Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz sieciowy ok 5k. do Tidala.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie odtwarzacz sieciowy ok. 5k prawdopodobnie rynek wtórny, chyba ze coś ciekawego można znaleźć nowego w tej cenie ?

Priorytetem nie jest funkcjonalność a jak najlepsza jakość dzwieku, chodzi o słuchanie muzyki z Tidala bezpośrednio na wzmacniacz.

Moze ktoś ma jakiś dobry pomysł ? w takim razie poproszę o sugestie i porady 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

https://www.audiostereo.pl/topic/161220-odtwarzacz-sieciowy-ok-5k-do-tidala/

Jeżeli dopłacenie 990 zł nie stanowi problemu to polecam NAD C658. Mam od 1,5 roku i jestem bardzo zadowolony. U mnie w systemie, na który składa się wzmacniacz Yamacha AS3000, kolumny PMC Twenty 24 spisuje się doskonale. NAD C658 to nie tylko streameer (idealny do Tidal ponieważ ma MQA i niezawodny BluOs), ale też wszechstronny przedwzmacniacz i DAC. Urządzenie jest dodatkowo wyposażone w system Dirac, który na życzenie użytkownika może przeskanować pokój odsłuchowy i skorygować występujące mody. Kalibrację można zapisać a nawet kilka kalibracji i ewentualnie z nich korzystać lub nie.   

Edytowane przez dlmtb

aktualnie dopłacasz niecały 1000 i masz Nad C658 z kapitalnie działającym BluOS, Tidal Connect, Dirac, możliwością rozbudowy (MDC, nigdy nic nie wiadomo). Gra to bardzo uczciwie, a charakter dźwięku po cieplejszej stronie mocy 😉

Możemy zorganizować wypożyczenie jakby co ;) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Nowość Holo Audio Red streamer i ddc w jednym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-F936B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, dlmtb napisał:

polecam NAD C658

Dzieki muszę się zapoznać.

4 godziny temu, czuguri napisał:

Nowość Holo Audio Red streamer i ddc w jednym.

Raczej poszukuje na naszym rodzimym podwórku.

41 minut temu, artur 1984 waw napisał:

Pioneera N70AE

Był nawet jakiś czas taki pomysł ale sprzętu jak na lekarstwo i odsłuchu nijak......

Nad 658, Cambridge audio cxn V2 albo blusound node + chord mojo 2.

Dosłownie masz temat obok tak kolega wybrał arcama st60. Do 5 raczej nie zejdą. 

Ale wymienione w tym temacie dotychczas streamery są fajne. 

Piotrek 

W dniu 1.02.2023 o 11:04, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

aktualnie dopłacasz niecały 1000 i masz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z kapitalnie działającym BluOS, Tidal Connect, Dirac, możliwością rozbudowy (MDC, nigdy nic nie wiadomo). Gra to bardzo uczciwie, a charakter dźwięku po cieplejszej stronie mocy 😉

Możemy zorganizować wypożyczenie jakby co 😉

Jak sie ma TEAC NT-505 do ww. Nada ? Macie oba na stanie ?

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, PanAntoni napisał:

Teść ma teraz nowa dystrybucję. Więc teraz go nie zestwisz z nadem w jednym sklepie. 

Prędzej z Cambridge, Arcam.

Piotrek 

W dniu 2.02.2023 o 21:57, PanAntoni napisał:

nie mamy już Teaca

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 1.02.2023 o 18:03, artur 1984 waw napisał:

Są czasem używki Pioneera N70AE - sam mam i mogę polecić zarówno jako transport (źródło) jak i pełny streamer (źródło + DAC).

