Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha s550, brak plynnosci obrazu divx

gre2401

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam, mam problem:ostatnio dostalem kilka plytek z najnowszymi filmami na divxie, zauwazylem zze obraz nie chodzi plynnie-jakby przeskakiwal klatka po klatce.We wczesniejszych projekcjach nie mialem tego problemu,wgralem najnowszy soft i dalej jest to samo. Czy mozecie mi jakos pomoc?????

https://www.audiostereo.pl/topic/16389-yamaha-s550-brak-plynnosci-obrazu-divx/

Proponuję sprawdzić czy na kompie chodzi płynnie. Czasami zdarzają się tak skiepszczone filmy (źle zripowane i zakodowane) że właśnie skaczą, przyspieszają itd.)

Jeślio jest ok to byś może winą jest zbyt duży bitrate z jakim zakodowany został film. Jednym słowem za dużo informacji musi być przesłanych do DVD w stosunku do możliwości transferu jakie płyty CD.

Ostatnio miałem podobny przypadek z trailerami DD i DTS jakie nagrałem sobie ba kompakcie. Dzwięk był a i owszem 5.1 ale rwał się niesamowicie, obraz jakoś tam względnie szedł. Generalnie wszystko szło cacy tylko wtedy gdy trailer się kończył, obraz się ściemniał i już praktycznienic się na ekranie nie działo - czyli mało informacji było juz wtedy przesyłanych do DVD.

Te same trailery na DVD szły jak złoto bo płyta DVD ma dużo szybszy transfer danych.

Sory za literówki.

Poprawiam się teraz: ;-)

Proponuję sprawdzić czy na kompie film chodzi płynnie. Czasami zdarzają się tak skiepszczone filmy (źle zripowane i zakodowane) że właśnie skaczą, przyspieszają itd.

Jeśli na kompie jest ok to być może winą jest zbyt duży bitrate z jakim zakodowany został film. Jednym słowem za dużo informacji musi być przesłanych do odtwarzacza DVD w stosunku do możliwości transferu jakie ma płyta CD.

Ostatnio miałem podobny przypadek z trailerami DD i DTS jakie nagrałem sobie ba kompakcie. Dzwięk był a i owszem 5.1 ale rwał się niesamowicie, obraz jakoś tam względnie szedł. Generalnie wszystko szło cacy tylko wtedy gdy trailer się kończył, obraz się ściemniał i już praktycznienic się na ekranie nie działo - czyli mało informacji było juz wtedy przesyłanych do DVD.

Te same trailery na DVD szły jak złoto bo płyta DVD ma dużo szybszy transfer danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.