Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Technics su-vz320

Radex__

Rekomendowane odpowiedzi

czesc tak jak w temacie nie wiem jakie zakupic kolumny lubie słuchac techno i muzyczke rozrywkową.Mysłałem o maestro 130 ale nie wiem czy nie będą za słabe lubie głęboki basik.dobrze by było jak by były tak do 400zł.A co sądzicie o wzmacniaczu jaki posiadam mam do tego również equalizer sh-e66 i nie wydaje mi się żeby to grało kiepsko.A co sądzicie o uzywaniu equalizerów?

https://www.audiostereo.pl/topic/16301-jakie-kolumny-do-technics-su-vz320/

koniecznie musisz regilatory korektora ustawic w litere "V", tzn. srodkowe czestotliwosci na zero a posuwajac sie w kierunkow skrajow pasma coraz wyzej az do konca skali. Jeszcze we wzmacniaczu musisz wlaczyc loudness i galke bass odkrecic na maxa w prawo a doznasz orgazmu.

A tak na serio, to dbaj chlopie o uszy i nie uzywaj korektora.

A ja się nie zgodzę z przedpiszcą ( :-) ), bo dobrze ustawiony korektor graficzny może być nieraz wręcz zbawienny. Tylko musi ustawiać go osoba rzeczy świadoma, bo inaczej to kakofonia a nie muzyka będzie.

z tego co pamietam TECHNICS suv320 to dosc udany wzmacniacz ..powod prosty nie ma zadnych w srodku wynalazków typu KlasaAA lecz normalny wzmacniacz STK firmy Sanyo ..do tego wzmaka podpiac jakiego cd Denonka lub Marantza i toto naprawde dobrze gra!!

Ale kolumny to raczej polarisy niz tonsile..no chyba ze maestro 130 jak dasz do nich pod spod kawałki granitu to nawet zadrzy ci ziemia:-)

->Radex_

Jeśli rzeczywiście masz zamiar kupić maestro 130 , to radziłbym Ci najpierw posłuchać , jak grają z tym wzmacniaczem Technicsa.Do wysterowania maestro ( wbrew temu , co wskazywałyby parametry głośników) , potrzeba dość mocnego wzmacniacza , a do takich 320-tka nie należy, inaczej kolumny te zagrają zupełnie ,,bezpłciowo".

Wydaje mi się , że to nie są kolumny dla Ciebie.Rzeczywiście schodzą dość nisko , ale tak jak pisałem , potrzebują do tego mocnego wzmacniacza.Z 320-tką będzie im prawdopodobnie brakowało zarówno basu , jak i dynamiki , a te elementy są wręcz niezbędne w muzyce techno.Powtarzam więc jeszcze raz:przed ewentualnym zakupem KONIECZNIE ich posluchaj , abyś się nie rozczrował.

Panowie mam takie pytanko.Do tego mojego wzmacniacza dało by się podłonczyc jakąś koncówke mozy żeby polepszyc jego osiągi?w jaki sposub to sie podłancza?czy do takiej koncówki musi być specjalny przedwzmacniacz?

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.