Skocz do zawartości
IGNORED

Skwierczenie

pawiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego zgłosił się do mnie z problemem. Poszedlem, posłuchałem i tak to wygląda, a raczej słychać.Na jego prośbe zamieszczam wpis.

Otóż ,w trakcie odtwarzania muzyki słychać w głośnikach (dwudrożne) skwierczenie . Gdy przystawiałem ucho odbywało się to w obu kolumnach z takim samym nasileniem i miałem wrażenie ,że raczej w głosnikach srednioniskotonowych. Choć jakieś tam odczucia słuchowe mówiły ,że też w wysokotonowych. Tę przypadłość słychać na wszystkich poziomach głośności.

Najważniejsza sprawa, występuje owo skwierczenie tylko wówczas gdy GRA SAKSOFON i to w wolnym tempie !

Może panowie jakieś sugestie...

https://www.audiostereo.pl/topic/16086-skwierczenie/

a sprawdzales czy takie objawy wytepuja tez na innch kolumnach ? Ja mam podobny objaw z tym ze wystepuje tylko w prawym glosniku i glownie przy czysteym spiewie (glownie kobiecym). Przelaczalem kanaly, przelaczalem kolumny miejscami, wszystkie przewody tez sprawdzilem i objaw jest zawsze ten sam i zawsze na prawej stronie, wiec wszystko wskazuje na wzmacniacz.

https://www.audiostereo.pl/topic/16086-skwierczenie/#findComment-270535

witam.

Cerb.

Mam dokładnie to samo w moim Akai AM-73 i już mnie cholera bierze bo nie wiem co to a na domiar złego niekiedy po włączeniu pieca do sieci następuje trzęsienie ziemi. Głośnik chce wyskoczyć z obudowy i pulsuje rytmicznie nawet przy odłączonym CD. I też tylko w jednym kanale. Żona boi sie do niego nawet podchodzić a i ja z sercem w ... z sercem na ręku go codziennie odpalam z nadzieją, że dziś nic mu nie będzie. Właśnie w tej sprawie wpadłem na forum, żeby zapytać czy ktoś mógłby tam zajrzeć i ewentualnie pogrzebać tu i tam. Albo chociaz jakis link czy coś, kto w Polsce sie zajmuje naprawami zabytków. Mógłbym zatachać to do serwisu rtv, ale nawet nie chcę mysleć o tym co do mnie wróci w mojej obudowie... Chciałbym sie tez dowiedziec co można oprócz tego poprawic w tym wzmaku chociaz w zasadzie na nic nie moge narzekać. Ludzie sie głupio uśmiechają kiedy próbuję im wytłumaczyć, że ta stara "Akaja" gra o niebo lepiej od Pioneera A-07, którego miałem wcześniej.

Oczywiście poza tymi efektami specjalnymi. Ale wracając do tematu. Czy jest na tym forum ktoś kto mógłby sie profesjonalnie zająć moim sprzęcikiem? Oczywiście nie za "dziękuję". Mój e-mail [email protected]

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/16086-skwierczenie/#findComment-272006

jako ciekawostke dodam, że wspomniane wyzej objawy rytmicznego rozsadzania jednej kolumny ustepuja na jakis czas po wyjeciu wtyczki z kontaktu. Ale to pykanie przy wysokich wokalach nie ustępuję wcale.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/16086-skwierczenie/#findComment-272034

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.