Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw all-in-one pod canton ergo 21dc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie posiadam ww kolumny w zestawieniu z denonem rcd-m39. Po pierwsze to mam wrażenie że to ciut za słaby sprzęt do napędzenia tych kolumn, po drugie pasowałoby mi coś w podobnych gabarytach posiadające bluetooth. Mój budżet to ok. 1700 zł. Wstępnie w oko wpadły:

1. Taga Harmony HTR-1000CD v.2

2. Marantz M-CR 611 (używane)

Z tych dwóch zdecydowanie bardziej podoba mi się marantz pytanie jak na chwile obecną na ostatnim firmware działa ten sprzęt, dalej jest taki problematyczny? Czy działa w nim radio internetowe? Ewentualnie jeżeli nie te dwa to poproszę jakieś inne propozycje z tego typu sprzętu. Z góry dzięki.

23 godziny temu, Pinto napisał:

Czy działa w nim radio internetowe?

Jeśli jest sprawne to powinno działać ;) a na poważnie to działa choć nie jest darmowe (obecnie to chyba 4$ na rok) tak jak w Denonach czy starszych Yamahach. Więcej o tym w wątku poniżej

W dniu 3.12.2022 o 13:16, Pinto napisał:

Witam,

Obecnie posiadam ww kolumny w zestawieniu z denonem rcd-m39. Po pierwsze to mam wrażenie że to ciut za słaby sprzęt do napędzenia tych kolumn, po drugie pasowałoby mi coś w podobnych gabarytach posiadające bluetooth. Mój budżet to ok. 1700 zł. Wstępnie w oko wpadły:

1. Taga Harmony HTR-1000CD v.2

2. Marantz M-CR 611 (używane)

Z tych dwóch zdecydowanie bardziej podoba mi się marantz pytanie jak na chwile obecną na ostatnim firmware działa ten sprzęt, dalej jest taki problematyczny? Czy działa w nim radio internetowe? Ewentualnie jeżeli nie te dwa to poproszę jakieś inne propozycje z tego typu sprzętu. Z góry dzięki.

611 to najgorszy badziew jaki mialem , bez przerwy się zawieszał

Powiem tak Marantz sprzedawany jest na całym świecie w ogromnych ilościach i tak jak wszystko ma prawo się popsuć, ale to nie znaczy, że jest zły. Sam chętnie kupiłbym bezawaryjny sprzęt, ale takiego niema a to czy sprzęt będzie się psuć, czy nie  jest często kwestią szczęścia i pewnie gdyby spytać autoryzowane serwisy jakiś procent sprzętu zawsze prędzej czy później ma mniejsze czy większe awarie. W używanym sprzęcie ryzyko może zwiększać się proporcjonalnie do wieku urządzenia i warto to brać również pod uwagę. Taga pod tym względem pewnie nie będzie lepsza, ale przynajmniej będziesz miał gwarancję a sprzęt pomimo niskiej ceny brzmi zadziwiająco dobrze i może barwą konkurować z Marantzem, ale nie posiada funkcji sieciowych.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety system heos nie jest najwyższych lotów i sam koncern Denon marantz o tym wie. Rozwija go poprawia ale wciąż nie jest to ideał. 

I powiem ci szczerze że akurat do tych kolumn nie specjalnie oba modele będą pasować.

Moim zdaniem Arcam solo uno mimo że będzie słabszy(mocowo)? Chociaż tak naprawdę ciężko to stwierdzić. 

To on jednak z tymi kolumnami zagra po prostu lepiej.

Albo nad a streamer kupić sobie osobno 

Ergo to nie są takie byle jakie kolumny które można nagłośnić byle czym. Canton jest podatny na elektronikę. 

Piotr 

• 3 tygodnie później...

Witam po dłuższej przerwie koledzy, dziękuję za zainteresowanie tematem i odpowiedzi, zdecydowałem się w końcu na marantza mcr-611, trafił się niedaleko mojego miejsca zamieszkania ładny egzemplarz. Póki co jestem bardzo zadowolony, udało mi się uruchomić radio internetowe po zapłaceniu paru złotych, brzmeniowo trochę odbiega od Denona ale oczywiście in plus, mam wrażenie że lepiej napędza cantony, jednakże mam świadomość że pewnie dałoby się lepiej... marantz ma audio out więc może kiedyś jakąś końcówkę mocy czy coś... 🙂 Szczęśliwego nowego roku 🙂

Miałem kiedyś poprzednika MCR610 jakieś pół roku i miło wspominam, próbowałem nim zastąpić klasyczny wzmacniacz stereo lecz się nie udało więc go sprzedałem. Czasami troszkę żałuję bo miałem go od nowości a teraz posłużył by mi jako odtwarzacz. @PintoCiesz się nim jak najdłużej i wzajemnie Szczęśliwego Nowego ☺️