Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny + wzmacniacz do 5000

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. 

Bede wdzieczny za pomoc w wyborze zestawu do salonu okolo 20m. Przeszukalem troche sprzetu i poczytalem testy, fora - tylko wieksze zamieszanie w glowie wiec pora zamieszac bardziej:) 

Troche o warunkach. Muzyka w zasadzie kazda - najczesciej rock, pop, metal ale i bardziej miekkie brzmienia wiec tu ciezko o doprecyzowanie. Na pewno mieso gitarowe dobrze dziala na moje samopoczucie, podobnie jak brzmirnie stratocastera i lampowych wzmacniaczy. Kolumny chcialbym podlogowe najlepiej. Dobrze jakby wzmak mial opcje sieciowe ale moge dokupic stramer. Bedzie tez podpiety tv. 

Myslalem nad zestawem Teufel Theater 500 + Denon Dra 800h ale opinie mnie troche zniechecaja (zacheca mnie za to opcja dlugiego testowania sprzetu i zwrotu). Troche sie zawiesilem na tym Teufel wiec pewnie trace z oczu lepsze opcje. Aha, 5000 to max, wolalbym wydac mniej za cos uzywanego o podobnym standardzie. 

Bede wdzieczny za wszelkie pomysly i wszystkie przeanalizuje. 

https://www.audiostereo.pl/topic/161942-kolumny-wzmacniacz-do-5000/

Witaj,

da się kupić coś uniwersalnego i dobrze grającego, zobacz na ten zestaw u nas: Nad C338 z kolumnami PSB Imagine X1T

To zagra uniwersalnie, wzmacniacz ma wejścia cyfrowe, przedwzmacniacz gramofonowy, BT i co najważniejsze Chromecast, czyli możesz strumieniować muzykę bezstratnie z telefonu po wifi. Cena jest bardziej niż atrakcyjna. Będąc u nas na odsłuchu, porównaj ten zestaw z jakimiś kolumnami podstawkowymi jeszcze, bo w 20m też mogą wystarczyć. 

Zapraszamy :) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dziekuje za odpowiedz. Zaraz sprawdze. Warto dodac jeszcze, ze wole zwolnic telefon z funkcji sterownika, jako ze uzywam go do wielu rzeczy jednoczesnie i czasem to sie kloci - a wiec wtedy to urzadzenie musi przejac funkcje odtwarzania ze spotify np. 

26 minut temu, szfarcu napisał:

Warto dodac jeszcze, ze wole zwolnic telefon z funkcji sterownika, jako ze uzywam go do wielu rzeczy jednoczesnie i czasem to sie kloci - a wiec wtedy to urzadzenie musi przejac funkcje odtwarzania ze spotify np. 

dokładnie, ja sobie inaczej tego nie wyobrażam 😉

Nadmienić trzeba także, że Spotify nawet Premium oferuje tylko jakość mp3, więc prędzej czy później trzeba się przesiąść na coś lepszego 😉

jak można trochę dołożyć to warto u nas odsłuchać Bluesound Powernode (są dwie wersje: bardziej budżetowy Edge i zwykły) One mają wbudowany system BluOS, a więc mega funkcjonalność i stabilność działania. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jeśli bierzesz pod uwagę oddzielny streamer, to zarówno wzmacniacz, jak szczególnie

kolumny polecam poszukiwania lokalnie, bo z wysyłką często jest kłopot, a bywają też 

sprzedawcy nie do końca 😉 uczciwi, więc lepiej obejrzeć.

Jak to się mówi - zaufaj .... i sprawdź 😉 

Czyli potrzebna lokalizacja.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fakt, że bez DAC'a ale do TV można dokupić za grosze, bo to nie jest wysokiej

klasy źródło dźwięku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dziekuje za propozycje. Mysle ze w tygodniu potestuje. 

A jesli chodzi o Teufel to czy ktos testowal te serie Theater? Wszedzie widze tylko opinie o Ultimie. Cena o 1k wieksza. 

Albo te kolumienki? (ze względu na metraż biore tez pod uwage podstawkowe) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co o nich myslicie? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bierz Studio bez namysłu, chyba, że jak większość chłopców rozmiar uważasz

za rzecz najważniejszą 😉 - ale posłuchanie nie zaszkodzi ...