Jest jednak problem z aplikacja do Pioneera, więcej można przeczytać w tym wątku 

2 hours ago, trueman said:

Jest jednak problem z aplikacja do Pioneera, więcej można przeczytać w tym wątku 

Problem był, obecnie nie ma żadnego poza niepoprawnym odczytywaniem MQA, które wyświetlacz pokazuje jako FLAC 24/48 - czyta je jednak bez problemu. W moim systemie ten pionnek gra może minimalnie słabiej od pathosa converto, w cenie używanych jest to bardzo dobra propozycja. Po dzisiejszych, chorych cenach i ofertach często nieadekwatnych do możliwości urządzeń N70AE to bardzo dobra propozycja. Oczywiście jestem nieobiektywny, bo go mam, ale nie sprzedaję 😉

2 godziny temu, artur 1984 waw napisał:

Problem był, obecnie nie ma żadnego poza niepoprawnym odczytywaniem MQA, które wyświetlacz pokazuje jako FLAC 24/48 - czyta je jednak bez problemu. W moim systemie ten pionnek gra może minimalnie słabiej od pathosa converto, w cenie używanych jest to bardzo dobra propozycja. Po dzisiejszych, chorych cenach i ofertach często nieadekwatnych do możliwości urządzeń N70AE to bardzo dobra propozycja. Oczywiście jestem nieobiektywny, bo go mam, ale nie sprzedaję 😉

Jest to możliwe że jest ok. Taka firma a wpadka jak nie wiem co 🙂

Może jeszcze ktoś potwierdzi że naprawili? 

Może nowość poniżej budżetu i bez MQA, ale może warto?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, x666 napisał:

Tak bez odsłuchu, a nawet przed pierwszymi testami? Coś wskazuje na to by było gorzej niż CXN?

Oczywiście, że będzie gorzej. Popatrz sobie na budowę. Sprzęt z aspiracjami ma choćby gniazdo IEC.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

33 minuty temu, x666 napisał:

W tej cenie konkurencja też nie ma, oczywiście to minus. Jak dla mnie plusem jest brak wyświetlacza, ale to już indywidualna sprawa.

Jest Wiim Mini Pro, Taga Harmony TWA-10B, Volumio Primo, Bluesound Node. Tańsze a funkcjonalność lepsza.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A może własnie lepiej zakupić np: node i denafripsa ? Chodzi o przykładowy zestawa dac + streamer ?

Godzinę temu, Piopio napisał:

Jest Wiim Mini Pro, Taga Harmony TWA-10B, Volumio Primo, Bluesound Node. Tańsze a funkcjonalność lepsza.

Być może masz rację, ale Bluesound Node w zasadzie jest funkcjonalnie identyczny z CA (też bez  gniazda IEC). Za BS przemawia BluOS z mqa, za to CA jest w chwili obecnej o 300 zł tańsze (2499 CA wobec 2799 BS). Moim zdaniem są mocno konkurencyjne, a BS to wielki hit, więc CA w dobrych promocjach może być też konkurencyjny.

Można też inaczej, nowy CA to następca chwalonego CXN bez wyświetlacza i IEC, za to z nowym DAC w cenie o połowę niższej.

Edytowane przez x666
9 minut temu, x666 napisał:

Być może masz rację, ale Bluesound Node w zasadzie jest funkcjonalnie identyczny z CA (też bez  gniazda IEC). Za BS przemawia BluOS z mqa, za to CA jest w chwili obecnej o 300 zł tańsze (2499 CA wobec 2799 BS). Moim zdaniem są mocno konkurencyjne, a BS to wielki hit, więc CA w dobrych promocjach może być też konkurencyjny.

Node ma jednak wyjście USB i świetną apkę. Wolałbym zdecydowanie kupić Node.

Edytowane przez Piopio

Teraz, Piopio napisał:

Noda ma jednak wyjście USB i świetną apkę.

Apke wskazałe, za to Note nie ma "768KHz 32bit PCM i DSD512". Nie widać tu różnic na papierze.

Ja bym tego nie traktował jako wpadki pioniera. Czy też Onkyo bo tam swego czasu też był pewien problem z aplikacją.

Firma przechodziła po prostu gruntowną zmianę. Zmieniał się właściciela A to jest dość istotne w przypadku tego typu rzeczy.

Teraz już nie ma większych problemów

Jest to możliwe że jest ok. Taka firma a wpadka jak nie wiem co
Może jeszcze ktoś potwierdzi że naprawili? 
Użytkuje n70ae od ładnych kilku lat. Nigdy z nim nie miałem problemów. Polecam.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24