Skocz do zawartości
IGNORED

Nie żyje Jerzy Urban . Co dalej z tygodnikiem NIE ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, co z tygodnikiem NIE, pewnie to samo co z innymi tygodnikami.

Wiem jedno - cytat z Pisma Świętego: "będzie tam płacz i zgrzytanie zębów" już nieaktualny. Od dzisiaj piekło to będzie bardzo wesołe miejsce! 🙂

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

4 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:
5 minut temu, Zbig napisał:

A co dalej z PiSem?

Gotuje sobie porażkę wyborczą .

Ma ktoś szybkowar?

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Nie wiem, co z tygodnikiem NIE, pewnie to samo co z innymi tygodnikami.

Wiem jedno - cytat z Pisma Świętego: "będzie tam płacz i zgrzytanie zębów" już nieaktualny. Od dzisiaj piekło to będzie bardzo wesołe miejsce! 🙂

Urban miał jednak coś z Lucyfera .

2 minuty temu, Zbig napisał:

Ma ktoś szybkowar?

Sami sobie zrobią , kto wie czy tego już nie zrobili w rodzaju bomby z opóźnionym zapłonem , co daje gwarancje powodzenia w porażce wyborczej.

3 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Urban miał jednak coś z Lucyfera .

Dla mnie Urban był jak Ernst Stavro Blowfeld z filmów o Bondzie: czarny charakter, kanalia a jednak geniusz i dawał się lubić. 🙂

Ernst-Stavro-Blofeld.jpg

Przede wszystkim - jedno z najlepszych dziennikarskich piór w Polsce. Taki Michalkiewicz a rebours.

Nieciekawy typ. Tego gościa nie można było lubić. Bardzo brzydka przeszłość ( czasy prl) a to co robił w ,, nowej Polsce " też mojego szacunku nie miało....

Postaci , które napawają mnie większym wstrętem od Urbana to tylko  jaro, Antoni,  Mario błaszczak ...

13 minut temu, il Dottore napisał:

Dla mnie Urban był jak Ernst Stavro Blowfeld z filmów o Bondzie: czarny charakter, kanalia a jednak geniusz i dawał się lubić

Swoisty unikat dziennikarstwa w Polsce . Twórca powiedzenia że "Rząd się sam wyżywi" Kanalia mówiąca gorzką prawdę.

1 minutę temu, costa brava napisał:

No proszę jak towarzystwo antyonucowe lubi Urbana

Urban to był fenomen. Gdyby wszystkie komuchy były takie: złe ale utalentowane i z łbem do biznesu... Ale ja nawet nie wiem, czy on był komuchem, czy tylko sprytnym oportunistą, człowiekiem do wynajęcia przez reżim Jaruzela (wcześniej miał długo zakaz publikacji i w prasie występował jako m. in. Jerzy Kibic).

26 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Urban miał jednak coś z Lucyfera

Nie będę go bronił, bo nie ma powodu. Nie wiem też, czy była bardziej znienawidzona osoba w czasie PRL (podczas pełnienia obowiązków rzecznika tzw rządu); tak mu zresztą zostało.

Wykształcił bardzo wielu uczniów, naśladowców i wyznawców- także na tym forum.

Pokolenie Urbana to byli dziwni ludzie i dziwne były ich losy, wybory, zależności, niezależności. 

Nie wiem jak i dlaczego, z jakiego powodu napisał taki a nie inny wstęp do "Alfabetu Urbana" (znajdźcie i przeczytajcie).

Niech mu ziemia lekką będzie

Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Moderatorzy
48 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Gotuje sobie porażkę wyborczą .

Spox. Sikorski zwiększa im poparcie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

22 minuty temu, absinth3 napisał:

Nie będę go bronił, bo nie ma powodu. Nie wiem też, czy była bardziej znienawidzona osoba w czasie PRL (podczas pełnienia obowiązków rzecznika tzw rządu); tak mu zresztą zostało.

Wykształcił bardzo wielu uczniów, naśladowców i wyznawców- także na tym forum.

Pokolenie Urbana to byli dziwni ludzie i dziwne były ich losy, wybory, zależności, niezależności. 

Nie wiem jak i dlaczego, z jakiego powodu napisał taki a nie inny wstęp do "Alfabetu Urbana" (znajdźcie i przeczytajcie).

