Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie mozna kupic glosniki?

Point84

Rekomendowane odpowiedzi

witam! prosze o pomoc! chce kupic glosniki niskotonowe o srenicy membrany 16cm (srednica mocowan to 18-18,5cm), 4ohmy. mam dosyc stare kolumny visonik, posypaly sie w nich juz niestety glosniki bassowe, wiec prosze was o podanie jakis stron internetowych lub adresow sklepow (na terenie szczecina najlepiej), gdzie mozna by bylo zamowic takie glosniki. dodam ze na allegro takich nie ma! z gory dziekuje za pomoc! (najlepiej jak by potrafily zejsc ponizej 35Hz i skutecznosc mialy powyzej 92dB -ale jak by byly gorsze to nic, wzne zeby sie zmiescily w te cholerne otwory, bo nie wiem kto wymyslil akurat takie wymiary glosnikow ze teraz nigdzie nie mozna ich kupic!

https://www.audiostereo.pl/topic/16740-gdzie-mozna-kupic-glosniki/

do Mcgyvera: a pasuja wymiarami do podanych przeze mnie pametrow? jesli tak to byl bym zainteresowany

do Lt_bri: kiedys dalem takiemu gosciowi zebi mi to zrobil, a on wymienil nie tylko zawieszenia ale tez cale membrany i zle przylutowal to do cewki przez co te dwa druciki idace od cewki jakos sie zwarły i spalila sie cewka

Mcgyver wyslalem do ciebie maila, odezwij sie jakos niedlugo to pogadamy. a wy - przestancie sie nabijac, szukalem juz takich glosnikow i nie moglem znalesc, a po za tym gdzie moge dostac nabardziej profesjonalna pomoc jak nie na audiostereo.pl?? :) pozdrawiam

chodzi mi konkretnie o 2 glosniki 4ohm i o takich wymiarach:

[obrazekLUKASZ-281484_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czesc ma jeszcze pytanie z innej bajki, ktory lepszy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no to napisalem i czekam z niecierpliwoscia. jeszcze jedno z tamtej beczki: czy bardziej oplaca sie walczyc o tamtego pionnnera A656 czy moze lepszy od niego bedzie taki wzmak :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z tego co wiem to techniksy graja bardziej sucho, a mi najbardziej zalezy na szczegolowoci i raczej na cieplym brzmieniu, ale z koleii ten technics jest w kalsie AA. czy zawsze klasa AA oznacza ze ma tranzystory MOS-FET??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak zwykle cos nie tak z tymi linkami allegro

Ukryta Zawartość

Nastaw się na Pioneera 656 i ... nie walcz. Wyczekaj do ostatniej chwili i zalicytuj kwotą którą maksymalnie zgodzisz się zapłacić. Weź pod uwagę koszt wysyłki bydlęcia, bo waży sobie trchę ten kawał kloca.

Pytasz o zamienniki, a nie bierzesz pod uwagę parametrów akustycznych? Wymiary to jeszcze nie wszystko, bo nie gwarantują poprawnego strojenia obudowy. Weź pod uwagę parametry Thiella-Smalla i przelicz wielkość obud. oraz strojenie bass-reflex'u , pomoże program WinIsd - znajdziesz przez google.

dzieki Porlick za bezintersowna pomoc, ale ja potrzebuje glosniki o takich wymiarch poniewaz mam juz kolumny (tak jak pisalem) w ktorych otwory pasuja do glosnikow o wlasnie takich wymiarach. wiem ze paramerty akustyczne sa najwazniejsze, ale co mam zrobic, musze w tym wypadku kierowac sie raczej wymiarami niz parametrami, bo wierz mi ze starsznie trudno jest znalesc glosniki niskotonwe 4 ohmowe o takich wymiarach, a zebym jeaszcze mial szukac glosnikow o dobrych parametrach to chyba nie mozliwe zebym znalazl (przelecialemm cale allegro i rozne strony, na allegro moze moglbym cos kupic ale wymiary, ktore tam sa podane sa nie dokladnie sprecyzowane, a kontaktu ze sprzedawcami jakos nie moge nawiazac. To sa starsze kolumny, bez bassrefleksu, nie musze raczej nic przliczac, bo one juz sa -gotowe(trojdrozne, na zwrotnicy), tylko bassowce mi sie popsuly. gleboko wierze ze dobre glosniki niskotonowe zagraja w nich tak jak powinny, a moze nawet lepiej niz te ktore byly pierwotnie

Spróbuj TVM ARN 188 , nadają się do obud. zamkniętej- a danymi technicznymi typu 35 Hz / 95 dB się nie przejmuj - to i tak tylko chwyt marketingowy- wysoka skut. zwykle koliduje z niską f dolną.(a klient to łyka jak żaba muł...)

92dB to juz by bylo dla mnie bardzo dobrze, no wiem w koncu ile one maja tych dB, ale 35Hz to juz niezle dla takich glosnikow. a czy zupelnie przypadkowo takie masz i chcesz je sprzedac? jeszcze poczekam z zastanawianiem sie nad tymi glosnikami . dzieki, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.