Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  242 członków

Bluesound Klub
IGNORED

Bluesound Powernode - jakie minusy , wady

tanzanika
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na mojej krótkiej liscie zakupu jest Bluesound Powernode. Oczywiście czeka mnie jeszcze odsłuch z doborem głośników.  Interesują mnie względy funkcjonalności. 

W zasadzie chyba ma większość tego  czego szukam (uniwersalny malogabarytowy all in one, dobre opinie na temat dzwieku stereo,  ograniczenie elementow i kabli w szafce,  obsluga spotify i tidal conect, dwukierunkwy bluetoth aptx , struminiowanie MQA , wyjscie słuchawkowe ,  hdmi arc, dobra apka, odtwarzanie z usb  a przy okazji cenowo znaczniej korzystniej niz inne urzadzenia all in one 2 x drozsze. 

Chce to ustawić w salonie , podłączyć TV , konsolę , dekoder canal +, i może CD (chyba ze zgram do cyfrowych plikow kolekcje) . Muzyka głownie z Tidala, YT , pliki . Fajnie jak dobrze by brzmiało przy filmach 

Tak na pierwszy rzut oka   brakuje mi wyświetlacza  i pilota (podobno mozna dokupić) . Czytam tez ze bez pilota nie da sie wyłączyć urządzenia (serio nie ma przycisku power???)  

Mam pytanie do użytkowników :

1. jakie znajdujecie minusy  tego urządzenia  ? jakie? 

2. Czy dobrze  działa bezpośrednio Tidal Conect 

3. radio internetowe, polskie stacje - dobrze obsluguje ? 

4.  czy mozna sluchac cicho,  w sensie mam na myskli skok "potencjometra"  , gdzies czytam ze ktos mial z tym problem i sa trudnosci by ustawic na niski poziom glosnosci np poznym wieczorem - prawda? 

5. jak sprawuje sie w polczeniu s sub em , czy wydziela tylko czesc pasma na suba czy dekoduje przy filmach dźwięk jak w kinie ? 

6. czy działa bezproblemowo w sensie szybkosci , reakcji , nie wieszania sie , polaczen wi fi i blueteoth , intuicyjnosci  aplikacji 

• 3 tygodnie później...

Witam,

posiadam od prawie roku powernode n330.

Wczesniej posiadalem wiekszy sprzet z marek takich jak Marantz czy Yamaha rowniez z mozliwoscia spotify i tidal conect lecz zalezalo mi na czyms bardziej kompaktowym na ten moment w tym przedziale cenowym posiadajacym wszystkie cechy wymienione przez ciebie powyzej.
Musze przyznac ze jestem zadowolony, ponizej postaram sie po czesci odpowiedziec na twoje pytania.

W dniu 24.01.2023 o 10:35, tanzanika napisał:

Tak na pierwszy rzut oka   brakuje mi wyświetlacza  i pilota (podobno mozna dokupić) . Czytam tez ze bez pilota nie da sie wyłączyć urządzenia (serio nie ma przycisku power???)  

Brak wyswietlacza to kwestia gustu, za to aplikacja jest tak dobra ze rekompensuje to w zupelnosci. Zawsze mozesz uzyc starszego smartfona lub tabletu tylko po to by sluzyl jako wyswietlacz lub pilot, ktory mozna dokupic ale nie wiem czy jest sens. Da sie bez pilota wylaczyc urzadzenie trzymajac odpowiedni pszicisk przez 5 sek. ale nie ma takiej potrzeby poniewaz po chyba 15 minutach  bez aktywnosci urzadzenie same przechodzi s stan wspoczynku.

1. jakie znajdujecie minusy  tego urządzenia  ? jakie? 

Nie znalazlem jakis minusow a na plus na pewno nie zawodnosc  i szybkosc dzialania.

2. Czy dobrze  działa bezpośrednio Tidal Conect 

Tidal conect dziala bardzo dobrze bez posrednio z aplikacji Tidal oraz rowniez nie zawodnie za posrednistwem aplikacji BluOS ktora z reszta tylko i wylacznie uzywam do wszystkiego.

3. radio internetowe, polskie stacje - dobrze obsluguje ? 

dostepne sa wszystkie stacje ktore znajduja sie w aplikacji tunein , wszystko dziala jak powinno.
masz jeszcze dostep do Radio Paradise w jakosci MQA. 

4.  czy mozna sluchac cicho,  w sensie mam na myskli skok "potencjometra"  , gdzies czytam ze ktos mial z tym problem i sa trudnosci by ustawic na niski poziom glosnosci np poznym wieczorem - prawda? 

Jasne ze mozna sluchac cicho , mialem ten sam prpblem i byc moze wczesniej czytalas moja prozbe o pomoc w tej sprawie. Okazalo sie ze w ustawienich w aplikacji BluOS jest w opcjach o ile ma sie sciszac stopniowo itp., wiec wszystko jest do ustawienia i dziala nie zawodnie.

5. jak sprawuje sie w polczeniu s sub em , czy wydziela tylko czesc pasma na suba czy dekoduje przy filmach dźwięk jak w kinie ? 

Niestety nie malem tego jeszcze okzaji sprawdzic , poniewaz od kilku lat nie posiadam suba.
Mam zamiar w przyszlosci dokupic ale nie jest to dla mnie priorytetem. 

6. czy działa bezproblemowo w sensie szybkosci , reakcji , nie wieszania sie , polaczen wi fi i blueteoth , intuicyjnosci  aplikacji 

Nie przypominam sobie jakis wiekszych problemow itp.
Na pewno dziala szybciej i bardziej bez problemowo z porownaniem moim wczesniejszym sprzetem o ktorym napisalem powyzej.

Daj znac czy kupiles i jakie jest twoje wrazenie na ten moment, pamietaj ze brzmienie z czasem stanie sie lepsze on potrzebuje czasu 😉 

Przepraszam za byki w pisowni 😉 
pozdrowienia. 

Music is my Religion.

• 1 miesiąc później...

Cześć, a jakie polecacie kolumny do powernoda?

Słyszałem na razie tylko z B&W 606 S2 i przestrzeń i szczegółowość bardzo mi się podobała ale na mój gust trochę brakowało basu zwłaszcza przy niższej głośności. Nie wiem też czy takie brzmienie nie męczyłoby przy dłuższym słuchaniu - pracuję w domu i chcę by muzyka leciała w tle większość dnia. 

Pokój mam około 15m2 (razem z półotwartą kuchnią i korytarzem 25), kolumny chcę rozstawić 2m od siebie i 2,5m od kanapy, bo akurat tak mam miejsce. Muzyka głównie elektroniczna + trochę jazzu, soulu, i rapu, czasami jakiś starszy lżejszy rock.  80% słuchane z Tidala, czasami też Soundcloud no i dźwięk z TV (netflix, gry na konsoli). 

Napaliłem się na tego powernoda bo bardzo pasuje mi funkcjonalnością i rozmiarami, ale zastanawiam się czy może znajdę coś lepszego w budżecie 6-7k za zestaw razem z kolumnami, co myślicie? 

• 2 miesiące później...
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.