Niech mu ziemia lekką będzie

mial ''parcie na szkło'' na kase i przywileje...

sprzedal sie reżimowi bandyty jaruzela.

23 minuty temu, costa brava napisał:

Klawy gość z tego Urbana, co innego taki Braun, a fuj, ruski szpion 

Co by o Urbanie nie mówić, to przynajmniej nie udawał polskiego patrioty i nie podawał się za Polaka. 🙂

3 minuty temu, tomek7776 napisał:

mial ''parcie na szkło'' na kase i przywileje...

sprzedal sie reżimowi bandyty jaruzela.

Dokładnie tak. Ale w jego przypadku potwierdziło się cyniczne powiedzenie, że "nieważne jak mówią, byle po nazwisku". Stał się za reżimu Spawacza tak znany, że po 1989 MUSIAŁ zrobić karierę. 🙂

Oczywiście powinien zawisnąć a nie zakładać własny tygodnik (choćby za sprawę z Popiełuszką) no ale z pretensjami to do okrągłostołowców.

Umarł Jerzy Urban. Pokój jego duszy.

Trumna niedomknięta, bo wystają uszy.

🙂

Michalkiewicz o Urbanie:

Popiełuszko o Urbanie (który pisał na księdza paszkwile pod różnymi pseudonimami).

„Pan Jan Rem, chociaż wszyscy wiemy, kto tchórzliwie kryje się pod tym pseudonimem, pozwolił sobie na bezkarne plucie w sposób wyjątkowo prymitywny na tysiące ludzi gromadzących się w powadze, aby modlić się za Ojczyznę. Nie zabierałbym głosu, gdyby to był paszkwil [przygotowany] na mnie osobiście. Kieruję się bowiem w życiu zasadą, że nikt nie jest w stanie mnie obrazić, ale czuję się w obowiązku zabrać głos, gdy ktoś ubliża społeczności kościelnej i wchodzi z brudnymi butami w sfery misterium Kościoła, ofiary Mszy Świętej – powiedział na kazaniu 23 września – „Już samo nazywanie liturgii Mszy Świętej, cytuję: “seansem nienawiści” (gdy nieustannie mówi się o miłości nawet nieprzyjaciół takich jak pan Rem), “sesją politycznej wścieklizny”, “czarną mszą i zbiorową histerią”, świadczy wystarczająco o tym, że autor paszkwilu jest gorliwym sługą szatana, ojca nienawiści”.

2 godziny temu, kostropaty napisał:

skończy się pewna era

Ale jaka era? Poza garstką wielbicieli jego buractwa, większość odejścia nie odnotuje tak samo, jak nie odnotowali istnienia.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

7 minut temu, costa brava napisał:

Michalkiewicz,  ta ruska onuca, nadal w formie:)

On jak wino - im starszy, tym lepszy! W tym filmiku w 60 sekund wyjaśnia czym jest inflacja.  Prościej się nie da. Idiota zrozumie.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Urban to był fenomen. Gdyby wszystkie komuchy były takie: złe ale utalentowane i z łbem do biznesu... Ale ja nawet nie wiem, czy on był komuchem, czy tylko sprytnym oportunistą, człowiekiem do wynajęcia przez reżim Jaruzela (wcześniej miał długo zakaz publikacji i w prasie występował jako m. in. Jerzy Kibic).

Gdybyś Ty Doktorku tak rozsądnie prawił w każdym wątku. A nie tylko "lewactwo, lewacy"...

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

To znaczy ,że te banialuki zostały trafnie zaadresowane.

do Jaro

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Co tu dużo mówić wyjątkowa sprzedajna kreatura ale błyskotliwa i inteligentna. A pamiętacie Gornickiego? Z nim było podobnie tylko miał jeszcze większy talent do pisania który w sumie zmarnował. No i ideologicznie był obciążony czego nie można powiedzieć o Urbanie.

5 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To znaczy ,że te banialuki zostały trafnie zaadresowane.

do Jaro

Hmmm...

Czyżby odniesienie do wpisu który został "zniknięty"?

Ostatnio moderacja tak rozkochała się w moich wpisach że pożera je namiętnie.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.