Skocz do zawartości
IGNORED

jutro-kupuje mam dosyc

czart

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec tak brak czasu na odsluchy zero doswiadczen ze stereo chce sluchac glownie radia wiec kazda muzyka

zdecydowalem sie kupic w ciemno cambridge 540 amplituner bo to warunek zony z mozliwoscia rozbudowy do kina domowego a na alegro kosztuje ok 2700 i ponoc w stereo bije inne aplitunery do tego kolumienki AE evo 3 na alegro 2200zl

razem 4900 dla mnie do zaakceptowania

doradzcie czy to dobrze wydane pieniadze nie chce chodzic i porownywac nie jestem audiofilem chce zeby cos w domu czasem pobrzeczalo dla relaksu czy na imprezce

https://www.audiostereo.pl/topic/16374-jutro-kupuje-mam-dosyc/

Kolumn nie słuchałem, ale słuchałem amplituner i muszę powiedzieć ża ten CA 540 R zagrał bardzo dobrze. W stereo obronił się przed Denonem za 7000 zł. Co do kina to niestety nie wiem jak się sprawdza, zresztą nie znam się na kinie ;-) W każdym bądź razie jeśli np. miałbym żonę ;-) i musiałbym wybrać amplituner to byłby to CA 540 R :-) Poza tym fajnie wygląda. A jak gra, dynamicznie, szczegółowo (jak na amplituner) z fajnym basem, można pomylić ze wzmacniaczem stereo. Z sieci pobiera 800 Wat, to też o czymś świadczy.

Pozdr.

Posiadam ten amplituner u mnie gra on z eposami 12.2, w stereo bajka, polecam jeśli ma być kompromis z żoną (tak jak u mnie) to dobry wybór. A zapomniałbym, troche cierpliwości, sporo czasu się wygrzewa, po dwóch miesiącach gra bajecznie.

jak się zdecydowałeś to po co pytasz ? szukasz akceptacji ?

Powiem Ci że to głupota (bez urazy) kupować sugerując się zasłyszanymi opiniami albo radami sprzedawcy. Przynajmniej poswięć godzinę i przed zakupem posłuchaj tej konfiguracji na swoich ulubionych płytach żeby później nie pluć sobie w brodę. Nie bedę Ci podopwiadal innych konfiguracji które mozna za te pieniądze kupić żeby ci w glowie nie mieszać, ale popróbuj przynajmniej (tak dla swietego spokoju) jak już będziesz w sklepie 2-3 innych głośników w podobnym przedziale cenowym żeby się upewnić że dobrze wybrałeś ;)

• Redaktorzy

czart - zawsze możesz gorzej wtopić, ale kupowanie ampli do KD "w razie czego" to dla mnie totalny bezsens. Jeśli musi być amplituner to poszukaj jakiegoś stereofonicznego a jeszcze lepiej wzmaka stereo+tuner (ze względu na żonę ogranicz się do kompletów jedej firmy). A jak nie jesteś audiofilem i po prostu chcesz coś kupic to kup Yamahę Piano Craft 600. Żona będzie zadowolona a Ty zaoszczędzisz pieniądze na płyty (których jeszcze nie posiadasz)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

czart, 7 Mar 2005, 21:39

>a wiec tak brak czasu na odsluchy zero doswiadczen ze stereo chce sluchac glownie radia wiec kazda

>muzyka

>zdecydowalem sie kupic w ciemno cambridge 540 amplituner bo to warunek zony

Zona dorzuca sie do sprzetu? Pozazdroscic...

hehe, skoro nie masz własnych płyt to po co Ci w ogóle sprzęt grający? Kup sobie rower, komputer albo obligacje Skarbu Państwa... mówię poważnie, jak ma stać i się kurzyć o bez sensu jest moczenie kasy, jeśli traktujesz jednak temat poważnie to zacznij od płyt, określ jaką muzykę lubisz, określ czego szukasz w dźwięku a reztę to już Ci uszy powiedzą

wiem ze stereo jest najlepsze ale zrozumcie nie jestem fanatykiem muzyki - konkretnej, chce stereo ale z kompromisem zadne stereo nie dorowna filmowi w wersji 5.1

dlatego chce z uszczerbkiem dla stereo miec kino oczywiscie mozliwie najmniejszym uszczerbkiem

potraktujcie sprawe powaznie wiem ze nie wszystkich z was na to stac ale chociaz sprobujcie

nie polecajcie mi dwuch zestawow nie dam rady chociaz sie doczytalem o jakichs koncowkach mocy i jesli sie da to zrobic w takiej kwocie jak amplituner tzn 3000zl to moze tedy droga

Nawracać nikogo nie mam zamiaru, radzę tylko zastanowić się, czy warto wydać pieniądze na coś, co nie będzie potrzebne. Skoro chcesz mieć kino rozejrzyj się po Denonie i Yamasze. Według mnie te dwie firmy robią najbardziej lekkostrawne rzeczy w tej cenie, niedawno słuchałem kilkuletniego Denona, który za czasów swojej świetnosci kosztował 2000 PLN. Bardzo miłe zaskoczenie, nie było w tym wielkej finezji, ale nie było takze błędów, wszystko było na miejscu, conajmniej poprawne, nie męczące.

>zadne stereo nie dorowna filmowi w wersji 5.1

Czart, a wiesz jak najczesciej robi sie wersje 5.1? Wrzucasz nagranie stereo do programu (np. Adobe Audition) i voila. Czyli oszukanstwo dla uszu. Nie wspominajac, ze wszelkiej masci Dolby to stratna kompresja sciezki audio.

no tak my tu gadu gadu a ja teraz mam kompletny metlik po raz n-ty mialem rano kupic azura540r ale po wszystkich wpisach i po wyszukiwarce --mam dosc---teraz mysle o harmanie 430 moze jeszcze yamaha 2400 oba w cenie 3kzl

jezu czy ja kiedys cos kupie

Nie słuchałem żadnego z tych wynalazków ale zestawu stereo CA640 z AE evo3 tak - lubią się. Jeśli brzmienie amplitunera 540 jest do tego podobne to powinno być.

Mógłbyś np., kupić kolumny aktywne lampowe (3kPLN), które już komuś polecałem, jakiś dobry stary tuner na allegro i po kłopocie. A potem ewentualnie źródło. Ale kina z tego nie bedzie :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.