Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 50th anniversary

Rekomendowane odpowiedzi

NAD Electronics obchodzi w tym roku okrągłą rocznicę swojej działalności. Ten jubileusz świętuje m.in. za pośrednictwem nowej limitowanej edycji wzmacniacza zintegrowanego w stylu retro – modelu C 3050 LE. Cena w salonie to 10 699 zł  

"Projektanci wyposażyli C 3050 LE w podświetlane LED-ami mierniki VU oraz obudowę z satynowego forniru orzechowego. Skrywa ona nowoczesne rozwiązania techniczne, m.in. streaming hi-res, obsługę systemu multiroom, korekcję Dirac Live oraz możliwość dekodowania nagrań w standardzie MQA. Ponadto wzmacniacz ma wbudowany dwukierunkowy moduł Bluetooth i obsługuje funkcję AirPlay 2. Wyposażony jest również w złącze HDMI z eARC, przedwzmacniacz gramofonowy i wzmacniacz słuchawkowy. W sekcji zasilania znajduje się najnowsza wersja wzmacniacza HybridDirital UCD o mocy 100 W na kanał. Inżynierowie sięgnęli także po audiofilski przetwornik C/A, gwarantujący przetwarzanie sygnału w wysokiej rozdzielczości."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

20221018214613_NAD-C3050-LE-Front-nback-Above-Web.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

https://www.audiostereo.pl/topic/160136-nad-50th-anniversary/

Wygląda pięknie, czekamy i przebieramy nóżkami 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

15 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Wygląda pięknie, czekamy i przebieramy nóżkami 😉

Bardzo chętnie i zdecydowanie kupiłbym tego Nada. Mam oryginalną wersję i ogromny sentyment do tego modelu. 

Jaka jest szansa na dostanie takiej limitowanej sztuki? Mogę zpłacić już teraz od ręki.

3 godziny temu, szpakowski napisał:

Bardzo chętnie i zdecydowanie kupiłbym tego Nada. Mam oryginalną wersję i ogromny sentyment do tego modelu. 

Ciekawe jak sprawdzi się pod kątem brzmienia. 

18 minut temu, mdavis napisał:

Ciekawe jak sprawdzi się pod kątem brzmienia. 

Ciekawe ... stary gra całkiem fajnie, nowy pewnie gorszy nie będzie.

Postawiłbym sobie dwa obok siebie, stary i nowy. 

patrząc na ilość zaliczek, to możemy czasami nie mieć okazji go tak szybko posłuchać, bo wszystkie zostaną sprezdane w przedsprzedaż 😛

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, szpakowski napisał:

Ciekawe ... stary gra całkiem fajnie, nowy pewnie gorszy nie będzie.

Ale markowy, na "wypełnienie" raczej nie masz co liczyć.

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

patrząc na ilość zaliczek, to możemy czasami nie mieć okazji go tak szybko posłuchać, bo wszystkie zostaną sprezdane w przedsprzedaż 😛

Produkcja limitowana?

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

15 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale markowy, na "wypełnienie" raczej nie masz co liczyć.

Produkcja limitowana?

tak, 1972 sztuki, potem ma być bez drewna już.

www.tophifi.pl

DiracLive, BluOS, wszystkie wejścia cyfrowe, świetny design....Zapowiada się świetnie.  

Edytowane przez pawlardo

To coś pomiędzy C700 a M10 mk2. Brzmieniowo będzie bliżej C700.

Wygląd retro a w środku klasa D 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 15.11.2022 o 13:59, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

tak, 1972 sztuki, potem ma być bez drewna już.

Szkoda ... wycieraczki i drewienko robą robotę jeżeli chodzi o prezentację wzmacniacza.

14 minut temu, BlueDot napisał:

Skad ta pewnosc?

"W sekcji zasilania znajduje się najnowsza wersja wzmacniacza HybridDirital UCD o mocy 100 W na kanał."

To nawet nie jest Hypex Ncore jak w M10v2.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, jurek1 napisał:

Bo @Piopioma największe doświadczenie z nas wszystkich 🙂

Przeczytałem uważnie opis i znam budowę C700 i M10mk2.

10 minut temu, jurek1 napisał:

WOW! 😉

I po co ten hejt ? Czy tak Cię boli, że ktoś wie więcej od Ciebie ? 

ten limitowany model to moim zdaniem temat dla fanboyów NAD-a i to tych mniej zorientowanych. 3030 do którego wzorniczo się odnosi nawet nie był obiektem kultu nadowców. Chyba tylko wybrano ten model bo miał wycieraczki i trochę drewna bo wielu się to podoba wizualnie i jasno nawiązuje do vintage'u. Jak coś jest do wszystkiego to jest do...yhm..to ma S/N 95 dB ...a już 3020 miał SN >110. Wygląd też rzecz gustu, mnie się bardziej podobają proporcje starego 3030. Cena kolekcjonerska, ale jak już powiedziano - sprzeda się, bo przecież to jest intencją podstawową.

7 minut temu, Piopio napisał:

I po co ten hejt ? Czy tak Cię boli, że ktoś wie więcej od Ciebie ? 

A gdzie Ty widzisz hejt? To tylko sarkastyczny komentarz w stosunku do Twojej osoby. Ogłosiłeś się samozwańczym guru tego forum. Objaw pychy i brak samokrytycyzmu. Jest na forum wiele osób mających wielkie doświadczenie w temacie, ja rownież wielu konstruktorów, którzy mają na swoim koncie konstrukcje wybitne.

