Skocz do zawartości
IGNORED

Pianocraft albo coś taniego do pokoju 16m²

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Sprawa wygląda tak. 

Pokój 16m2, mało miejsca na szafce więc albo małe głośniczki obok tv, albo podłogowe, bo obok szafki by się na nie miejsce znalazło na ziemi. 

Budżet ma dwa warianty. 

1. Do około 1000 zł coś używanego. 

2. Do około 2000 coś z możliwością rat najlepiej 0%.

Bedzie używany do tv, głównie do filmów z platform typu netflix i muzyki puszczonej przez tv z YouTube (choć jakby miał bluetooth to też spoko). 

CD-ROM Może być. Na Dvd i Blue Ray nie zależy mi kompletnie. Tunera tym bardziej nie potrzebuję. 

Pianocraftów i ogólnie Yamah różnych widziałem dziś milion, ale nie wiem co wybrać. Nie rozumiem oznaczeń, nie wiem które warto brać, a które nie.

Raczej skłaniam się ku Yamaszce, bez powodu. Chcę coś z tej marki, bo... Bo tak. 

Jest jakiś komplet z kolumnami crx-330 za ok 400 na olx i allegro. 

Jest cały mcr-840, ale nie zależy mi w ogóle na tym DVD, więc nie wiem czy jest sens to rozważać. 

Są też same amplitunery jakieś, ale znów nie wiem jakie kolumny do tego dokupić, bo też ich nazwy nic mi nie mówią.

Pomożecie coś wybrać? 

Wiadomo, że za tę kasę szału nie będzie, ale nie chciałbym kupić totalnego badziewia, tylko jak najlepiej wykorzystać ten mały budżet na poprawę tragicznego głośnika telewizora. Wiem, też że wszystko zagra lepiej od niego, ale nie zamierzam zamieniać badziewnego głośnika na trochę mniej badziewny głośnik, typu jakiś soundbar za 800zł, czy jakieś pierwsze lepsze sony z półki w markecie - wtedy bym tu nie pisał. 

Proszę o wyrozumiałość :)

Jeszcze w budżecie Yamaha MCR-B270D

DAC z optykiem do TV, BT, USB do plików i kolumny - jednak co do rat ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

@Serafiel🖐️

Zerknij na takie urządzenia jak np. SMSL model SA300 lub AD18, ewentualnie Topping.

Do tego jak masz możliwość podjedź gdzieś i odsłuchaj np. Indiana Line Nota 260, Heceo Aurora 300, Pylon Monitor, Polk Audio s20 lub coś tańszego np. Koda K-2000, Elac B6.2...

Gdybyś jednak chciał z CD to Taga HTR1000 może Ci się spodobać.

Jako alternatywę dla Piano 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Z dostępnością mini systemów pewnie będą problemy i wskazana przez kolegów Taga może być świetnym rozwiązaniem tym bardziej, że brzmieniowo niema się czego wstydzić a i jej wyposażenie przy tak niskiej cenie jest zacne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A jak wygląda różnica w jakości dźwięku między modelami MCR-B270D, a 370, 470, i 670?

Albo ogólnie między starszymi modelami? Jest coś co należy omijać, albo może któryś model był wyjątkowo dobry jak na swoją cenę i warto go szukać używanego?

Czy ten crx-330 za 380 zł to dobry wybór jak za tę cenę? Będzie ona grała jakoś przyzwoicie, czy jak marketówka jakaś?

Jak można by odnieść jej dźwięk do takiego np. Pioneera MS30BT (mam takiego w kuchnici gra niewiele lepiej jak smartfon, tylko że głośniej, jak na mój gust, czyli słabo)

Edytowane przez Serafiel

Albo może ten R-840 i dokupiłbym jakieś kolumny do tego? Nx-e800 Yamahy? Też 380zł więc wyszłoby mnie to około 760. 

Myślicie, że to dobry wybór? 

Zły 😉 bo ta Yamaha zasługuje na poważniejsze kolumny.

Może nawet nieduże podłogówki, jednak lepiej byłoby szukać lokalnie,

bo z kolumnami jest często tak, że nie wysyłają - wyłącznie osobisty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poprzeglądałem wszystko proponowane i wciąż skłaniam się ku Pianocraftowi. Moglibyście mi doradzić który model będzie najlepszy? 

Nie licząc tych z najnowszej serii. 

Nie potrzebuje dvd, bluray, ani nie mam iPoda. 

Czy jest sens kupować np. Model 840 z dvd na pokładzie? Czy  Edzie on grał lepiej niż model z samym cd? 

Wolałbym sam cd Rom, jeśli wyszłoby mnie to taniej, a ma nie być różnicy w jakości dźwięku. Czy może te bogatsze modele mają lepszą jakość dzwieku? 

Znalazłem modele brx-750 i się zastanawiam czy warto brać skoro nie skorzystam z bluraya nigdy. To samo w przypadku kodeki r-840 które mają zabytkowy format dvd, którego też nie użyje.

A może coś z innej beczki 

Ukryta Zawartość

Podłączasz i gra.

Ukryta Zawartość

Poluj na używanego pianocrafta im wyższy model tym lepiej jak będzie to model dzielony to już w ogóle super.

Fajne melodyjne solidne granie.

Takie małe urządzenia robi jeszcze project możesz się nimi zainteresować.

Choć one są zdecydowanie mniej popularne i zapewne trudniej trafić na rynku wtórnym.

Piotr 

Z nowych w takim budżecie to najlepsza opcja CRX-370D + Indiana Line Nota 260. To możemy w raty wrzucić do 15x0%

Umów się w wybranym salonie na odsłuch. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 2 tygodnie później...

Dynaudio Music 7.

Będzie dobrze. Słuchałem tego w większym pomieszczeniu.

Korekta akustyki też robi robotę.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."