Jump to content
IGNORED

Marantz Cinema 60

Streaway to Heaven
 Share

Recommended Posts

Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwikłaniu problemu , Od kilku tygodni mam nowy amplituner Marantz Cinema 60 i wszystko było super ale od kilku dni pogorszył sie znacznie obraz przepuszczany przez to urządzenie .Plazma Pioneera po włączeniu ampitunera pogarsza znacznie jakość obrazu .Jak wyłączę Marantza sygnał te z przechodzi przez niego ale obraz jest dobry , Nie bardzo wiem czy ja coś popsułem w ustawieniach , bardzo proszę o poradę 

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited by Streaway to Heaven

dataOK:
TopicOK: 0
---
Flaga: 1

Godzinę temu, Streaway to Heaven napisał:

Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwikłaniu problemu , Od kilku tygodni mam nowy amplituner Marantz Cinema 60 i wszystko było super ale od kilku dni pogorszył sie znacznie obraz przepuszczany przez to urządzenie .Plazma Pioneera po włączeniu ampitunera pogarsza znacznie jakość obrazu .Jak wyłączę Marantza sygnał te z przechodzi przez niego ale obraz jest dobry , Nie bardzo wiem czy ja coś popsułem w ustawieniach , bardzo proszę o poradę 

Ło żesz 😳

Te dwa lata to on powinien wytrzymać bo na tyle jest gwarancja ale kilka tygodni ?🤔

A próbowałeś resetu fabrycznego ? 

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dataOK:
---

Wyłącz w amplitunerze skalowanie HDMi.

Hidden Content

dataOK:
---

dziękuję za pomoc kolegom , przepieliśmy pod gniazdo BD i jest bardzo dobrze .Dziwne ale pod tym dedykowanym TV/ Sat jest słabo . Jeszcze słowo do kolegi Ło. zesz .Ten Marantz zastąpił Pioneera LX 60  i służy do obsługi telewizora  w salonie i trochę do słuchania radia / CD .Pokój muzyczny połączony z kinem na dużym ekranie mam na poddaszu .Tam są procesory i wzmacniacze lampowe .Ale odnośnie naigrywania się z urządzeń nowych pomimo że Pioneer był niemal dwa razy cięższy i większy to ja widzę progres jakościowy .Urządzenie jest ładnie zaprojektowane , dobrze wykonane daje naprawdę przyzwoity dźwięk , satysfakcjonujący dużą grupę miłośników kina i muzyki .Nie będę tu mówił o tych wyrachowanych audiofilach , ale im to raczej wszystko gra poniżej oczekiwań .A trwałość ,? to rzecz dyskusyjna , choć większość twierdzi że dzisiaj robi się urządzenia słabsze ja jakoś nie mogę zajechać swoich samochodów , drukarek z Saturna czy urządzeń hi Fi a czasami chciałbym aby zakończyły żywot to miałbym okazję kupić coś nowszego . Fajne są też też możliwości sieciowe , choć ja jestem raczej analogowy doceniam możliwości 

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited by Stairway To Heaven

dataOK:
---

No to bardzo dziwne bo wejścia nie mają totalnie żadnego znaczenia.

Hidden Content

Tryb video na obejście i skalowanie wyłącz, tak ustaw na wszelki wypadek 

Hidden Content

Hidden Content

dataOK:
---

też to jest dla mnie niezrozumiałe .Spróbuje coś tam jeszcze pomajdrować ale powiem pomimo wykształcenia techniczno elektrycznego  bardzo mi trudno przebrnąć przez instrukcje obsługi  .Już dekadę zabieram się do tej od procesora Onkyo i .nigdy nie mogę wyjść poza 10 stronę .Nie wiem czy normalny człowiek jest w stanie przebrnąć przez te 160 stron .Oczywiście wszedłem w jakieś  działy które były istotne dla potrzebnych ustawień dźwięku .

Hidden Content

dataOK:
---

W dniu 18.03.2023 o 19:08, Stairway To Heaven napisał:

dziękuję za pomoc kolegom , przepieliśmy pod gniazdo BD i jest bardzo dobrze .Dziwne ale pod tym dedykowanym TV/ Sat jest słabo . Jeszcze słowo do kolegi Ło. zesz .Ten Marantz zastąpił Pioneera LX 60  i służy do obsługi telewizora  w salonie i trochę do słuchania radia / CD .Pokój muzyczny połączony z kinem na dużym ekranie mam na poddaszu .Tam są procesory i wzmacniacze lampowe .Ale odnośnie naigrywania się z urządzeń nowych pomimo że Pioneer był niemal dwa razy cięższy i większy to ja widzę progres jakościowy .Urządzenie jest ładnie zaprojektowane , dobrze wykonane daje naprawdę przyzwoity dźwięk , satysfakcjonujący dużą grupę miłośników kina i muzyki .Nie będę tu mówił o tych wyrachowanych audiofilach , ale im to raczej wszystko gra poniżej oczekiwań .A trwałość ,? to rzecz dyskusyjna , choć większość twierdzi że dzisiaj robi się urządzenia słabsze ja jakoś nie mogę zajechać swoich samochodów , drukarek z Saturna czy urządzeń hi Fi a czasami chciałbym aby zakończyły żywot to miałbym okazję kupić coś nowszego . Fajne są też też możliwości sieciowe , choć ja jestem raczej analogowy doceniam możliwości 

Jeśli miałbym wybrać pomiędzy pioneer a marantz to pionek zdecydowanie wygrywa. No chyba że ktoś szuka czegoś co ma robić hałas w kinie to marantz i denon jest 👍🙃

Co do awaryjności to nie podzielam twojej opinii bo ja i znajomi to przerabialiśmy na sobie i to nie tylko w kinie. Dlatego denek i maraś never again dla mnie😑 Co nie oznacza że życzę tobie aby jak najdłużej sprzęcik pochodził 🙃

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited by fanatyk muzyki

dataOK:
---