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Mamy ogromny asortyment sprzętu i kolumn oraz komfortowe warunki odsłuchów. Przy zakupie zestawu zawsze możesz liczyć na lepszą cenę.

Co do konkretów, to wybór Denon DRA-800H jest jak najbardziej ok, można jeszcze spojrzeć na NAD C338 lub świetny najnowszy wzmacniacz sieciowy Octavio AMP. Kolumny - w Twoim pomieszczeniu świetnie sprawdzą się Pylon Audio Pearl 25, Indiana Line Nota 550X, Polk audio XT60. Jest wiele propozycji, zapraszam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

13 godzin temu, szfarcu napisał:

Albo te kolumienki? (ze względu na metraż biore tez pod uwage podstawkowe) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co o nich myslicie? 

Propozycja numer 1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

3 godziny temu, Q21 napisał:

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Mamy ogromny asortyment sprzętu i kolumn oraz komfortowe warunki odsłuchów. Przy zakupie zestawu zawsze możesz liczyć na lepszą cenę.

Co do konkretów, to wybór Denon DRA-800H jest jak najbardziej ok, można jeszcze spojrzeć na NAD C338 lub świetny najnowszy wzmacniacz sieciowy Octavio AMP. Kolumny - w Twoim pomieszczeniu świetnie sprawdzą się Pylon Audio Pearl 25, Indiana Line Nota 550X, Polk audio XT60. Jest wiele propozycji, zapraszam.

Dziekuje, podjade po wcześniejszym umowieniu sie:) 

Co do tych kolumienek Studio to cena jest bardzo zblizona do nowych (niby na paragonie blisko 4k ale widze w sklepach ze za 2600 juz mozna miec nowy komplet) 

Trzeba czytać uważnie choćby tę ofertę:

Ukryta Zawartość

co znaczy, że przyjąłeś cenę jednej za komplet ... nie Ty jeden dajesz się nabierać 😉 

Poza tym może by się udało jeszcze coś urwać ... ale jak nie, to nie.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, audioburak napisał:

co znaczy, że przyjąłeś cenę jednej za komplet ... nie Ty jeden dajesz się nabierać 😉 

Na olx też się zdarzają takie "chwyty marketingowe". 😉

Edytowane przez MCHammer2022

Daj sobie spokój w tej cenie z kolumnami teufel tam jest więcej marketingu niż naprawdę fajnego grania.

W tej cenie Cambridge axr100 z heco Aurora 700, elac f5.2 albo magnaty tempus.

Ewentualnie magnat mr780 z większymi monitorami jak bronze 100

W dniu 3.03.2023 o 23:48, szfarcu napisał:

Witajcie. 

Bede wdzieczny za pomoc w wyborze zestawu do salonu okolo 20m. Przeszukalem troche sprzetu i poczytalem testy, fora - tylko wieksze zamieszanie w glowie wiec pora zamieszac bardziej:) 

Troche o warunkach. Muzyka w zasadzie kazda - najczesciej rock, pop, metal ale i bardziej miekkie brzmienia wiec tu ciezko o doprecyzowanie. Na pewno mieso gitarowe dobrze dziala na moje samopoczucie, podobnie jak brzmirnie stratocastera i lampowych wzmacniaczy. Kolumny chcialbym podlogowe najlepiej. Dobrze jakby wzmak mial opcje sieciowe ale moge dokupic stramer. Bedzie tez podpiety tv. 

Myslalem nad zestawem Teufel Theater 500 + Denon Dra 800h ale opinie mnie troche zniechecaja (zacheca mnie za to opcja dlugiego testowania sprzetu i zwrotu). Troche sie zawiesilem na tym Teufel wiec pewnie trace z oczu lepsze opcje. Aha, 5000 to max, wolalbym wydac mniej za cos uzywanego o podobnym standardzie. 

Bede wdzieczny za wszelkie pomysly i wszystkie przeanalizuje. 

