Skocz do zawartości
IGNORED

Podobny zestaw stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dwóch lat jestem w posiadaniu Toppinga MX3 + Heco Aurora 300. Zestaw jest umieszczony w salonie na szafce podwieszanej, i gra jako background (muzyka) oraz jest podpięty do TV. Spisuje się bardzo dobrze i jest całkowicie dla mnie wystarczający.

Będe teraz robił remont "małego pokoju" (9m2) i potrzebuje też tam coś wcisnąć.

Zastanawiałem się również nad MX3 + kolumienki gabarytowo trochę mniejsze, ale o podobnej specyfice dźwięku. Czy mógłby ktoś coś polecić?

Pozdrawiam.

Edit:
Widzę, że nie jestem na biężąco. MX3 już niedostępny. Coś zamiennie, w podobnych gabarytach?

Edytowane przez br5
https://www.audiostereo.pl/topic/160081-podobny-zestaw-stereo/
7 minut temu, hary1357 napisał:

Topping Mx5, loxjie a30, smsl A300, smsl ad18. A z małych kolumn nie pomogę 🙂

To +

Elac b6.2 większe

Elac b5.2 mniejsze

Indiana Line seria Tesi

Dali oberon 1

Piotr 

9 minut temu, hary1357 napisał:

Topping Mx5, loxjie a30, smsl A300, smsl ad18. A z małych kolumn nie pomogę 🙂

dzięki, rozważę 🙂

Teraz, Piotr Sonido napisał:

To +

Elac b6.2 większe

Elac b5.2 mniejsze

Indiana Line seria Tesi

Dali oberon 1

Piotr 

dzięki, będę sprawdzał

a jak sprawa wygląda z Heco Aurora 200?

Też. Widzisz wyleciały mi z głowy. 

Głównie ze względu że ich początkowa cena miała bardzo małą różnicę względem modelu 300 ale teraz widzę że już to się unormowało.

A może coś z nieco wyższej półki i np. Octavio AMP z wbudowanym odtwarzaczem sieciowym i małych gabarytach oferuje naprawdę dobre brzmienie - link do filmu na naszym kanale.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

21 minut temu, Q21 napisał:

A może coś z nieco wyższej półki i np. Octavio AMP z wbudowanym odtwarzaczem sieciowym i małych gabarytach oferuje naprawdę dobre brzmienie -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

dzięki za podpowiedź, ale totalnie nie potrzebuje wyższej półki 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raczej coś "pod półkę" i słusznie, ale koledzy żyją z wszelkiej "sugeracji" 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

20 godzin temu, br5 napisał:

Witam,

Od dwóch lat jestem w posiadaniu Toppinga MX3 + Heco Aurora 300. Zestaw jest umieszczony w salonie na szafce podwieszanej, i gra jako background (muzyka) oraz jest podpięty do TV. Spisuje się bardzo dobrze i jest całkowicie dla mnie wystarczający.

Będe teraz robił remont "małego pokoju" (9m2) i potrzebuje też tam coś wcisnąć.

Zastanawiałem się również nad MX3 + kolumienki gabarytowo trochę mniejsze, ale o podobnej specyfice dźwięku. Czy mógłby ktoś coś polecić?

Pozdrawiam.

Edit:
Widzę, że nie jestem na biężąco. MX3 już niedostępny. Coś zamiennie, w podobnych gabarytach?

kolumienki z Elaca seria Debut 2.0, jak małe to polecam B5.2: https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-2-0-b5-2.html W aktualnej cenie rewelacja. 

Elektronika może Nad amp1 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-amp1.html

Dobrze to gra ze sobą.

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 2 tygodnie później...
W dniu 9.11.2022 o 11:43, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Elektronika może Nad amp1 

Ukryta Zawartość

To nie jest START.

Ukryta Zawartość

W dniu 19.11.2022 o 11:29, toptwenty napisał:

To nie jest START.

Nad uważa, że tak 😉 Zaproponowałem to co mam sensownego na początek 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Te chińskie wzmacniacze nie wszystkim leżą ale faktycznie jest w nich potencjał.

Są już także w sprzedaży od pewnego czasu więc można polować również na model używany.

W razie gdyby się nie spodobał to strata niewielka.

Kolumny także używane jest zestaw na start 🙂

Piotr 

• 1 miesiąc później...

Wybrałem Heco Aurora 200. Kupilem do nich Sabaja A4 - było ok, choć do tego pomieszczenia za mocny zestaw i po odsłuchach było niekomfortowo, szczególnie, gdy chciałem trochę podkręcić głośność.

Ostatecznie Aurory 200 napędza Topping MX3 - jest bardzo dobrze, czysto, bas wystarczający, wysokie tony odpowiednie, wszystko dobrze zrównoważone. Ten zestaw, to strzał w dziesiątkę do tego pomieszczenia. Jestem zadowolony.

Sabaj A4 powędrował do salonu i napędza Aurory 300. Kopara opadła, co to tanie pudełko robi. Jest mega lepiej niż z Toppingiem. 🙂

Bas mocniejszy, głębszy, cieplejszy, schodzi duzo niżej.

Wysokie tony bardziej szczegółowe, dużo bardziej przejrzyste. Wokal brzmi jakby półkę wyżej.

Bardzo duża różnica na ogromny plus.

Mam nadzieję, że pomogę tym innym.

Pozdrawiam.

Edytowane przez br5

Niekomfortowo bo był mocniejszy powiem ci szczerze że to jest bardzo dziwne.

Strzelam że właśnie bardziej chodzi o detaliczność i wyeksponowanie górnego pasma tego wzmacniacza.

Dwusetki mają mniejszy bas przez co podłączając do nich ten wzmacniacz góra pasma była bardziej odczuwalna.

W modelu 300 bass potrafi grać lepiej więc wzmacniacz łatwiej nim operuje.

Ale nie jest to na pewno kwestia mocy urządzeń

Piotrek 

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Strzelam że właśnie bardziej chodzi o detaliczność i wyeksponowanie górnego pasma tego wzmacniacza.

Możliwe, że jest tak, jak piszesz. Aczkolwiek dudniący bas aż przeszkadzał.

Podzieliłem się tym, co odczułem. A, że nie jestem profesjonalistą w temacie, być może byłem w błędzie. Dzięki za wytłumaczenie.

Edytowane przez br5
10 godzin temu, br5 napisał:

Możliwe, że jest tak, jak piszesz. Aczkolwiek dudniący bas aż przeszkadzał.

Podzieliłem się tym, co odczułem. A, że nie jestem profesjonalistą w temacie, być może byłem w błędzie. Dzięki za wytłumaczenie.

Nie no jasne rozumiem 

Przecież o to w tym chodzi bo to jest to forum żebyśmy dzielili się własnymi doświadczeniami.

Super.

Piotrek 

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie no jasne rozumiem 

Przecież o to w tym chodzi bo to jest to forum żebyśmy dzielili się własnymi doświadczeniami.

Super.

Piotrek 

Zgadzam sie w 100% 🙂