Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 12000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , tak ostatnio myślę że może pójść by coś wyżej. Czy by nie zmienić swoich Dali 18mkll na coś półkę wyżej ale z taką samą charakterystyką dźwięku. Cena do 12000 zł i czy usłyszę znaczącą różnicę dźwięku .Źródło Cary cai-1 i Singxer sda6 pro. I tylko używki pozdrawiam i wesołych świąt

https://www.audiostereo.pl/topic/160625-kolumny-do-12000z%C5%82/

ProAc Response DT8 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/proac-response-dt8-9348.html

W tej cenie ogień. Coś w barwie podobnego jednak spoooooro lepiej 😉 Warto odsłuchać, do czego gorąco zachęcam 😉

Kolor Walnut jest aktualnie za 9999 PLN na wyprzedaży!!!

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

@Doncinie rozpędzaj się za bardzo.

Zawsze możesz wybrać pchli targ, a nuż coś znajdziesz.

Pozakładałeś wątków na różnych forach, zatem trzeba było w tytule dodać, że dziękujesz branży za uwagę.

Póki co możesz jeszcze zajrzeć na giełdę hifi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

29 minut temu, Donci napisał:

Ja ciebie rozumiem że jesteś przy korycie i szukasz jeleni 😄 dlatego napisałem że tylko używki bo nie chcę żeby nieroby zarabiały na mnie

Bardzo niegrzecznie. Branża zaproponowała świetną cenę. Jak za używki. 

PS

Uważasz, że każdy sprzedawca detaliczny to nierób ? 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

31 minut temu, Donci napisał:

Ja ciebie rozumiem że jesteś przy korycie i szukasz jeleni 😄 dlatego napisałem że tylko używki bo nie chcę żeby nieroby zarabiały na mnie 🙂 pozdrawiam

HAHAHAHAHA czekam na więcej

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, Donci napisał:

Ja ciebie rozumiem że jesteś przy korycie i szukasz jeleni 😄 dlatego napisałem że tylko używki bo nie chcę żeby nieroby zarabiały na mnie 🙂 pozdrawiam

Ten wpis dyskwalifikuje ciebie jeżeli chodzi o pomoc 🙂

obiektywnie o audio

Oprócz ikonki "Lubię to" i " Dziękuję" powinna być jeszcze tak "wal w gościa zgniłymi jajami".

Po co taki ktoś zakłada temat? Jeleń jakiś?

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

3 godziny temu, Donci napisał:

Chamski i głupi wpis. W branży też pracują audiofile, a praca jak każda inna. Zasługuje na szacunek, tak samo jak inne zawody. Nie ma obowiązku korzystania z ofert branży, ale zawsze warto je znać, bo czasem oferta za nowe np demo, może być równie atrakcyjna jak oferta używki, często z niewiadomych rąk. Nazywanie kogoś nierobem tylko z to, że wykonuje swoją prace to sk***ysyństwo. 

Smutny jest też fakt, że ten ohydny wpis zalajkował toksyczny awanturnik pmcomp, dając tym samym dowód swojego buractwa i ordynarnego chamstwa. Jest to dodatkowo ohydne, bo ten sam pmcomp „właził w tyłek” branży chcąc zrobić karierę jako poczytny recenzent sprzętów audio. Ten plan upadł, bo pmcomp jest znany branży ze swojego poziomu kultury i „przyjaznej postawy”, więc teraz pmcomp branży nienawidzi.

Znam osobiście wiele osób z polskiej i nie tylko polskiej branży audio i jak wszędzie, są tam różni ludzie. Są tacy „trudni”, ale są też bardzo porządni i prawi ludzie. I nie każdy robi wszystko tylko dla kasy.

Edytowane przez sly30
3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

HAHAHAHAHA czekam na więcej

6 minut temu, sly30 napisał:

Chamski i głupi wpis. W branży też pracują audiofile, a praca jak każda inna. Zasługuje na szacunek, tak samo jak inne zawody. Nie ma obowiązku korzystania z ofert branży, ale zawsze warto je znać, bo czasem oferta za nowe np demo, może być równie atrakcyjna jak oferta używki, często z niewiadomych rąk. Nazywanie kogoś nierobem tylko z to, że wykonuje swoją prace to sk***ysyństwo. 

Smutny jest też fakt, że ten ohydny wpis zalajkował toksyczny awanturnik pmcomp, dając tym samym dowód swojego buractwa i ordynarnego chamstwa. Jest to dodatkowo ohydne, bo ten sam pmcomp „właził w tyłek” branży chcąc zrobić karierę jako poczytny recenzent sprzętów audio. Ten plan upadł, bo pmcomp jest znany branży ze swojego poziomu kultury i „przyjaznej postawy”, więc teraz pmcomp branży nienawidzi.

