Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Pytanie o wzmacnicz hybrydowy Nobsound AV-525.

Czy warto zakupić sobie coś takiego za nieco powyżej 1tyś? Czy może to być lepsze od Taga Harmony  HTA-25B ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mirek Turek
https://www.audiostereo.pl/topic/164655-nobsound-av-525-czy-warto/

Żarówki, wycieraczki, BT. Tyle dobra za około 1000 zł? Gdyby to miało jeszcze podgrzewacz do filiżanek i karuzelkę dla chomika....... Może w MK2 dorzucą. 

Nie lepiej kupić coś porządnego, co po prostu gra?  Nawet używanego zamiast tego wszystkomającego śmietnika z Ali?

Taga. Zajebista alternatywa 

Kup nawet najniższy model Yamaha Pianocraft lub odpowiednik Denona, Pioneera zamiast tych szajsów 

24 minuty temu, piotrek7 napisał:

Gdyby to miało jeszcze podgrzewacz do filiżanek 

Przecież ma. Nawet na 2 filiżanki.

Choć ja bałbym się to podłączyć do prądu.

Mam Denona PMA 2000R i Marantza PM17, więc z tym Pianocraft trochę nie bardzo. W denonie wkurza mnie bas i średnica, a w marantzu średnica. Jak bym miał korektor to bym ją zjechał, ale chyba nie tędy droga. Mam jeszcze NADa 3020 którego kupiłem za grosze z obciętym kablem. Po dorobieniu wtyczki okazało się że gra, brzmieniowo petarda, bas ciepły, średnica nie krzyczy, tylko stereofonia nie taka jak w tych wyżej. Jakiś czas go używałem jako przedwzmacniacz. Za jakiś czas zauważyłem pewną niewydolność u nada na jednym kanale. Wszystkie elektrolity poszły do wymiany, pomogło, Nad gra, ale po tej operacji stracił brzmienie i gra jak beznadziejny tranzystor. Pomyślałem więc o czymś co ma lampy.

@Mirek Turek

Czy mógłbyś przybliżyć kolumny, bo zanosi się, że to sytuacja podobna

do klienta  testującego kiedyś na forum kilka niezłych wzmacniaczy.

Wszystkie zjechał za: brak niskiego basu, agresywną górę pasma i niemal

całkowity brak średnicy. Pewnie mu paru uwierzyło, ale przyciśnięty do muru

przypucował się, że wszystkie testował na starych Klipschach ...

Wszystkie te cechy, to Klipsch, a nie wzmacniacze ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, Mirek Turek napisał:

Mam Denona PMA 2000R i Marantza PM17, więc z tym Pianocraft trochę nie bardzo. W denonie wkurza mnie bas i średnica, a w marantzu średnica. Jak bym miał korektor to bym ją zjechał, ale chyba nie tędy droga. Mam jeszcze NADa 3020 którego kupiłem za grosze z obciętym kablem. Po dorobieniu wtyczki okazało się że gra, brzmieniowo petarda, bas ciepły, średnica nie krzyczy, tylko stereofonia nie taka jak w tych wyżej. Jakiś czas go używałem jako przedwzmacniacz. Za jakiś czas zauważyłem pewną niewydolność u nada na jednym kanale. Wszystkie elektrolity poszły do wymiany, pomogło, Nad gra, ale po tej operacji stracił brzmienie i gra jak beznadziejny tranzystor. Pomyślałem więc o czymś co ma lampy.

Masz duże oczekiwania jak na kwotę , która chcesz wydać. Szukaj raczej używanych wzmacniaczy „normalnych” producentów a nie wszystkomajacych zabawek z Ali. Ja bałbym się podłączyć tej „lampy” do prądu 

Posiadam Tannoy XT6F.

Na Denonie brak niskiego basu, wyższego basu bywa bardzo dużo, krzykliwa średnica, sopran OK, aczkolwiek nowe nagrania lub niektóre zremasterowane  brzmią w miarę, natomiast większości starych (lata 70, 80) nie da się słuchać. Marantz zagra prawie wszystko, ale wyższa średnica nie do końca mi pasuje, zwłaszcza gitary i damskie wokale. , sopran OK. 

Niewątpliwie żaden z wzmacniaczy które posiadasz nie satysfakcjonuje Cię i nie spełniają Twoich brzmieniowych oczekiwań. Sugeruję zatem wystawić na sprzedaż sprzęt z którego nie jesteś zadowolony i za zebraną kwotę plus ewentualne dołożenie zakupić jeden konkretny wzmacniacz.

Gdybym ja miał Twój problem i Twoje kolumny postąpiłbym jak wyżej i do tych Tannoy zakupiłbym coś z Musical Fidelity, Copland, Densen, Vincent czy Xindak.

ps. Z czego słuchasz muzyki? Co jest jej źródłem?

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

Opinia o Denonie nie jest pierwsza na tym forum, ale co do PM 17 to bym

go tak szybko nie spieniężał, ale powalczył w temacie ( priv - koperta )

Może też źródłem niezadowolenia wcale nie jest wzmacniacz, bo jednak

zwykle w systemie dużo większą rolę ( ponad 50 % ) mają do odegrania kolumny.

Trzeba większej elastyczności; nieupierania się co do przyczyny ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A jaki cd?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Niewątpliwie żaden z wzmacniaczy które posiadasz nie satysfakcjonuje Cię i nie spełniają Twoich brzmieniowych oczekiwań. Sugeruję zatem wystawić na sprzedaż sprzęt z którego nie jesteś zadowolony i za zebraną kwotę plus ewentualne dołożenie zakupić jeden konkretny wzmacniacz.
Gdybym ja miał Twój problem i Twoje kolumny postąpiłbym jak wyżej i do tych Tannoy zakupiłbym coś z Musical Fidelity, Copland, Densen, Vincent czy Xindak.
ps. Z czego słuchasz muzyki? Co jest jej źródłem?
Popieram kolegę, też dałbym do Tannoy np musical M5si lub Electrocompanient ECI 5

Albo chociaż MF m3si

Powiem tak: dobre dwa źródła, a patefon szczególnie, wzmacniacz Marantza 17'

też można uznać za bardzo dobry ... więc co pozostaje 🙂