Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN/KARDON AVR 630 czy ONKYO TX 702?

gkb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam serdeczną prośbę o Waszą opinię na temat zestawów H/K AVR 630 + DVD 31 i ONKYO TX 702 + DVD 502. Zamierzam kupić jeden z nich. Jestem po odsłuchu z JBL serii E. Nie jestem audiofilem ale różnica w tych sprzętach jest szczególnie w muzyce. Tak jak tysiące ludzi mam problem, który zestaw wybrać???? Co robić???? Co robić????

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i sugestie!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/16463-harmankardon-avr-630-czy-onkyo-tx-702/

A zastanawiałeś się na nad zmniejszeniem serii amplitunera np. do 430 i odpowiednik w ONKYO - a ziwekszenie jakości głośników?? Może to bedzie lepsze rozwiązanie?? Seria E - to praktycznie postawowa seria....

W sumie to nie brałem tego pod uwagę ale może to jest pomysł aby coś urwać na elektronice i dodać do głośników. Możesz coś zaproponować jezeli chodzi o głośniki??? Nadal jednka nie wiem czy H/K 460 czy Onkyo 602???

Dziękuję za opinię!

gkb

Absolutnie nie kupuj mniejszego harmana. Raczej pomysl o modelu AVR 7300 bo jest znacznie lepszy od AVR 630/635.

Kolumny w tym przedzialach cenowym graja bardzo odmiennym dzwiekiem, wiec sluchaj i wybieraj co Ci lezy. Najlepiej co neutralnego tonalnie.

po prostu nie sprzedaje, powiedzieli mi i do tego jednoznacznie żebym nie sprzedawał

sterej seri bo nowa seria jest no, niebardzo - tu był cytat.ta osoba co ode mnie chce odkupić

nie chce nowej serii - widocznie tez cos wie ale nie chce powiedzieć - chce tylko kupić ode mnie

>mim

O ile mi wiadomo sporo czasopism ocenia końcowo produkty w relacji cena/jakość. Oznacz to że dobry + dla 630 nie określa, że jest on słabszy w ocenie bezwzględnej od 430. Bardzo wątpię, żeby tak było. Nie spotkałem się z sytuacją, żeby droższy ampli był słabszy od tańszego. No co najwyżej mogą być dźwiękowo bardzo zbliżone.

>Maxaudio<

dokładnie - był by 'bardzo dobry' gdyby nie wyższa cena , ale widocznie nie warto dopłacać

do 630 tki.Ja osobiście bym dopłacił na wymiane mojego 4550 na model 7550 / stara seria /

to tak żeby mieć wysoko ale to zależy od jak zwykle mozliwości finansowych

az glupio o tym pisac bo to tak oczywiste, ale patrzcie na wage urzadzenia, bo swiadczy to o solidnosci zasilacza. Z dwoch klockow wymienionych w tytule Harman jest sporo ciezszy od Onkyo i wlasnie tak sie sklada, ze jest lepszy brzmieniowo. Oczywiscie nie jest to jedyny czynnik (ale wazna wskazowka) i tak np. Harmany z nowej linii cyfrowej jak AVR 2005 sa lzejsze od analogowych, co nie znaczy ze z tego powodu sa do kitu. To zupelnie inna konstrukcja.

Zgoda, ze czesto starszy model z gornej polki jest lepszy od aktualnego sredniaka. Moze wiec warto zrezygnowac z jakis tam niepotrzebnych funkcji i kupic starszy model - ale solidnie zrobiony np. AVR 7200, AVR 8000 (zamiast AVR630). Topowe harmany maja zadziwiajaco wyrafinowane brzmienie na dobrych kolumnach...

Natomiast nie warto obnizac poprzeczki, bo czar pryska i niewiadomo kiedy przestaje nam sie podobac, a wtedy tracimy sporo kasy na odsprzedazy.

Jesli chodzi o Onkyo, to polecam stary udany model 989.

>americano<

zauważ również że topowe modele H/K maja jedne oznaczenia a nie jak nizsze

czyli np 230 a potem wchodzi 235 albo 2550,4550,5550 - wczesniej

odpopwiednio 4500 i 5500

w topowych nie ma 'pięćdziesiatek' tylo 7500 , 8500 i tak trzymaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.