Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem rozczarowany nową koalicją :(

Rekomendowane odpowiedzi

Miała być rezygnacja z wielkich budów socjalizmu pisowskiego: CPK, czarnobyli, abusradlnych zbrojeń i tak dalej. To kosztowne przedsięwięcia całkowicie sprzeczne ze zdrowym rynkiem. A coraz częściej się przebąkuje o kontynuacji. Ja nie chcę w moim kraju drugiego czarnobyla. Miała być likwidacja rozdawnictwa  a mamy 800plus, babciowe, podwyżki dla urzędasów i belfrów. O dobrowolnym Zusie można zapomnieć. Miała być likwidacja inflacji a tymczasem glapa dalej na stanowisku. Miał być koniec ze sztucznym zaniżaniem cen prądu dla gosodarstw domowych. Miało być przywrócenie praworządności uchwałą sejmową a tymczasem powybierali się do KRS. Żałuje że w ogóle poszedłem na te wybory.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

17 minut temu, ałopos napisał:

tymczasem glapa dalej na stanowisku

Szef CBA też! Powiedział tuskowym, gdzie go mogą pocałować! Jest nieodwoływalny przed upływem kadencji - tak mówi ustawa. A jeśli Tusk pójdzie z nim na udry to wepcha łeb pod topór Trybunału Stanu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Godzinę temu, ałopos napisał:

Miała być rezygnacja z wielkich budów socjalizmu pisowskiego: CPK, czarnobyli, abusradlnych zbrojeń i tak dalej. To kosztowne przedsięwięcia całkowicie sprzeczne ze zdrowym rynkiem. A coraz częściej się przebąkuje o kontynuacji.

PISowska mafia zabetonowała swoje bezsensowne inwestycje kontraktami, których zerwanie skończyłoby się katastrofą.

Miała być likwidacja rozdawnictwa  a mamy 800plus, babciowe, podwyżki dla urzędasów i belfrów.

Bez takich obietnic i działań nie wygrywa się dzisiaj wyborów.

Miała być likwidacja inflacji a tymczasem glapa dalej na stanowisku. Miał być koniec ze sztucznym zaniżaniem cen prądu dla gosodarstw domowych. Miało być przywrócenie praworządności uchwałą sejmową a tymczasem powybierali się do KRS. Żałuje że w ogóle poszedłem na te wybory.

Pewne działania wymagają czasu. Nowy rząd nie dostał 15 października czarodziejskiej różdżki, którą można zmienić wszystko z dnia na dzień.

Żałuje że w ogóle poszedłem na te wybory.

Nie żałuj. Będzie dobrze🙂

10 minut temu, Stream napisał:

Nie żałuj. Będzie dobrze

Przecież to nie o to chodzi autorowi wątku.

Błyszczeć "każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej

Ale nie o to chodzi
Jak co komu wychodzi
Czasami człowiek musi
Inaczej się udusi"  🙂

A ja jestem rozczarowany obecną opozycją. Spodziewałem się jeszcze lepszych "kabaretów" w ich wykonaniu ...

Choć i tak zapowiada się ciekawie. 😁👍

14 godzin temu, ałopos napisał:

Miała być rezygnacja z wielkich budów socjalizmu pisowskiego: CPK, czarnobyli, abusradlnych zbrojeń i tak dalej.

Ależ będzie...z socjalizmu pisowskiego, teraz będzie socjalizm enerdowski.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie można naprawiać państwa po PiS metodami PiS.

Jestem zbudowany krytyką działania obecnych neorządów.

