Skocz do zawartości
IGNORED

stereo i amplituner

czart

Rekomendowane odpowiedzi

A ja porównywałem CA640 Azur i NAD430Bee z Harmanem AVR230. Muszę powiedzieć, że różnica pomiędzy CA a H/K jest minimalna, żeby nie powiedzieć żadna. Być może CA to kiepski wzmak, a może Harmi jest przyzwoitym amplitunerem KD? Nie mogę tego stwierdzić jednoznacznie, bo mam zbyt małe osłuchanie w tej kwestii. A już na pewno nie zamierzam rozpoczynać dyskusji 5.1 czy 2.0!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/16330-stereo-i-amplituner/#findComment-275018

Naczytałem się na tym forum jaki to dźwięk z ampli jest ograniczony w stosunku do wzmacniacza, że postanowiłem zrezygnować z budowy kina i przejść na stereo. Nie ukrywam, że to była trudna decyzja, bo mam spory pokój (25m2) i rodzinę, która uwielbia usiąść sobie wieczorem przed telewizorem. Uznałem jednak, że dźwięk stereo ma priorytet. W tym miejscu dodam, że nie jestem audiofilem, a z braku czasu (i ochoty) nie jestem szczególnie osłuchany ze sprzętem dostępnym na rynku. Sprzedałem więc amplituner, wziąłem kasę i pojechałem do sklepu kupić wzmak stereo. Biorąc pod uwagę moje możliwości finansowe zdecydowałem się na CA640 Azur. Posłuchałem go i rzeczywiście brzmi fajnie, ale wcale nie lepiej od H/K230. A w każdym razie ja tego nie potrafię wychwycić. Zakładam więc, że nawet jeśli są różnice to naprawdę niewielkie. I dlatego podjąłem decyzję o zakupie Harmiego - którego brzmienie uważam, ża najlepsze (najbardziej mi odpowiadające) w tym przedziale cenowym. Na koniec powiem jeszcze coś! Uważam, że o ile różnica pomiędzy wzmakiem a ampli jest stosunkowo niewielka, to różnica w oglądaniu Władcy pierścieni w 2.0 lub 5.1 - JEST OGROMNA!!! Ale to tylko moja opinia, i nikomu się z nią nie narzucam. W wtorek odbieram AVR235 :))

https://www.audiostereo.pl/topic/16330-stereo-i-amplituner/#findComment-275114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.