Edytowane przez jurek1
15 minut temu, jurek1 napisał:

A gdzie Ty widzisz hejt? To tylko sarkastyczny komentarz w stosunku do Twojej osoby. Ogłosiłeś się samozwańczym guru tego forum. Objaw pychy i brak samokrytycyzmu. Jest na forum wiele osób mających wielkie doświadczenie w temacie, ja rownież wielu konstruktorów, którzy mają na swoim koncie konstrukcje wybitne.

A kiedy ja się ogłosiłem guru ? Dobrze się czujesz ? Potrafię przyznać się do błędu. Próbuję zawsze dyskutować MERYTORYCZNIE. Jeśli wiesz w ogóle co to znaczy ... 

18 minut temu, jurek1 napisał:

A gdzie Ty widzisz hejt?

"Ogłosiłeś się samozwańczym guru tego forum. Objaw pychy i brak samokrytycyzmu. "

2 minuty temu, Piopio napisał:

A kiedy ja się ogłosiłem guru ? Dobrze się czujesz ? Potrafię przyznać się do błędu. Próbuję zawsze dyskutować MERYTORYCZNIE. Jeśli wiesz w ogóle co to znaczy ... 

"Ogłosiłeś się samozwańczym guru tego forum. Objaw pychy i brak samokrytycyzmu. "

Nic nie rozumiesz, jesteś w każdym wątku i wciskasz swoje widzimisię na temat różnych sprzętów, promujesz zawzięcie izolatory USB, i sprawiasz wrażenie osoby która zjadła wszystkie rozumy. 

16 minut temu, jurek1 napisał:

Nic nie rozumiesz, jesteś w każdym wątku i wciskasz swoje widzimisię na temat różnych sprzętów, promujesz zawzięcie izolatory USB, i sprawiasz wrażenie osoby która zjadła wszystkie rozumy. 

Jestem TYLKO w wątkach, które mnie interesują. Dzielę się doświadczeniem. Jeśli mijam się z prawdą to możesz mi to udowodnić. Proszę ! Wręcz zachęcam ! 

10 minut temu, Piopio napisał:

Jestem TYLKO w wątkach, które mnie interesują. Dzielę się doświadczeniem. Jeśli mijam się z prawdą to możesz mi to udowodnić. Proszę ! Wręcz zachęcam ! 

Wyluzuj. Chyba widziałeś emoticony w moich pierwszych wypowiedziach.

32 minuty temu, jurek1 napisał:

Wyluzuj. Chyba widziałeś emoticony w moich pierwszych wypowiedziach.

Potem ich już nie było a poleciały mocne oskarżenia. 

Godzinę temu, Piopio napisał:

"W sekcji zasilania znajduje się najnowsza wersja wzmacniacza HybridDirital UCD o mocy 100 W na kanał."

To nawet nie jest Hypex Ncore jak w M10v2.

Rozumiem. Troche slabo w takim razie jak na konstrukcje jubileuszowa.

11 minut temu, BlueDot napisał:

Rozumiem. Troche slabo w takim razie jak na konstrukcje jubileuszowa.

Cena dokładnie odzwierciedla jakość - jest w połowie drogi między C700 a M10mk2.

Godzinę temu, Airmike napisał:

ten limitowany model to moim zdaniem temat dla fanboyów NAD-a i to tych mniej zorientowanych. 3030 do którego wzorniczo się odnosi nawet nie był obiektem kultu nadowców. Chyba tylko wybrano ten model bo miał wycieraczki i trochę drewna bo wielu się to podoba wizualnie i jasno nawiązuje do vintage'u. Jak coś jest do wszystkiego to jest do...yhm..to ma S/N 95 dB ...a już 3020 miał SN >110. Wygląd też rzecz gustu, mnie się bardziej podobają proporcje starego 3030. Cena kolekcjonerska, ale jak już powiedziano - sprzeda się, bo przecież to jest intencją podstawową.

Podobnie bylo z Wharfedale Linton. Zadnych fajerwerkow jezeli chodzi o dzwiek, uzyte glosniki i podzespoly tez calkiem srednie a ludzie to kupowali jak wariaty ze wzgledu na wyglad i plakietke 85th anniversary. Nie powiem bo sam kupilem tylko te mniejsze Denton 80th anniversary. Wyglad bomba, dzwiek juz troche slabiej, ale do niemeczacego plumkania w tle jak znalazl.

11 minut temu, Piopio napisał:

Cena dokładnie odzwierciedla jakość - jest w połowie drogi między C700 a M10mk2.

Rozumiem, ale dla przykladu jak Marantz robil wydanie specjalne KI Signature jakiegos modelu to pomimo ulepszen i lepszej jakosci dzwieku i materialow w porownaniu do orginalu wersje sygnowane byly tansze. NAD tez powinien pojsc ta droga moim zdaniem. Zaloze sie ze sprzedaz bedzie na tyle wysoka zeby zrekompensowac poniesione koszty.

Patrząc na całokształt myślę że jest dość uczciwie wyceniony.

Owszem, brak HypeX nCore to jest minus. Za kolejny minus uważam zastosowanie DACa TI 5242 (ten sam co w BS Node) zamiast np. TI 1795 który jest w modelach C368/388 i jest napewno ciut lepszy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi