Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  4 członków

ACROLINK
IGNORED

Klub miłośników i posiadaczy kabli Acrolink

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy później...

Wow, duźo nas..😉

Produkty warte zainteresowania, polecam niedawno kupiony na metry kabel 7n-pc4020 leggenda i zarobiony wolnymi wtykami IeGo 8075. Potrzebuje trochę czasu aby ukazać swoje zalety, a ma ich bardzo dużo. Jeżeli chce ktoś ożywić, otworzyć, zwiększyć przejrzystość, niewymuszoną energię brzmienia i zachować masę oraz barwę, a nie chce stosować srebra (z różnych względów) to zdecydowanie polecam tą nową serię 7n 4020/4030 leggenda, dla mnie genialna.

P.S. Dobre ceny w mcru.co.uk😉

Edytowane przez Cezary_58669
dopisek

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧 

Cześć Cezary,

Witam w kameralnym klubie 🙂

użytkowników jest wielu w Polsce tylko nie ma ich na tym forum.

Ja zaczynałem od pożyczonego interkonektu 8N-A2080III EVO który był własnością mojego kolegi. Na przestrzeni kilku lat pożyczałem go parokrotnie i dwa razy zupełnie mi się nie sprawdził (miałem lampy SET i głośniki tubowe). Po latach gdy wymieniłem te wynalazki na klasyczne kolumny "słupki" i wzmacniacz tranzystorowy - ponownie pożyczyłem tego Acro i tym razem wpasował się bardzo dobrze.

Dawał mi dużą rozdzielczość i wgląd w nagranie przy jednoczesnej wysokiej temperaturze przekazu. To był jedyny kabel z kilku które w tamtym czasie miałem który powodował, że odtwarzacz CD grał prawie jak gramofon.

Kupiłem wtedy dwa kable dla siebie, jeden RCA, drugi XLR.

Kolejnym był 7N-DA2090 Speciale który oceniam na dokłanie ten sam poziom jakościowy co 8N-A2080III EVO.

Speciale jest ciemniejszy, nie tak "gorący", ma ociupinę lepsze skraje pasma, mniej czaruje - jest bardziej rzetelny. Mniej mi się podobał.

Potem kupiłem 7N-DA6100 Mexcel i kilka miesięcy bawiłem się odsłuchujac naprzemian trzech powyższych acrolinków.

Przy odpowiedniej konfiguracji systemu 7N-DA6100 jest najlepszy i różnica jest duża. Jest piekielnie szybki, gładki, płynny, rozdzielczy i bardziej prawdziwy/naturalny od poprzedników. Przy czym wszystko zależy od konfiguracji systemu, mi sporo czasu zajęło znalezienie takiej konfiguracji aby zalety Mexcela były wyraźnie widoczne.

Łatwo ocenić ten kabel jako jasny, chudy i niemuzykalny w złym zestawieniu.

8N-A2080 i 7N-Da2090 sprzedałem.

7N-DA6100 jeszcze mam w domu a wktróce dojdzie do mnie zakupiony 7N-DA6300II Mexcel. Mój system lepiej gra po XLR i spodziewam się w oparciu o wiedzę jak gra wersja RCA (7N-DA6100) że ten przewód na długi czas mi wystarczy.

Miałem też przez chwilę 7N-D5000 analogowe ale zupełnie niczym mnie nie ujął.

W systemie mam też trzy sztuki zasilających 7N-PC9900 Mexcel (miałem 5szt). Świetne kable ale w mojej ocenie tylko do małych pomieszczeń i dla osób którym mocno zależy na wglądzie w nagranie i wyciągnięciu wszystkiego co w nim jest.

Ja obecnie chcę trochę zaczarować brzmienie (kosztem poprawności) dlatego mieszam kable zasilające, japońskie z amerykanskimi.

Miałem tez przewód Acrolink 7N-PC4030 Leggenda na oryginalnych berlowych wtykach i u mnie grał dość lekko, rześko i szybko. Jeżeli ktos tak lubi to spoko. Mi brakowało dociążenia, pełni i masy które to niestety pojawiają się dopiero w najwyższych Acrolinkach.

Podsumowując: w Mojej ocenie Acrolinki mają bardzo dobre kable jedynie na szczycie oferty. Są o 50% za drogie w EU. Trzeba też lubić ten typ brzmienia. To nie jest amerykanskie granie, z rozmachem, swobodą i dużym wypełenienm.

Acro to IMHO kable do małych pomieszczeń, do odsłuchu pół studyjnego, z bliskiego pola, do wyciągania informacji z muzyki. Są gładkie, są lekko pastelowe, są szybkie. Fajne, godne uwagi ale dla kogoś kto w muzyce szuka wyrafinowania i rozdrabniania włosa na czworo.

Od przyjemnosci, funu i czystej rozrywki jest Transparent Audio 🙂

Witam serdecznie,

Dzięki, dużo fajnych i ciekawych rzeczy o Acro napisałeś.

Czuć fun i pasję😉

W audio dróg jest wiele..

Ważne, żeby efekt końcowy się zgadzał z naszymi oczekiwaniami.

Acrolink, dla mnie sprawa otwarta.

Edytowane przez Cezary_58669

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.