Skocz do zawartości
IGNORED

Piłka ręczna.

Rekomendowane odpowiedzi

Popraw tytuł, bo zjadłeś literkę. 😉

3 minuty temu, argus napisał:

Kolejny (przez ostatnią godzinę) temat "rozwadniacz" ???

Lepszy taki niż te wszystkie polityczne razem wzięte.

Ja jestem wielkim fanem. Między innymi dlatego że od paru lat mieszkam w Kielcach. Poszedłem na mecz i wsiąkłem. Obecnie jest to dla mnie najciekawszy sport drużynowy. Tempo rozgrywek sprawia, że pozostałe dyscypliny są nudne jak flaki z olejem. 

Miałem okazję być na meczach z Barceloną, Paris Saint Germain, Montpellier, Vesprem. Właściwie wszystkich z ligi Europejskiej. 

Dzięki Vive przeżyłem niezapomniane emocje i zawsze kibicuje Iskierce 😁

Pozdrawiam mistrz Europy 2016!!!

I wicemistrz 2022!!! 😋

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Właściwie wszystkich z ligi Europejskiej. 

... najlepsi z najlepszych...

4 godziny temu, artw napisał:

Czy są  na forum miłośnicy ręcznej?

Śledzę.

W szkole średniej grałem. Nawet jakieś mistrzostwo szkół średnich Szczecina jest.

Bardzo ciekawa dyscyplina. 

W mojej kamienicy mieszkało dwóch braci. Zupełny margines społeczny po rodzicach. Obaj około 2m i mocna budowa ciała. Wyszli na ludzi tylko dlatego, że mój Ojciec zaprowadził ich na trening szczypiorniaka. Zostali. Potem w latach 70. jeden z braci był nawet powołany do reprezentacji Polski. 

Szczypiorniak był dla wyrośniętych chłopaków w tamtym czasie odskocznią od prowincjonalizmu w złym tego słowa znaczeniu. 

Ja również oglądam naszych szczypiornistów od lat. Jako chłopak chodziłem z ojcem na mecze łódzkiej Anilany, w której grali Kuchta, Krygier, Przybysz, Szymczak.
Teraz też oglądam zmagania Vive i Wisły Płock. Szkoda, że reprezentacja znacznie obniżyła poziom. Ten ich trener jest do wymiany...Wenta - wróć! Chciałoby się powiedzieć.
Aha - nadal dla mnie niezrozumiałe są niektóre przepisy i decyzje sędziów. Odnoszę wrażenie, że w niektórych sytuacjach interpretacje mogą być dowolne, wg. ich widzimisię. Raz jest faul, a nie powinien...innym razem odgwizdują faul, którego nie było...kiedy karny, a kiedy nie - zawsze loteria...kroki - to już w ogóle kuriozum...tak samo jak przed oddaniem rzutu kontakt z parkietem i bramka zaliczona...cała masa takich dowolności interpretacyjnych.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Aha - nadal dla mnie niezrozumiałe są niektóre przepisy i decyzje sędziów

Mnie rozwala przepis, który nie zalicza bramki rzuconej pomimo faulu w obronie 😳

22 godziny temu, Ajothe napisał:

Dzięki Vive przeżyłem niezapomniane emocje i zawsze kibicuje Iskierce 😁

nie ma już Vive i nie ma Iskry

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Teraz też oglądam zmagania Vive i Wisły Płock. Szkoda, że reprezentacja znacznie obniżyła poziom.

bo nasze eksportowe drużyny składają się głównie z obcokrajowców 😞 I nie ma Vive i nie ma Wisły Płock ( ani Wisły Puławy )

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Odnoszę wrażenie, że w niektórych sytuacjach interpretacje mogą być dowolne, wg. ich widzimisię.

🙂

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

3 minuty temu, artw napisał:

nie ma już Vive i nie ma Iskry

W sercach kibiców zawsze będzie Iskra i Vive 😁.

Co do reprezentacji to nieprawda, obecnie gra 3 z Vive i pewnie dołączy Tomasz Gębala. 

@soundchasermasz rację z tymi faulami, a czasami sytuacje sa tak szybkie, ze sędzia ma prawo się pomylić....Ale to nie są częste sytuację. 

aktualnym trendem w ręcznej jest narzucać jak najwięcej bramek , mniej martwiąc się o stracone. Ta grają najlepsze drużyny i często mecze kończą się powyżej 40.U nas w lidze poza Łomżą i ( mniej ) Orlenem nikt tyle nie rzuca.

W finale Vive Barcelona bardzo mnie drażniło ,że Hiszpanie szybko rzucają bramki , a Polacy tak się męczą by zdobyć punkt

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Co do reprezentacji to nieprawda, obecnie gra 3 z Vive i pewnie dołączy Tomasz Gębala.

Niby liczbowo się zgadza , ale w klubie Kornecki Wolffa nie przeskoczy , Olejniczak gra w Łomży ogony a Moryto- no cóż skrzydłowy często rzuca dużo bramek ,ale nie skrzydłowi decydują o losach meczów

Edytowane przez artw

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

To jest problem ogólnie slabej polskiej ligi. Więcej bramek to pokłosie zmiany przepisów. Teraz zaczyna się od środka boiska, a przedtem od bramki. 

To zmusza do większego tempa.... 

22 godziny temu, Ajothe napisał:

Teraz zaczyna się od środka boiska, a przedtem od bramki. 

To zmusza do większego tempa.... 

Nie na odwrót czasem?

Dla mnie szybszym tempem odpowiedzi na straconą bramkę jest rozpoczęcie od bramki, bez konieczności wymuszonego przystanku na środku boiska...(?)

^ efekt jest taki że gra jest szybsza 😁

KMŚ 2022. Mecz Łomża Industria Kielce – Barcelona:

Kiedy mecz: sobota 22 października 2022 o godzinie 19:30
O której transmisja: od 19:25 w TVP Sport, TVPSPORT.PL.

Będzie ciężko, ale nieraz z Barca wygraliśmy! 

Trzymajcie kciuki! 😁

Dewastacja....wiedziałem, że będzie ciężko bo Barca się jeszcze wzmocniła względem poprzedniego sezonu, ale nie spodziewałem się takiej dominacji. 

Przykro 😪

Barca to teraz dream team, mają Final 4 jak w banku 🤔😏😒🤮😔

• Marcinus zmienił(a) tytuł na Piłka ręczna.

Wczoraj  Orlen zremisował z Zagrzebiem, a było blisko przegranej 1 pkt....

Dzisiaj Vive zmierzy się z Celje Pivovarna Lasko - Słoweńcy. Będzie uczta 😁. Transmisja eurosport 1 o 18.45. 

Matko....co te sędziny wyrabiają to głową boli..w pierwszych minutach Wolf dostał prosto w twarz i nic....

Później Tournat w polu bramkowym też dostał w głowę i nic....wtf?!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.