Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik do kolumny KEF IQ3

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, don111 napisał:

A co poszło w nim, uszkodziłeś fizycznie czy się spalił ? 

Wszystko w porządku tylko górne zawieszenie pomarszczone ponieważ poprzedni właściciel sklejał i zaczyna pękać. Przy mocniejszym uderzeniu basu brzmi jakbym przykładał rękę do membrany podczas grania. Po 1 takiego zawieszenia ciężko znaleźć po drugie z tego co wiem to serwis w Gdańsku może mi to zrobić za 130 zł za wymiane zawieszenia ale naprawa im potrwa 3 tyg a nie wiem czy tyle wytrzymam poza tym musiałbym jeszcze im wysłać głośnik bo ja z Zabrza ze Śląska jestem. Najbliższy serwis mi tego nie zrobi bo nie ma takiego zawieszenia.

Sądzisz że ktoś, o ile się znajdzie (marne szanse) sprzeda taki głośnik za 200-300zł? Zapomnij. Wyślij oba głośniki do Audiofil Dzierżoniów, facet zrobi to na pewno dużo taniej ale pewnie też trzeba zaczekać. Jak nie możesz wytrzymać bez grania to kup sobie tymczasowo inne kolumny 😉

W dniu 31.01.2023 o 15:38, KaBel096 napisał:

z tego co wiem to serwis w Gdańsku może mi to zrobić za 130 zł za wymiane zawieszenia

poprosze przy okazji namiary na ten serwis w Gdansku, dziekuje

W dniu 31.01.2023 o 16:36, don111 napisał:

Sądzisz że ktoś, o ile się znajdzie (marne szanse) sprzeda taki głośnik za 200-300zł? Zapomnij. Wyślij oba głośniki do Audiofil Dzierżoniów, facet zrobi to na pewno dużo taniej ale pewnie też trzeba zaczekać. Jak nie możesz wytrzymać bez grania to kup sobie tymczasowo inne kolumny 😉

Kiedyś miałem podobnie, kupiłem kolumny na tymczasowe granie, a zostały na dłużej.

De gustibus non est disputandum

1 minutę temu, Yankes napisał:

Kiedyś miałem podobnie, kupiłem kolumny na tymczasowe granie, a zostały na dłużej.

Nic najwyżej wyślę głośnik z tego kef'a do naprawy i przygarne jakieś tymczasowe potem je sprzedam żebym mógł chociaż coś posłuchać przez te 3 tyg

10 minut temu, KaBel096 napisał:

Nic najwyżej wyślę głośnik z tego kef'a do naprawy i przygarne jakieś tymczasowe potem je sprzedam żebym mógł chociaż coś posłuchać przez te 3 tyg

Może się nawet Tobie spodobają. Miałem te Kefy i stwierdzam, że to porządne paczki. Masz do nich podstawki ?

7 minut temu, Yankes napisał:

Może się nawet Tobie spodobają. Miałem te Kefy i stwierdzam, że to porządne paczki. Masz do nich podstawki ?

One leżą podkładkach piankowych mozos na komodach

30 minut temu, KaBel096 napisał:

One leżą podkładkach piankowych mozos na komodach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

received_2570149746458119.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, KaBel096 napisał:

Ukryta Zawartość

received_2570149746458119.jpeg

Nie obraź się, ale masz słabe warunki akustyczne żeby te kolumny zagrały. Miałem ten model kolumn, postawiony na dobrych podstawkach i w 13 metrach było bardzo dobrze. Myślę, że z czasem dokonasz pewnych zmian. Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

35 minut temu, Yankes napisał:

Nie obraź się, ale masz słabe warunki akustyczne żeby te kolumny zagrały. Miałem ten model kolumn, postawiony na dobrych podstawkach i w 13 metrach było bardzo dobrze. Myślę, że z czasem dokonasz pewnych zmian. Powodzenia.

Wiem mam taką świadomość. Wcześniej to była tragedia zmieniłem całkowicie układ pokoju to i tak jest znacznie lepiej niż jak wcześniej było. Nic więcej nie mogę zrobić. Może pokój ma 23m² ale akustycznie to dość słabo. Dodam że mam dopiero 20 lat i dopiero sie uczę. Planuję sprzedać całe kino domowe i kupić zestaw stereo kef q750 lub kef r500 i nad c356bee. Mam subwoofer Eltax atomic A15.2r i nie umiem znaleźć idealnego miejsca aby grał najlepiej. Planuję się przeprowadzić w tym roku lub w następnym to może będą lepsze warunki. Się okaże

3 godziny temu, KaBel096 napisał:

Wiem mam taką świadomość. Wcześniej to była tragedia zmieniłem całkowicie układ pokoju to i tak jest znacznie lepiej niż jak wcześniej było. Nic więcej nie mogę zrobić. Może pokój ma 23m² ale akustycznie to dość słabo. Dodam że mam dopiero 20 lat i dopiero sie uczę. Planuję sprzedać całe kino domowe i kupić zestaw stereo kef q750 lub kef r500 i nad c356bee. Mam subwoofer Eltax atomic A15.2r i nie umiem znaleźć idealnego miejsca aby grał najlepiej. Planuję się przeprowadzić w tym roku lub w następnym to może będą lepsze warunki. Się okaże

Jesteś faktycznie jeszcze bardzo młody, jednak szybko się uczysz.  Bądź z Nami a Twoja wiedza będzie cały czas rosła.