Po prostu mam ryse na psychice po przejściach  i pracy w polsce 🙂. Chcę używkibo uważam że rynek audio jest chory i myślę że osprzęt kolumn jest wart powiedzmy 2000zł a oni sprzedają za przykładowo 10000zł. Mam nadzieje że rozumiesz co mam na myśli 🙂

2 minuty temu, Donci napisał:

Po prostu mam ryse na psychice po przejściach  i pracy w polsce 🙂. Chcę używkibo uważam że rynek audio jest chory i myślę że osprzęt kolumn jest wart powiedzmy 2000zł a oni sprzedają za przykładowo 10000zł. Mam nadzieje że rozumiesz co mam na myśli 🙂

Rynek audio jest chory tak samo jak wiele innych branż. Nie ma tu nic wyjątkowego. Poza tym najwyraźniej nie rozumiesz jak funkcjonuje branża i biznes ogólnie. Zapewne nie prowadziłeś nigdy żadnej działalności gospodarczej. Sklep audio nie produkuje kolumn. Oferuje asortyment, który dostarczają dystrybutorzy. Ma określoną marże i nie ma wpływu na koszty produkcji, spedycji, czy wartość użytych podzespołów. Może zaoferować jakąś cenę i albo nam pasuje albo nie. Czasem sklepy robią wyprzedaże chcąc zrobić miejsce pod nowe dostawy. Wtedy można trafić większe okazje. 

7 minut temu, Donci napisał:

Po prostu mam ryse na psychice po przejściach  i pracy w polsce 🙂.

To nie jest usprawiedliwienie dla chamskiego ataku na usera, który nie zrobił tobie nic złego. Należą mu się szczere przeprosiny. 

Wybacz ale napisałem w poście że nie chcę nowych wiem jak funkcjonuje rynek a szczególnie mam porównanie jak funkcjonują  sklepy w polsce i za granicą . Ja nikogo nie zaatakowałem no chyba że ktoś ma kompleksy 🙂

A ktoś słyszał któreś z tych ? Q Acoustics Concept 500 , Pylon Audio Jasper 25, Piega Classic 40.2 , Sonus faber venere signature, Gold Note A6 Evo, MONITOR AUDIO GOLD 300 G5. Audio Physic Virgo 25. Elac Fs 249 Black Edition. Sonus faber Sonetto V. Zależy mi na szerokiej scenie i naturalności i czy usłyszę wyraźną różnicę jeśli któreś z nich?

Edytowane przez Donci
23 minuty temu, Donci napisał:

A ktoś słyszał któreś z tych ? Q Acoustics Concept 500 , Pylon Audio Jasper 25, Piega Classic 40.2 , Sonus faber venere signature, Gold Note A6 Evo, MONITOR AUDIO GOLD 300 G5. Audio Physic Virgo 25. Elac Fs 249 Black Edition. Sonus faber Sonetto V. Zależy mi na szerokiej scenie i naturalności i czy usłyszę wyraźną różnicę jeśli któreś z nich?

Przypuszczam, że po twoim chamskim zachowaniu, ludzie olali twoje pytania. 

54 minuty temu, Donci napisał:

Ja nikogo nie zaatakowałem no chyba że ktoś ma kompleksy

Owszem zaatakowałeś. I wszyscy to widzą oprócz Ciebie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Owszem zaatakowałeś. I wszyscy to widzą oprócz Ciebie. 

Wszyscy też widzą, że nazwy własne(producentów) pisze z wielkiej litery, ale nazwę kraju już z małej 🤭

Może nie kolumn jemu trzeba, tylko słownika ortograficznego? 😁

Sorry, nie mogłem sie powstrzymać 😉

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

W dniu 27.12.2022 o 15:45, Donci napisał:

Witam , tak ostatnio myślę że może pójść by coś wyżej. Czy by nie zmienić swoich Dali 18mkll na coś półkę wyżej ale z taką samą charakterystyką dźwięku. Cena do 12000 zł i czy usłyszę znaczącą różnicę dźwięku .Źródło Cary cai-1 i Singxer sda6 pro. I tylko używki pozdrawiam i wesołych świąt

Z używkami to loteria i trzeba by śledzić cały czas rynek wtórny żeby doradzić ale miej na uwadze że Twoje kolumny to nie mikre, współczesne słupki dumnie nazywane kolumnami podłogowymi więc nie idź w stronę mniejszych kolumn.

Jedyne  co mi na myśl przychodzi to Focal Aria 948 sprawdź. Będzie energia na basie, czystość ale bez ostrości. Cos w kierunku tych Dali.