Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio 300 silver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam kolumny Monitor Audio 300 Silver. Podłączone są obecnie pod NAD 375 bee. Fajnie to współpracuje ale chciałbym pójść troszkę o krok dalej i zmienić wzmacniacz. Proszę o porady. 

https://www.audiostereo.pl/topic/160577-monitor-audio-300-silver/

Szukałbym wzmacniaczy o ciepłej barwie np. hybrydowe Vincenty SV227MK/ SV237MK, Musical Fidelity  M5si, może coś z Atolla IN200 Signature od tego bym zaczął poszukiwania😉

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kultura, kultura i jeszcze raz kultura grania, średnica ze świetnymi wokalami i nie tylko daje doskonałe efekty, warto posłuchać i wyrobić sobie samemu zdanie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, MichałA napisał:

Czytałem właśnie o tym Vincent. Czy różnica do Nada będzie spora? Różnica cenowa spora wiec jestem ciekawy jak odczucia 

Miałem Monitor Audio Silver 500 z Vincentem 237mk nie polecam Ci takiego połączenia męczące granie. Vincent jest fajnym wzmacniaczem ale nie z MA Silver. Denon pma 1600/1700 lubi sie z MA. Możesz sprawdzić MF, Atoll, Roksan K3 (chociaż tu mi brakowało dociążenia)

1 minutę temu, MichałA napisał:

Próbowałeś później coś jeszcze z Monitor Audio? Z Vincentem Cie męczyło, zmieniłeś cały system? 

Tak zmieniłem cały system ale chwilowo. Vincenta jeszcze posiadam fajny wzmacniacz ale tak jak mówię nie z MA. 

Z Denonem 1600ne mi się najbardziej podobało co nie znaczy, że tobie musi. Nie udało mi się jeszcze sprawdzić z Roksan Caspian M2 to też może być fajne połączenia. Testowałem też z lampą Yaqin ms90b kawał pieca też fajnie to grało. Masz jeszcze Arcam Sa30 ale tam też mi brakowało basu tylko miałem go bardzo krótko i nie zdążyłem pobawić sie Dirac.

Po świętach jestem umówiony z Panem na podłączenie denon 1600 nr. Przewinął się temat żeby z nim spróbować parę razy a że sprzedający mieszka 8 km ode mnie to na początek zacznę od tego. Pytanie czy wtedy lepiej kupić już wyższy model 2500ne bo się zmieszczę w zakładanym funduszu? Może ogólnie spróbować sprzedać swój zestaw i poszukać jakiś komplet za około 15000 zł? Co radzicie? 

W dniu 24.12.2022 o 12:00, MichałA napisał:

Po świętach jestem umówiony z Panem na podłączenie denon 1600 nr. Przewinął się temat żeby z nim spróbować parę razy a że sprzedający mieszka 8 km ode mnie to na początek zacznę od tego. Pytanie czy wtedy lepiej kupić już wyższy model 2500ne bo się zmieszczę w zakładanym funduszu? Może ogólnie spróbować sprzedać swój zestaw i poszukać jakiś komplet za około 15000 zł? Co radzicie? 

No ten wzmacniacz gra wyraźnie lepiej od serii 1600.

Z tym że to też inna cena. 

Przez mniejsza dostępność też nie tracą tak na wartości 

Kawał fajnego pieca 

Sprawdź jeszcze caspiana M2. Moim zdaniem top Integra w swojej cenie. lubię go osobiście i masz swietny CD do kompletu.

Piotrek 

12 godzin temu, MichałA napisał:

Panowie Roksan K3 czy denon 1600ne? Proszę o radę 

Miałem z MA Silver 500 oba. Zdecydowanie dla mnie Denon pma 1600.  Dwie nowe sztuki miałem Roksana i dziwnie odgłosy w głośnikach podczas szybkiego dawania + - na potencjometrze. Jakość wykonania Roksana słabiutko . Brakowało mi w nim dociazenia góra nawet ok. Denon mi się bardzo podobał z MA.

Pzdr

Ja też miałem oba te wzmacniacze i nie spotkałem się z takimi oznakami jakie wymieniasz. Ciekawe.

15 godzin temu, MichałA napisał:

Panowie Roksan K3 czy denon 1600ne? Proszę o radę 

Jeśli tylko te dwa i do Monitor Audio to wybrałbym Denona. 

Jeśli do listy do piszesz caspiana M2 to wtedy ten Roksan.

Piotrek 

19 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ja też miałem oba te wzmacniacze i nie spotkałem się z takimi oznakami jakie wymieniasz. Ciekawe

W zasadzie miałem 3szt. Z S4home wypożyczony był w porządku. Rok później trafiła się okazja i kupiłem nówke szt. i pojawił się taki problem bardzo mnie to irytowało pojechałem wymienić. Niestety ten sam problem ale sklep bez problemu zwrócił pieniądze.  Dziwne oni też to słyszeli u siebie może z tej samej produkcji no nie mam pojęcia. 

19 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli do listy do piszesz caspiana M2 to wtedy ten Roksan.

Piotrek 

Jedyny którego nie sprawdziłem z MA a był u mnie na liście ale myślę , że z caspianem M2 będzie już dobrze.  

20 minut temu, Oskar09 napisał:

W zasadzie miałem 3szt. Z S4home wypożyczony był w porządku. Rok później trafiła się okazja i kupiłem nówke szt. i pojawił się taki problem bardzo mnie to irytowało pojechałem wymienić. Niestety ten sam problem ale sklep bez problemu zwrócił pieniądze.  Dziwne oni też to słyszeli u siebie może z tej samej produkcji no nie mam pojęcia. 

Jedyny którego nie sprawdziłem z MA a był u mnie na liście ale myślę , że z caspianem M2 będzie już dobrze.  

No daj znać bo mi to połączenie bardzo odpowiadało i to jest świetnie zbudowany i świetnie brzmiący wzmacniacz.

Piotrek