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jesteś aż tak naiwny ,że wierzysz iż wszystko można zmienić w jeden dzień ? Tak to robił PiS w nocy , z naruszeniem prawa i na kolanie . Tak się nie da. Trzeba to robić zgodnie z prawem, z namysłem i tak aby nie trzeba było poprawiać . Dokooptowanie nowych członków do KRS miało na celu przejęcie tej instytucji i przegłosowanie neo sędziów. Jak nie można zwalniać to trzeba dobierać nowych i przegłosowywać . Tak pewnie będzie w spółkach skarbu państwa . Zalecam więcej spokoju i rozwagi. Nie można naprawiać państwa po PiS metodami PiS.

przestań , nie dorabiaj ideologii do niemocy donkowej zbieraniny

tylko ministry bez teki z komunistycznej lewicy mają wenę rozpirzenia poprzednich porządków plus homoseksualiści mający parcie na szkło 🙂

takiej niefrasobliwości nowego rządu nie wyobrażałem sobie

kontynuacja polityki pis z aspektami lgbtq

...gdzieś ta poprawność polityczna Brukseli musiała się objawić by kasa się znalazła

oddanie tej poprawności lewicy to jedyny dobry wybór donka .... jakby co zawsze winę może naa nich zwalić jak przestaną być potrzebni

stare pisowskie metody działają nadal 🙂

Edytowane przez Seyv
W dniu 16.12.2023 o 11:07, Stream napisał:

Ta ekipa pokaże jeszcze wyborcom środkowy palec,wszystko co najlepsze w ich wykonaniu przed nami,kolejny rząd "profesjonalistów" po 1989r.

Skoro jednak 74,4{cenzura}popiera ten układ to niech śię spełni ich wybór,a po wszystkim odśpiewać boszeeee coś polskę.

Efekt motyla.
Za 6 miesięcy Donek idzie za Von Der Jeleń do Europy.
Czarzasty zostaje premierem. 
Efekty takiej politycznej ekwilibrystyki będę odczuwalne nawet w najgłębszych kopalniach na Alasce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

W dniu 16.12.2023 o 09:56, ałopos napisał:

Miała być rezygnacja z wielkich budów socjalizmu pisowskiego: CPK, czarnobyli, abusradlnych zbrojeń i tak dalej. To kosztowne przedsięwięcia całkowicie sprzeczne ze zdrowym rynkiem. A coraz częściej się przebąkuje o kontynuacji. Ja nie chcę w moim kraju drugiego czarnobyla. Miała być likwidacja rozdawnictwa  a mamy 800plus, babciowe, podwyżki dla urzędasów i belfrów. O dobrowolnym Zusie można zapomnieć. Miała być likwidacja inflacji a tymczasem glapa dalej na stanowisku. Miał być koniec ze sztucznym zaniżaniem cen prądu dla gosodarstw domowych. Miało być przywrócenie praworządności uchwałą sejmową a tymczasem powybierali się do KRS. Żałuje że w ogóle poszedłem na te wybory.

Brawo! pierwszy rozczarowany, który miał odwagę to powiedzieć, za chwile będzie lawina.

Jeszcze się zdziwisz jak znowu zobaczysz Tuska przy ołtarzyku jeżeli zostanie w KK trochę elektoratu, tak za ok. 3 lata.

PISowska mafia zabetonowała swoje bezsensowne inwestycje kontraktami, których zerwanie skończyłoby się katastrofą.

Bez takich obietnic i działań nie wygrywa się dzisiaj wyborów.

Pewne działania wymagają czasu. Nowy rząd nie dostał 15 października czarodziejskiej różdżki, którą można zmienić wszystko z dnia na dzień.

Co za zmiana retoryki, jaka wyrozumiałość.

19 godzin temu, porlick napisał:

lepszych "kabaretów"

Lepsze są od kiedy kierownikiem kabaretu został mówiący mim Hołownia.

1 godzinę temu, fan64 napisał:

Ta ekipa pokaże jeszcze wyborcom środkowy palec,wszystko co najlepsze w ich wykonaniu przed nami,kolejny rząd "profesjonalistów" po 1989r.

Następny jasnowidz....

Godzinę temu, wlodek71 napisał:

Co za zmiana retoryki, jaka wyrozumiałość.

???

3 godziny temu, xniwax napisał:

Lepsze są od kiedy kierownikiem kabaretu został mówiący mim Hołownia.

