Skocz do zawartości
IGNORED

BLACKOUT - NIEMCY, POLSKA? - Kolejne zastraszanie ludzi?

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Tonnii99 napisał:

Co o tym myślicie?

O czym ?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

To jest jak najbardziej prawdopodobne zimą kiedy tradycyjne ogrzewanie gazem i węglem się skończy i ludzie zaczną używać grzejniki elektryczne lub dmuchawy. Dodatkowo pewna część prądu z Niemiec która pochodzi z wiatraków nie jest stabilnym źródłem energii i może powodować przesilenie sieci które nie są dostosowane do większego obciążenia.

To nie jest żadne zastraszanie, to jest realna możliwość.Mam nadzieje ze EU wprowadzi całkowity zakaz używania choinek i oświetlenia świątecznego bo w przeciwnym razie szag trafi calą  siec energetyczna  od 24 grudnia  😅 do 26 grudnia a nawet do 2 stycznia.

Edytowane przez Adam Sikora
12 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Po ciemku ciężko się myśli .

Eh tamm

Po ciemku szybciej się myśli,  mózg nie zużywa energii na przetwarzanie niepotrzebnych obrazów. 🙂 

a w strachu to już całkowicie umysł kreci się na dużych obrotach.

W razie czego warto zaopatrzyć się w świeczki , zapałki lub lampy naftowe.....w grudniu ceny będą eksplodować!

Edytowane przez Adam Sikora

Podobno w litrze, czy kilogramie benzyny jest energii ok 13 kWh, więc opłaca się zamienić te wysokoenergetyczne paliwa na prąd i włączyć choinkę zamiast palić naftę.

Widać że dla niektórych prąd bierze się z gniazdka,  podobnie jak pieniądze brały się  z bankomatu...a teraz płacz bo inflacja 

7 godzin temu, J.Jerry napisał:

Widzę mały problem - bez przekazu mediów nie będzie wiadomo, że nie ma prądu.

W sedno 

klapki na oczach to juz mało powiedziane

Ci ludzie to juz zdalne sterowane roboty, nawet czip niepotrzebny, wystarczy przekaz tvp lub tvn

8 godzin temu, Adam Sikora napisał:

W razie czego warto zaopatrzyć się w świeczki , zapałki lub lampy naftowe.....w grudniu ceny będą eksplodować!

Żeby tylko nie eksplodowały te lampy naftowe...

Współczuję strażakom - ta zima będzie dla nich przerąbana. ☹️

13 godzin temu, papageno napisał:

Że to dobra kapela była.

Blackout Breakout niewielka różnica 

Jak między krzesłem elektrycznym a stołowym 

12 godzin temu, Adam Sikora napisał:

Mam nadzieje ze EU wprowadzi całkowity zakaz używania choinek i oświetlenia świątecznego bo w przeciwnym razie szag trafi calą  siec energetyczna  od 24 grudnia  😅 do 26 grudnia a nawet do 2 stycznia.

Mam nadzieję że głosu sług diabła nikt nie będzie słuchał. Ja w każdym razie zamierzam udekorować dom światełkami także i na zewnątrz. Nigdy tego nie robiłem, ale dla bólu dupy satanistów będzie trzeba.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Dokładnie,  ja też na złość wszelkiej maści jekologom nie oszczędzam, świecę światło non stop w łazience 🙂

I dogrzewam się wzmacniaczem słuchając muzyki 

13 godzin temu, jar1 napisał:

Ale dobrze się pier..li

Jak ktoś ma brzydką żonę, albo dziewczynę czy też narzeczoną, to faktycznie po ciemku może i lepiej...??? Ja tam wolę jasne sytuacje... 😉

Parker's Mood

16 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Co o tym myślicie?

Widmo nadchodzącej wojny z udziałem nas -  Polaków przeraża mnie jeszcze bardziej 😔

Piotr

6 godzin temu, 23031970 napisał:

Widmo nadchodzącej wojny z udziałem nas -  Polaków przeraża mnie jeszcze bardziej 😔

Może być jasno i to całkiem jasno, możesz nie zdążyć się przestraszyć.

I co Panowie? Ja sądzę, że jest to kolejny element "zastraszania" -w ostatnich latach wychodzi to bardzo dobrze rządzącym (nie tylko w Polsce)

Na razie blackouty są na Ukrainie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...
W dniu 18.10.2022 o 10:36, costa brava napisał:

dogrzewam się wzmacniaczem słuchając muzyki 

Wczoraj ponad 2 godziny Czysta Klasa A ponad 80% pobieranego prądu emitowała w ogrzewanie pokoju. Idealny wzmacniacz na zimę! 🙂

W dniu 20.10.2022 o 19:17, costa brava napisał:

Na razie blackouty są na Ukrainie 

Ciekawe dlaczego? 🙂

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.