Skocz do zawartości
IGNORED

Konkurs ( bez nagród ):(

Royber

Rekomendowane odpowiedzi

>Royber jest to puszka szczelnie zespolona z kablem dla niedowiarkow, coby wiedzieli ze fadel

to dobry kabel. A jak ktos chce ja rozebrac i zdemaskowac to niech wrzuci zdjecia do netu.

I niech w koncu ktos rozwiaze ta zagadke z polskim producentem uzywajacym srub...

A moze w tej puszce tez sa jakies sruby?, oj zeby fadel nie wyszedl na durnia co wycina srodek,

juz kiedys jeden transparent sie wydal :))

Witam

Royber, ktajanie drogi, czas na roziązanie zagadki. Chyba nam zaraz zdradzisz tę tajemnicę?

Pewnie jest tak sam kabel otoczony powietrzem z zanieszyszczeniami pochodzącymi z pomieszczenia produkcjynego. Zgadłem?

Pozdrawiam Stempur

Witam

Chciałem już wczoraj ogłosić zwycięzcę ale na forum zaczął się "remont". Więć pierwszy prawidłową odpowiedź udzielił Miś.

W puszce umieszczonej na interkonekcie Fadel Aerolink znajduje się tylko kabelek, taki sam jak przed i za puszką!!! Sprawdziłem to powoli przesuwająć puszkę po kablu aż na drugi kraniec interkonektu. Nie ma tam żadnego układu korygującego fazę. To jest tylko kawałek plastiku nic więcej. Ciekawe czy w takim Reference One też jest pusta puszka.

W teście tego kabla, który jest umieszczony w Audio Video, recenzent zwraca szczególną uwagę na znajdujący się na kablu ( w puszce ) układ korygujący fazę. Gdzie on jest !?

Zeby sie nie okazalo, ze faze "skorygowales" przesuwajac puszke po kablu ;)).

Umiesz okreslic czy puszka jest plastikowa, metalowa, metalowa zalana plastikiem?, moze skoro podejzenie, ze nic nie ma - otworzysz ja?.

Właśnie odtańczyłem taniec zwycięstwa przy akompaniamencie Josepha Jarmana.

Ponadto oglądam folder reklamowy i widzę zastosowania puszki; 1 kabel nie wala się byle jak za sprzętem, 2 jest gdzie umieścić tabliczkę, 3 docelowo można będzie umieścić kabel na platformie antywibracyjnej (w fazie konstruowania przez nano-inżynierów) niwelującej zbrodnicze działania drgających elektronów :=))

Wg producenta ma to być korektor fazy sygnału biegnącego w przewodniku a nie de czy magnetyzacja sygnału lub żyły przewodnika. A tej korekcji fazy bez podłączenia jakiegoś elementu bezpośrednio do jednej żyły chyba się nie da. Tzn. zdalnie skorygować fazy w jednej żyle kabla chyba jest niewykonalne. MIT podłącza do żyły kabla całe ustrojstwa.

Wiec zeby sie przekonac ostatecznie czy w srodku siedzi diabel, czy jakis nedzny diablik, pozostaje je otworzyc... Jesli kiedys to zrobisz, to pochwal sie tu efektami tego ;). A nuz sensacyjka, nieporownywalna co prawda z wezem ogrodowym, ale jednak jakas, wisi w powietrzu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.