Hołownia musi sobie jakoś radzić ze standaperami z PiSu. Na szczęście jest od od nich znacznie inteligentniejszy i nie ma z tym problemu.

16 minut temu, porlick napisał:

Na szczęście jest od od nich znacznie inteligentniejszy i nie ma z tym problemu.

Jest inteligentniejszy od samego siebie, co samo w sobie stanowi dla niego problem.

8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No tak , Kuchciński czy Witek nie stanowili dla siebie problemu . Ale już dla Polski tak.

Nie, bo to są wzory pisinteligencji a tylko taką xniwax docenia. Mejza i Kukiz są wzorami pismoralności i oni też niezwykle rajcują xniwaxa. 

5 godzin temu, xniwax napisał:

Efekt motyla.
Za 6 miesięcy Donek idzie za Von Der Jeleń do Europy.
Czarzasty zostaje premierem. 
Efekty takiej politycznej ekwilibrystyki będę odczuwalne nawet w najgłębszych kopalniach na Alasce.

Ukryta Zawartość

Przypomnę ci te prognozy za 6 miesięcy .

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przypomnę ci te prognozy za 6 miesięcy .

Nie widzę problemu.
Zostanie w razie czego jeszcze 7 półroczy.

Edytowane przez xniwax

inwestycje kontraktami, których zerwanie skończyłoby się katastrofą.

inwestycje bez kontraktów???

to naprawdę dobre!

Ja nie jestem rozczarowany- konferansjerka na oczekiwanym poziomie.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Oni już rozpoczęli rozliczanie zanim stary rząd  upadł .To chyba precedens na skalę światową .

do asterixa

Bezmyślność pisowych jest nam bardzo na rękę. Miałem zawsze obawy co do stałości politycznych uczuć Pana Hołowni. Jednak to co pisowe robią teraz  z Marszałka Sejmu napawa otuchą, że nie pójdzie na układy z pisopluwaczami. Plujta dalej pisowe, nic tak nie cementuje demokratycznej koalicji. Przegrana niczego was nie nauczyła. Nadal bezmyślnie powielacie paranoję Polskęzbawa. Tak trzymać.

16 minut temu, absinth3 napisał:

inwestycje bez kontraktów???

to naprawdę dobre!

Dobre to by było, gdybyś rozumiał o co chodzi. Wszystkie inwestycje, nawet te nieprzemyślane, bezsensowne i niepotrzebne są związane kontraktami. PISowski rząd równie dobrze mógł podpisać kontrakt na budowę kosmodromu w Pcimiu a zerwanie tej umowy kosztowałoby pierdyliard PLN.

13 minut temu, papageno napisał:

Bezmyślność pisowych jest nam bardzo na rękę. Miałem zawsze obawy co do stałości politycznych uczuć Pana Hołowni. Jednak to co pisowe robią teraz  z Marszałka Sejmu napawa otuchą, że nie pójdzie na układy z pisopluwaczami. Plujta dalej pisowe, nic tak nie cementuje demokratycznej koalicji. Przegrana niczego was nie nauczyła. Nadal bezmyślnie powielacie paranoję Polskęzbawa. Tak trzymać.

Kolejny raz próbują ze swojej klęski stworzyć kult klęski narodowej.  Spróbują coś na wzór katastrofy smoleńskiej.

Edytowane przez jar1
15 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Oni już rozpoczęli rozliczanie zanim stary rząd  upadł .To chyba precedens na skalę światową .

do asterixa

Wojtek zawsze znajdzie sie kij 😉 olać to zmykam z tego szamba

Z szacunkiem obserwuję głębokie zrozumienie szamba. Nie dziwi mnie to.

Kosmodrom w Pcimiu- zawsze można Obajtka wywłaszczyć. Jak nie kosmodrom to chociaż jakieś zasłużone wiatraki mu tam postawić.

Ojej - konferansjer znowu chce być prezydentem...

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.