Skocz do zawartości
IGNORED

Sztuka nie kupic za XXtyś ale za 3 tyś ?

Bor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, siedze jako anonimowy user i czytam duzo na forum i szukam tego kina które posłóży mi pade ładnych lat . Wiem że podobny post pewnie już był ale ja jedna napisze. Możliwosci odsłuchu zestawu w tym moim miescie nie mam żadnego a i z zamowieniem konkretnego zestawu to wielki ból dla miejscowych sprzedawców. Ze wzg. na koszt kina (3k) nie zamiezam jezdzic po polsce aby różnych zestawów odsłuchwiac. Szukam sprzetu powiedzmy najlepszego jakie mozna skompletowac za te pieniądze.

U mnie widzialem zestaw onkyo 502 z dvd + m-audio za 2999 lecz nasłuchałem sie ze maudio jest 'bee' . denon 1705 ale z czym ? moze yamaha 550 ? jakie kolumny ? amoze Zestaw 5 kolumn Yamaha NS-45 + NSP-60 moze na tych kolumnach nikt psów nie powiesi ?

mam room 4.5x4.5 w tej chwili mam 2 tonsil hitony 70w rms na antycznym amplitunerze unitra AT9100 bodajże 2 x25w i wedłog mnie gra b.dobrze . Jakis czas temu zakupiłem prawie nówke SUB Jamo SW 410E 100W rms i teraz chce dokupić kpl. kino bez suba.

Prosze was o pomoc

Ps zakupu musze z pewnych względów do konca tygodnia poradzcie cos

ps2 coz moge podniesc margines do 3500 ale juz wyjde na bosaka ze sklepu

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Nie wiem skąd jesteś ale w ciemno (o ile to możliwe) za te kasę zproponowałbym Ci:

- Denon 1705 (ok. 1050 zł na Allegro)

- DVD Samsung HD745 (800 zł na Allegro lub nawet 600 zł w Pixmanii)

- Zestaw glośników Celestion: F30+F10+F35C (według cennika 2590 zł ale przy kupnie calego zestawu daja duże upusty - myslę że za ok. 2200 cały zestaw jest do wzięcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(ten sklep miesi się w Krakowie)

W sumie to ok. 3800-3900 (ale to pewniak) jak za dużo -to mozesz spróbować z Wharfedale Diamond ale to już nie bedzie to samo (ale zawsze o 200-300 zł mniej):

Ukryta Zawartość

w ostateczności (ale będzie dużo gorzej) zestaw Wharfedale Crystal za ok. 1350 zł np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czemu to M-audio "bee"? Biorac pod uwage budzet jakim jest to dobry zestaw, znaczy Onkyo 502 + 402 + Maudio. Dobra elektronika, a głośniki? No cóż, jak dostaje sie coś gratis z zestawie trudno wymagać aby to było najwyższych lotów.

Tego Denona chyba bym odpuścił, ale jest to moja prywatna opinia.

Jak sie postarasz i w tym sklepie gdzie chcesz kupic pracuja normalni ludzie, to moze jeszcze dostaniesz jakis korzystny rabat na ten zestaw?

Tak czy siak udanych zakupow. :)

>porucznik

ale to jest calkiem bez sensu co napisałeś

przecież caly system wart jest tyle co jego najsłabsze ogniwo jeżeli temmaudio są cienkie to żadna elektronika im nie pomoże i pamietaj że nie ma nic za darmo.. może warto by ewentulanie ponegocjowac znaczny upust za elektrnonike bez głośników i dokupic dobre głośniki ?

Najlepszym przykładem są oferty promocyjne Yamahy z koszmarami eltaxami które nadają się tylko do śmieci.

Czy ja wiem czy M-Audio jest takie złe. gdyby te kolumny sprzedawano jako budżetowe JBL, napewno cieszyłyby sie większym powodzeniem.

Mam je podłączone do wzmacniacza Pioneera i nienarzekam, wręcz mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Gdybym miał ponownie wybrać jakiś zestaw kolumn napewno wybrałbym je poraz drugi.

Coz panowie osobiscie mało sie pisze o onkyo i nie znam waszych opinii o tym zestawie

o yamaha naczytalem sie ze mają duzo bajerow i bassy podbite (?) nie wiem

ktos ma te m-audio ? jak to sie pracuje w domu ?

Klemens ale czemu bez sensu?

Raczej malo prawdopodobne aby Bor dostal duzy rabat na sama elektronike. Chociaz moze sie myle...

Ma tam jakis okreslony budzet i chcialby cos za to kupic. Ja wiem, ze do tego Onkyo mozna i zestaw Mission i Avance i ..i tak dalej i tak dalej...Ale robi sie juz kwota. Jezeli Bor nie jest jeszcze skrzywionym audiofilem :) to taki zestaw powinien mu wystarczyc. Ale chyba najpierw musialby sobie tego posluchac. Obojetnie czy to Yamaha z takimi sobie Eltaxami (i tutaj sie zgodze) czy tez Onkyo z podobnymi w klasie M-audio.

Moze bede uparty, ale elektronika jest dobra. I wynika to z moich doswiadczen i doswiadczen znajomych. Tyle tylko, ze ile osob tyle opinii.

Juz lepiej moze nie mieszajmy w glowie Borowi?

A może koda ????

Ukryta Zawartość

Co myslicie ... mysle ze bez suba byłoby taniej

a elektronika na www piszą aż miło bajka

warto

a kolumny ?????????

Ukryta Zawartość

cześć Bor. Mam Onkyo TX-SR 601E i DVD 501 z zestawem M-audio. Powiem tak: Przez pierwszy miesiąc mi się nawet podobało. Pisze nawet, bo wiem jak powinno i jak chciałbym aby mi brzmiało. Elektronika Onkyo jest naprawdę dobra. Co do bajerów procesora DSP w Yamahach to przeważnie nudzi sie to ludziom po miesiącu. Zresztą skrzywisz sobie słuchanie muzyki. Wszyscy dążą do jak najwierniejszego przekazu więc po co te bajery? Co do głośników to pokombinowałem z ich ustawieniem (zarówno fizycznym w pokoju jak i w setupie ampli.) i powiem, że naprawdę da sie na nich słuchać muzyki. Jeżeli to Twój pierwszy zestaw i nie masz jeszcze wyrobionego gustu co do ulubionego dźwięku to mogą naprawdę Cie zadowolić a zanim Ci się znudzą wyrobisz sobie gust muzyczny. Głośnki lubią DUŻO powietrza wokół.

HeyaH

Cóż jak wielu mowilo zeby najlepiej samemu odsłuchac zestaw tak i ja zrobilem w olsztynie

i wybrałem oraz kupiłem dziś (tylko nie bijcie ) Denon AVR-1705 + DVD-1710 + Warfedale Cristal 30 5.0

Pierwsze wrażenia : w domu porównałem z moimi hitonami 70w i prawie podobnie to grało tylko ze cristal ma srednie tonu wyeksponowane a bassu w sam raz (hiton ciut za duzo miał) - takie wrazenia raczej normalnego człowieka

na razie robilem test tylko na frontach bo reszty kabli nie mam - jutro owe zakupie

pozdrawiam

aha z checia wymienie doswiadczenia co w/w denona i crustali

Bor

Gratualcje !

Mogłeś wybrać znacznie gorzej ;)

a tak na serio to calkiem dobry zestawik jak na początek wybrałeś. Jak za jakiś czas zacznie ci coś nie pasować to wymienisz głośniki i będzie jeszcze lepiej.

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.