Skocz do zawartości
IGNORED

Czym zasilić B&W 604 S3

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zapewne z wielu z Was już się trochę naczytało o moich pomysłach :) ale co nie co przemyslałem i mam do Was pytanie.

Postanowiłem:

1. zmodernizować pokój tak aby był możliwie najlepszy pod względem akustyki, kilka wstępnych zmian przyniosło rezultaty i bardzo mnie to zachęciło aby ten temat dopracować

2. sprzedane głośniki tylne, sprzedaje centralny i subwoofer, sprzedaje Denona AVR3800 a zostają tylko kolumny przednie B&W 604

3. w przyszłości albo zbuduje kolumny na głośnikach Gorlichach które mam albo kupie coś co mi się spodoba. Na razie jeżdże i słucham :) różnych systemów.

I mam taką prośbę. Jaki najlepiej kupic wzmacniacz stereo i odtwarzacz CD w cenie około 10.000zł (nowy, używany, itp. ) Na razie będzie zasilał B&W 604 bo chce z nich wyciągnąć wszystko co się da. Słuchałem kilku wzmacniaczy lampowych nowy i używany, jednak to zamało aby móc coś powiedzieć. Jest tego dużo a ja nie mam pojęcia w która stronę iść. Zastanawiam się nad zestawem NAD ale nie wiem. Będę jeszcze w tygodniu na odsłuchu w Top-Hi - Fi we wrocławiu i może tam coś mi się spodoba. Jest dużo ofert na allegro (nowe produkty) i z drugiej ręki (ogłoszenia).

Prosze o radę bo nie chciał bym wtopić z 10.000zł :(

pozdr. dawmac

https://www.audiostereo.pl/topic/16580-czym-zasili%C4%87-bw-604-s3/

przejrzałem chyba całe archiwum i z tego co wyczytałem to NAD S300 nie wart pieniędzy jakie za niego żadają, KRELL 300iL - opinie podzielone (można kupić za 9000zł), o ROTEL RB1090 + RC995 nic nie znalazłem. Tak samo o H/K Signature 1.3

pozdr. dawmac

słuchałem wzmacniacza lampowego z Delta Studio i bardzo mi się podobał ale to jest jedyny wzmacniacz lampowy jaki słuchałem. Może zaproponujecie jakies wzmacniacze lampowe ?

W przyszłości będzie to współpracowało z B&W 803D lub podobnymi kolumnami ale od czegoś musze zacząć bo całego systemu na raz nie jestem w stanie kupić.

pozdr. dawmac

• 1 rok później...

Kapuję-właśnie problem mój jest taki, a chyba dość typowy: mam ciut kasy ( powiedzmy do 10tyś za zestaw ) ale nie mam takiego doświadczenia, ani możliwości ani czasu odsłuchiwania wszystkiego we wszystkich połączeniach co się da. Chcę coś kupić i musi mi ktoś doradzić, bo inaczej stracę $.

PS. Ostanio słuchałem chyba dość egzotyczny zestaw za 12tyś.: CD Vincent za 4k, wzmak H/K 970 i kolumny 5500 zł za parę JBL, model chyba 880 ( już wycofany, 2 basowce ok. 18cm i charakterystyczny kształt skrzynki w taki romb-idąc w tył lekko rozszerzające się, dalej już pod ostrzejszym kątem łaczące się z tyłu ) i grało jak na mój gust i doświadczenie "milutko", czyli bardzo ok. Mimo że JBL.

Rotel + B&W to jest bdb polaczenie..sam takiego uzywam i jestem z tego bardzo zadowolony..polecam Tobie zakupu jakies koncowki..np rmb1066-na allegro kosztuje 3 tys, masz 6 kanalow ktore mozesz zmostkowac sobie i zorbic 2x150W..to juz gra..i to jak..szczegolnei z mocnymi kolumnami..takimi jak 603..ja tym napedzam 703..i jestem zadowolony z tego..oczywiscie..krell tez bedzei fajnie gral..ale jaka kase trzeba wydac..to odrazu tez mozna powiedzeic ze po co krell..lepiej kupic primare za 15 tys..i to bedzei zajebiscie gralo..tylko czy warto wyrzucac az takei pieniaadze jezeli sie ma B&w604..no oczywisci jak sie ma juz primare to wypadaloby kupic jakies dobre kabelki..znowu nastepne 3 tys wydatku..:)

Znajomy jakiś rok temu wybierał wzmaki oczywiście spodobał mu się Marantz Pm 7200 w grę wchodził także Rotel ra-03, po odsłuchach już na B&W 603 piękny Marantz poległ i znajomy został przy w/w Rotelu, odsłuchiwaliśmy jeszcze B&W 604, 703, Pro-acki D-15 i było ok, jest to dobre połącznie do muzyki dynamicznej, szybkiej z wykopem. Pamiętajmy o kabelkach i odpowiednim pomieszczeniu.

krell to bedzie dobry wybór, spróbuj tez classe - to dobre i sprawdzone połączenie. u dilera BW mozesz posłuchac takie zestawienia bez nnnnoszenia swoich kolumn - zarówno bw604, jak i planowanych 803D w przyszłości.

pozdr

a w japonii marantz ma dystrybucje z B&W i audioquest

czyli polecaja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Atomek2, 29 Kwi 2006, 20:22

>A Denon do B&W ?

Oj, nie! Wedlug mnie Denon podkresli wszystkie cechy B&W czyli duzy bas i nieco ostra gora. To raczej sie nie zeni ze soba chyba, ze masz jakis specjalne upodobania postaltusowe ;-)

pzdrw

soso

Większość forumowiczów połączenie Denona z B&W uważa za jedno z lepszych , wiem bo ostatnio drążyłem ten temat a najlepszy do nich jest stary Grundig FineArt (chyba dobrze napisałem) model 900 lub 9000 przeszukaj forum było na ten temat sporo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.