Skocz do zawartości
IGNORED

DartZeel klon , czyżby koniec drogi...

Rekomendowane odpowiedzi

Dotarł chiński klon DartZeela i choć jest zupełnie świeży , to gra jak marzenie. Jest wersja z trzema parami tranzystorów końcowych na kanał. Wzmacniacz wykonany jest bardzo dobrze, nic nie buczy  , zero szumu. Muzyczka najwyższej próby - to po Gryphonie mój drugi wzmacniacz bez ogólnego sprzężenia zwrotnego i gra niegorzej od Gryphona. Polecam budowę tego klona .... ale czy warto przy tej cenie i wykonaniu na ali.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zalinkuj ktory to konkretnie model

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Te transaudio podobno są niezłe. Robią też klony oparte na układzie burmestera podobno bardzo dobre.

Tyle, ż wstrzymuje mnie to, że tam co ktorys klient się skarży, że przyszedl wzmacniacz niedzialajacy czy poobijany. Chińska ruletka.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Mi się udało, jest perfekt. Są super zabezpieczone i zapakowane. Tego się nie da zbudować samemu za takie pieniądze  , o precyzji nawet nie wspomnę. Oni nas nakryją czapkami. Nie spodziewałem się tak szlachelnego i swobodnego brzmienia... jestem w szoku. Gra soczyście i czysto od najniższych poziomów głośności. Już zamówiĺem płytki do wbudowania ich na fronty do mojego primare spa20. Obecnie jest kopia accu e406 , ale ten gra lepiej. I już mnie korci zbudowanie monobloków o wyższej mocy i na topowych elementach.... 

Albo dokupię drugi i będę ich używał w bridge. 

5 godzin temu, Bogdan napisał:

Ukryta Zawartość

Ten droższy 

Ile cię wyniósł ze wszystkimi opłatami ? Cło VAT itp ...

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Bogdan napisał:

Mi się udało, jest perfekt. Są super zabezpieczone i zapakowane. Tego się nie da zbudować samemu za takie pieniądze  , o precyzji nawet nie wspomnę. Oni nas nakryją czapkami. Nie spodziewałem się tak szlachelnego i swobodnego brzmienia... jestem w szoku. Gra soczyście i czysto od najniższych poziomów głośności. Już zamówiĺem płytki do wbudowania ich na fronty do mojego primare spa20. Obecnie jest kopia accu e406 , ale ten gra lepiej. I już mnie korci zbudowanie monobloków o wyższej mocy i na topowych elementach.... 

Albo dokupię drugi i będę ich używał w bridge. 

Czytałem, że te transaudio robi ogarnięty facet z niezłą kontrolą jakości, robią na export i taka produkcja jest dotowana czy w jakiś sposob wspomagana przez chiński rząd. 

Transaudio 909 Full Balanced Single Ended Power Amplifier 1000W T11Pro XLS X-AMP

Ukryta Zawartość

To się wydaje też ciekawe.

Ukryta Zawartość

14 hours ago, Bogdan said:

Już zamówiĺem płytki do wbudowania ich na fronty do mojego primare spa20.

Bogdan a które płytki zamówiłeś? Kiedyś też mnie kusiło zamówić płytki do niego ale było kilka wersji i zanim wybrałem to się zdążyłem się rozmyślić 🙂

A czym się różni pro od nie pro?

Dobrze już znalazłem, opis jestem początkujący.

Zamówiłęm z jakim przedwzmacniaczem by to połączyć co kupić??

Edytowane przez obcymars

Dla technicznych trochę pomiarów oryginału:  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek_j
No i się pozbył obu

Bo audio to podróż Panie nic stałego nie ma ciągle korci żeby lepiej / inaczej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Bo audio to podróż Panie nic stałego nie ma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ciągle korci żeby lepiej / inaczej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wszystko zależy od jakiego poziomu w audio się startuje i jakiego czuja ma się do kompletowanych urządzeń i peryferiów. Można na dany okres jakiś zestaw złożyć i kolejne 15-20 lat nic nie kombinować. Ja miałem w sumie trzy takie zestawy z przerwą na słuchanie muzyki. Najgorzej jest z ostatnim, duże wymagania oparte o zdobyte doświadczenia i ciężko dopiąć całość z kropką nad i mimo sporego własnego doświadczenia i pomocy kolegów

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 godzin temu, ASURA napisał:

Ja miałem w sumie trzy takie zestawy z przerwą na słuchanie muzyki.

O, raz wreszcie słowo prawdy napisałeś.

A mogłoby się wydawać, że w tym wszystkim chodzi o słuchanie muzyki, ewentualnie z mikro przerwami na zmianę sprzętu...

Oto dlaczego nigdy się tu nie dogadamy.

• 1 miesiąc później...

Moj klon jest nadal do kupienia. Jest nowy - pograł może z 30 godzin , więc jest sprawdzony. Produkcja Transaudio, kolor czarny , wersja wzmocniona z dc servem. Oddam po kosztach, ponieważ wbuduję takiego klona od zera do wnętrza Primare Spa20. Nie ma sensu ich dublować i blokować pieniędzy. Chętnych zapraszam na priv.

W dniu 17.06.2024 o 19:28, zn21 napisał:

jest to alternatywa i to wyjątkowo korzystna. Sam Elberoth porównywa klona do oryginału i napisał: 10% kasy za klona gra na 90% oryginału 🙂

Ciekawe skąd wziął te liczby .....

😄

W dniu 18.06.2024 o 00:53, ASURA napisał:

Wszystko zależy od jakiego poziomu w audio się startuje i jakiego czuja ma się do kompletowanych urządzeń i peryferiów. Można na dany okres jakiś zestaw złożyć i kolejne 15-20 lat nic nie kombinować. Ja miałem w sumie trzy takie zestawy z przerwą na słuchanie muzyki. Najgorzej jest z ostatnim, duże wymagania oparte o zdobyte doświadczenia i ciężko dopiąć całość z kropką nad i mimo sporego własnego doświadczenia i pomocy kolegów

Sprzętofile tak już mają ....

A że nie ma to sensu, to już inna sprawa.