Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podniesc moc wieży ???

saimon22

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli ktos wie jak to zrobic prosze o pomoc.Mam młodszego brata który ma jedna z "fantastycznych " wiezy LG Problem jest tego typu ze wiezyczka ma bardfzo słaba moc i gra cicho a w dodatku bardzo marnie basem czy mozna to jakos zmodyfikowac tz. wzmocnic ja zmienic charakter brzmienia itd. wymienic tam trzeba cos ?? jezeli tak to co zmienic?niewiem koncówki mocy ?? jezeli ktos wie jak to zrobic i jezeli da sie to zrobic to prosze o odpowiedz >Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/16406-jak-podniesc-moc-wie%C5%BCy/

Cóż - przepis jest prosty: wymieniasz zasilanie i końcówki. Wynisi Cię to tyle, ile kupno dobrego wzmaka na allegro. Chyba nie warto...

Sprawdź, ile mocy bierze wieżyczka, od tego odejmij 30% - tyle mocy ma to LG.

Niedawno zregeneowałem kolumny tonsil space'86 (50/70W) i podłączyłem na próbę do starej wieży JVC (moc 16W/kanał). Jakość dźwięku skoczyła o kilka klas (w stosunku do standardowych kolumienek B-R), a i basu nagle było aż nadto. Polecam taki kierunek działania.

Tam są same 2N3055 na radiatorze..Cała końcówka powinna mieć jeszcze płytkę sterującą.Sam mam w domu 2 sztuki,a całe i realne końcówki grają od ponad roku u kolegi.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

jak nie wymienisz zasilania, to same końcówki nie będzie miało co napędzać. Co z tego, że końcówki mają moc 100W, jak napędzasz je 10W zasilaczem - na jedną końcówkę pójdzie 3W i tyle. Basu nie będzie i sprzęt będzie "przygasał" jak dasz głośniej.

Daruj grzebanie w sprzęcie. Zmień kolumny. Ja mam dwie kolumny 60W napędzane 25W radmorem 5102 i wierz mi: jak chcę dać czadu to nie ma problemu, słychać to na końcu ulicy.

Kolumny które tam masz, to najpewniej bazarowy szajs. A za 100zł możesz na allegro kupić jakieś dobre schodzone tonsile i mieć spokój.

może daj fotę tego swojego grajka wraz z kolumnami i przepisz co masz na tabliczkach znamionowych na sprzęcie i kolumnach. Zobaczymy, co to warte.

Aha! głośność nie zależy tyle od watów, ile od decybeli. Więc nie tędy droga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.