Skocz do zawartości
IGNORED

Jak najlepiej zmodernizować Marantza?

voshon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis na tutejszym forum więc jeżeli niektórym starszym stażem forumowiczom wyda się banalny czy wręcz infantylny to z góry przepraszam. Ale do rzeczy. Nieco ponad 3 lata temu zakupiłem zestaw Marantz SR 4200 + DV 4200. Nie ukrywam, że kryterium decydującym była cena (wtedy ok. 2tys. - wyprzedaż w sklepie "nie dla idiotów"). Dodatkowo dałem się skusić na 2 podłogowce Quadrala QLX 175, które mieli wówczas po 299PLN/sztuka. W momencie zakupu byłem totalnie zielony, teraz już zaczynam co nieco rozumieć w kwestii doboru sprzętu, niemniej jednak dużo nauki przede mną. Po jakimś czasie dokupiłem do zestawu suba, teraz wiem że mój wybór był lekko mówiąc nietrafiony (kupiłem Magnata SUB 25A). Parametry głośnik miał i owszem, ale dźwięk ... No cóż, człowiek uczy się na błędach. Nauka jednak kosztuje i chcąc zaczerpnąć z tej skarbnicy wiedzy, proszę Was, jako znawców tematu o poradę. Zamierzam poprawić brzmienie zestawu, chciałbym zostawić oba komponenty Marantza, reszta raczej zostanie wymieniona (zwłaszcza sub). Dysponuję kwotą ok.3-4 tys. i zależałoby mi na zakupie w tej cenie kompletu 5.1, wybór z uwagi na ilość sprzętu na rynku przyprawia mnie o ból głowy. Może Wy mi pomożecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.