

FcJvSChWYAE-Zai?format=jpg&name=900x900

A mnie akurat w IRL nie ma i nie mogę potwierdzić.

Dżizaaaaaas....

20 hours ago, dskrzyp said:

Potwierdzily sie niepokajace wiesci

Jakie niepokojące?? Miała 96 lat...

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

5 godzin temu, MSki napisał:

Tacy to nasi "przyjaciele"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- W dniu zwycięstwa, Polska, jako pierwszy kraj, który przeciwstawił się III Rzeszy, będzie kroczyć na czele parady zwycięstwa – mówił do polskich żołnierzy w 1940 roku Hugh Dalton, brytyjski minister wojny gospodarczej w rządzie Winstona Churchilla.

Tak te gamonie z UK bali się Stalina, że nawet nie zaprosili lotników polskich, którzy za nich przelewali krew, na paradę zwycięstwa w Londynie 8 czerwca 1946r.

Dodam, że podczas wojny polsko-bolszewickiej Angole wspomagali pieniężnie i zbrojnie siły bolszewickie . Rząd angielski nie widział Polski  jako mocnego gospodarczo kraju w  środkowej Europie i nie widzi do dzisiaj.

I dlatego koło wentyla mi latają ich problemy. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Mieszkam w UK: poza mediami temat nie istnieje. Przez cały dzień o fakcie nie wspomniał nikt, z jednym człowiekiem zagadnąłem to wykonał gest podcinanego gardła i powiedział, że jest przeciwnikiem monarchii. Nie kontynuowałem. Jak człowiek umiera to się smutno robi.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dla mnie idea monarchii w obecnych czasach jest absurdalna. Czyli władza i przywileje z racji urodzenia.

Wyglada na to, że dla Anglików też.

16 godzin temu, daru0105 napisał:

I dlatego koło wentyla mi latają ich problemy. 

Mnie też, choć śmierć królowej angielskiej spowodowała przynajmniej mniej Lewandowskiego w mediach 😉

14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To nie u nas .

Jak to nie, nasi politycy w większości mają przyrodzenia we łbach.

W dniu 10.09.2022 o 11:34, szymon1977 napisał:

nasi politycy w większości mają przyrodzenia we łbach.

No nie wiem. Ja bym szukał innych anatomicznych patologii. Mają wszystko w dupie i własny interes przed oczami zasłaniający im resztę świata. 

Ale wracając do tematu, o ile monarchie trzeba traktować we współczesnym świecie jako ciekawostkę muzealną, to Elżbieta była kobietą z klasą. Niech spoczywa w pokoju. 

W dniu 10.09.2022 o 10:17, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dla mnie idea monarchii w obecnych czasach jest absurdalna. Czyli władza i przywileje z racji urodzenia.

To są pasożyty.

W dniu 10.09.2022 o 11:29, jar1 napisał:

Mnie też, choć śmierć królowej angielskiej spowodowała przynajmniej mniej Lewandowskiego w mediach 😉

Tylko na chwilę. 😉

Ukryta Zawartość

"Meghan Markle zaczęła wyprzedzać księcia i księżną. Chwilę potem William obrócił się do brata i bratowej. Najwyraźniej zaczął ją pouczać, jak powinna się zachować.

Dlaczego było to dla księcia takie ważne? Zgodnie z protokołem, nie należy kroczyć przed osobą, która jest "wyżej" w sukcesji do tronu."

Na miejscu rudego wyprowadziłbym szybki prosty na nos łysego i tym symbolicznym gestem zakończył cyrk z marnowaniem pieniędzy podatników na monarchię.

Ukryta Zawartość

Myślałem, że do setki dociągnie, a tu klops. Ale i tak ładnie. Choć przy takiej opiece, trybie życia i zdrowym jedzeniu mielibyśmy wielu seniorów 90+

.

Nie przesadzasz ? Skąd to przekonanie ,że jesteśmy lepsi ? U nasz też są równiejsi . Np. księża czy klasa polityczna.

do Adama Sikory

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.