Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o kolumnach Eltax Liberty 5+

Kud??aty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedziec bliższych informacji o głosnikach eltaxa Liberty 5+.Mój pokój to 15m2,Posiadam Aplituner Pioneera vsx-409 rds i dvd też pioneera dv-636D.Interesują mnie opinie na temat konkretnie tych kolumn głośnikowych a także jakich niedrogich kabli użyć do nich i czy współgrają z moim sprzetem.Ich przeznaczenie to ogólnie 50%do muzyki a 50% Kino domowe.

Witam.

To bardzo dobre kolumny. Ale nie nadają się do np: hiphopowej łupanki.

W kinie domowym trzeba zestaw uzupełnić subwooferem. Ogólnie jednak to jedne z najlepszych kolumn jakich słuchałem w tej kategorii cenowej.

Pozdrawiam

Atomic 8.2 powinien się sprawdzić w 15m2 ale nie polecam go do większych pomieszczeń. I jak chcesz tanie, ale niezłe kable to poszukaj Technokabel TLYP OFC, 2x2,5 mm2. Wystarczy w zupełności na początek.

Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie może banalne dla niektórych,odnośnie tych eltaxów liberty 5+ zastanawia mnie co to jest ta komora balastowa i jak te kolumny podłączyc do ampli bo one mają z tyłu aż 4 zaciski?Z góry dziekuje za odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komorę balastową możesz wypełnić np. piaskiem aby pozbyć się rezonansów i dociążyć kolumnę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dociazyc jak dociazyc. Ale jak sobie przy tym wzmocnisz bas to dopiero zobaczysz.. Trzeba wspomniec ze to dobre kolumny lecz do cichego sluchania. Przy wyzszych glosnosciach zaczynaja pierdziec i nie daj po prostu rady. Nie wiem jak z Pionkeim ale z Yamaha RXV800 po prostu wysiadaja

No moze "do cichego sluchania" przesadzilem troche. Ogolnie gdy dochodza do granicy pierdzenia jest juz glosno i w sumie te poziomy glosnosci niektorym moga wystarczyc. Co nie zmienia faktu ze wolalbym miec kolumny z wieksza rezerwa jak np. moje KodyNT306f - nie do zajechania

Dzieki za odpowiedzi ale mam w związku z nimi nastepne pytania czy dociążać tą komorę balastową czy lepiej nie??oraz lepiej podłączyc te kolumny biwiring czy tylko jednym kablem bo tu są opinie podzielone??co o tym myślicie

Dzieki z odp. Ale własnie w związku z nimi mam pytania.Czy opłaca sie dociążać tą komore balastową czy lepiej nie dociązać.A moje dugie pytanie to czy lepiej zastosowac biwiring czy podłączyć te kolumny jednym kablem bo tutaj opinie są podzielone??

• 9 miesięcy później...

Mam możliwość kupna tych kolumn za rozsądną cenę, ale w nowszym wydaniu. Starsze (z czarnymi głośnikami) są podobno lepsze. Czy to prawda? Czy ktoś może wie na czym polegaja różnice między nimi?

Kudłaty>>>

podłącz jednym kablem, a co do dociążenia, jeżeli istnieje ryzyko że kot, pies lub np. małe dziecko będzie się kręciło przy kolumnach to możesz dociążyć - będą stabilniejsze. Jeżeli chodzi o jakość dzwięku to nasyp i posłuchaj... jak będzie lepiej to zostaw. Możesz jeszcze zaaplikować kolce, ponieważ eltaxy chyba mają fabryczne otwory (ale nie jestem pewien)

pzdr

123... test

• 3 lata później...

Posiadałem Liberty 3+ albinos i muszę przyznać, że to jedne z najlepszych kolumn w tym przedziale cenowym. Kumpel posiada 5+ podłączone pod jakiś ampli Yamahy i jak dla mnie za mocno basem dmuchają. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.