1. Indiana Line + Cambridge Audio AXR100
2. Melodika BL40 mk3 + Cambridge Audio AXR100
DRA-800 jest okej ale pamiętaj że jest to amp. stereo który na pewno wypadnie słabiej od AXR100. Wpadnij na odsłuch. Teufela proponuję odpuścić, ponieważ są znacznie lepsze konstrukcje na rynku chociażby te o których napisałem.

To ciekawe że oni tak długo długo tego trha 800 a on jest zrobiony na bazie amplitunera AVR 1600. Przydałoby się już jego odświeżenie chociażby pod kątem HDMI. 

Dziekuje wszystkim za cenne uwagi i wskazówki. Teraz słucham, porównuje. Dziekuje za mozliwosc posluchania roznych zesrawow w sklepie Top HiFi w Łodzi. 

Testowałem tam zestaw 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  - niestety jak dla mnie brzmienie było tak wycofane, że poddalem w watpliwosc zamiar zakupu czegos lepszego niz mam (nawet nie pytajcie na czym teraz slucham). 

Dalej poszły w ruch B&W 606 s2 + Powernode Edge. Zabawne malenstwo ten wzmacniacz. Brzmialo duzo duzo lepiej, pomimo, ze to podstawkowe bylem zaskoczony iloscia ale przede wszystkim kultura basu. Wciaz jednak dla mnie brakowalo bliskosci dzwieku, klarownosci gitar. Wszystko sie zmienilo po polaczeniu tych kolumn z Nad c338. To jest to brzmienie. 

Dalej byla jeszcze szansa na podlogowki Indiana line Tesi 661 - ktore sa naprawde piekne i pieknie by wygladaly w salonie i zona zadowolona, ze do paneli pasuja... Pojawialy sie tez czestorliwosci i akcenty, ktore w podstawkowych nie byly obecne tylko ze... Nie wiem czy te rzeczy mi sie podobaly. Tworzyly troche zagmatwanie w odbiorze. W dodatku obawiam sie, ze moj salon ktory nie jest dostosowany akustycznie, przegra z tym basem i ostatecznie wyladuje w basowej kupie... 

Tak wiec na razie mam zestaw faworytow. Slucham dalej. Bede informowal. 

Ukryta Zawartość

W dniu 11.03.2023 o 10:25, szfarcu napisał:

Dziekuje wszystkim za cenne uwagi i wskazówki. Teraz słucham, porównuje. Dziekuje za mozliwosc posluchania roznych zesrawow w sklepie Top HiFi w Łodzi. 

Testowałem tam zestaw 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  - niestety jak dla mnie brzmienie było tak wycofane, że poddalem w watpliwosc zamiar zakupu czegos lepszego niz mam (nawet nie pytajcie na czym teraz slucham). 

Dalej poszły w ruch B&W 606 s2 + Powernode Edge. Zabawne malenstwo ten wzmacniacz. Brzmialo duzo duzo lepiej, pomimo, ze to podstawkowe bylem zaskoczony iloscia ale przede wszystkim kultura basu. Wciaz jednak dla mnie brakowalo bliskosci dzwieku, klarownosci gitar. Wszystko sie zmienilo po polaczeniu tych kolumn z Nad c338. To jest to brzmienie. 

Dalej byla jeszcze szansa na podlogowki Indiana line Tesi 661 - ktore sa naprawde piekne i pieknie by wygladaly w salonie i zona zadowolona, ze do paneli pasuja... Pojawialy sie tez czestorliwosci i akcenty, ktore w podstawkowych nie byly obecne tylko ze... Nie wiem czy te rzeczy mi sie podobaly. Tworzyly troche zagmatwanie w odbiorze. W dodatku obawiam sie, ze moj salon ktory nie jest dostosowany akustycznie, przegra z tym basem i ostatecznie wyladuje w basowej kupie... 

Tak wiec na razie mam zestaw faworytow. Slucham dalej. Bede informowal. 

No to posłuchaj bronze 100 monitor audio z Cyrus one

Silver 100 z magnat ma900

Z używanych audiovector qr1, bowersy ale seria 7, heco revolution 3 czy magnat 1003s .

Piotrek 

Ukryta Zawartość