Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przedsprzedaż - dopiero za miesiąc będą dostępne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sądząc też po kolorze (i nazwie ALBA), pewnie jednymi z docelowych klientów są posiadacze iPhone'ów.
159 dolarów.

----------------------

Sorry, to są chyba przewodowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wuelem
19 godzin temu, Segunin napisał:

Potrzebuję słuchawki do iPhone’a. AirPods Pro 2 czytałem że są wadliwe i sporo osób je wysyła na naprawę. 
Co kupię dobrego do 1000zł?

Bowers & Wilkins Pi7S2, ale one do Iphona sa za dobre- nie wykorzysta się ich możliwości bo srajfony mają tylko kodek AAC, no i nigdy nie będzie takiego dźwięku jak na Androidzie.

W trakcie usuwania konta.

liberty 3 pro obsługują AAC.. to słuchawki z kosmosu.. nie istnieją lepsze,  od tygodnia jestem w szoku jak mogą grać TWS

jesli sie skusisz koniecznie spróbuj kilka razy zrobić test HearID i sprawdzić róznice, jeden raz może sie nie udać dlatego kilka .... dobrze dobrany czyni kolejne cuda

🙂

Bogdań to iluzja z tym LDAC 🙂 dobre AAC z pliku M4A nie da sie odróznić od LDAC

brak LDAC czuć mocno kiedy słuchasz FLAC bo kompresja BT nie daje rady ale z pliku AAC jest bajka

p.s własnie decyduję się zgrać bibliotekę do M4A by nie uzywać LDAC i oszczedzać baterię słuchawek

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

11 godzin temu, erazm2 napisał:

Bogdań to iluzja z tym LDAC 🙂 dobre AAC z pliku M4A nie da sie odróznić od LDAC

M4A ma bitrate maksymalnie 256 kpbs. Kto słucha tak słabej jakości. Ja mam nawet w telefonie geste pliki i obrazy SACD.

Co do słuchawek dousznych to dla mnie najlepsze sa tylko akceptowalne ze względu na wygodę i mobilność, żadne mnie nie zachwycą jakością dźwięku bo są za słabe w stosunku do mojego zestawu audio

ma taki bitrate jaki jest w stanie obsłużyć  BT... nie ma na sztywno ,to kodek 'otwarty'

tez mam sacd

i mowie Ci sprawdz 😉

zrób ze swojego sacd  - m4a 384 kbps i odtwórz.. zdziwisz sie bo i ja sie zdziwiłem.. też myślałem że będzie lipa

by na słuchawkach tws wyczuć róznicę słuchawki musiały by byc z półki  jakościowej ktora nie istnieje  wciąż

róznicy nie ma ani na  przewodowych logitech UE triple fi ani na podobnych zs

ani na anker tws

ps mowimy o słuchawkach to telefonu

a nie o słuchawkach do zmaksymalizowanego setupu domowego

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

tyle ze telefon musi obsługiwać bezstratny  wobec BT kodek AAC a np.samsungi tego nie mają

W dniu 25.06.2024 o 10:24, erazm2 napisał:

zrób ze swojego sacd  - m4a 384 kbps i odtwórz.. zdziwisz sie bo i ja sie zdziwiłem.. też myślałem że będzie lipa

Na sprzęcie stacjonarnym to słyszę bardzo wyraźnie przewagę gęstego formatu nad CD ( 1411,2 kbit/s )

Moje najlepsze słuchawki BT to B&W PX8 i B&W PI7S2 i one mają kodeki aptx HD i aptx adaptive - pomimo że nie mają LDAC to grają i tak lepiej od tych z LDAC. Gęste formaty słuchane bezprzewodowo na tych słuchawkach sa kastrowane przez kodeki i nie mam zamiaru dodatkowo konwertować pliku żeby zmniejszyć jego wielkośc, bo to dzisiaj nie ma dużego znaczenia. Na pewno nie poprawi to jakości, a sądze że je dodatkowo popsuje. Nagrania mam w jednym możliwie najlepszym formacie czy to do domu czy poza nim.

Bogdanie... nie twierdze ze to poprawi bo to owszem niemożliwe ... a co do sądzenia to własnie warto sprawdzić, na B&W PI7 nie da sie usłyszeć rożnicy ... można badać i porównywać godzinami a i tak nie będziesz pewien czy jest czy nie ma

co do pX8 to już być może że jest ta róznca  -nie znam tak dobrych słuchawek ale ciężko o nich mówić by były słuchawkami do telefonu

i nie polemizuję z Tobą czy warto mieć taki czy siaki format tylko o to że na Apple tez da się sluchać tak samo dobrze pomimo że ma bardzo ograniczony TEORETYCZNIE kodek.. to nie ma to az takiego znaczenia

Edytowane przez erazm2

2 godziny temu, erazm2 napisał:

B&W PI7 nie da sie usłyszeć rożnicy ... można badać i porównywać godzinami a i tak nie będziesz pewien czy jest czy nie ma

B&W PI7S2 żeby zagrały dobrze trzeba wyłączyć ANC, nie używać żadnej korekcji. Mam wrażenie że największy wpływ na dźwięk z tych słuchawek mają dobrze dopasowane pianki, w środku silikon na zewnątrz pianka, no i trzeba je dobrze dobrać i wsunąć dokładnie, Tylko wtedy te słuchawki coś pokażą.  Druga sprawa to słychać na nich że na kodeku aptx grają jak zwykłe dobre mp3. Na aptx HD zaczynają grać o klasę wyżej, mniej cyfrowo i myślę że gdyby dało się puścić je po kablu dopiero pokazały by na co je stać.

Jeśli wyjdzie kolejna wersja Bowersów PI7 z lepszym kodekiem niź aptx HD to je kupię.

Ukryta Zawartość

Polecam ten program do odtwarzania na Androidzie, czyta SACD-R i geste formaty .

Ukryta Zawartość

W dniu 3.07.2024 o 16:36, bogdan_ napisał:

dopasowane pianki, w środku silikon na zewnątrz pianka

dokladnie takich używam.. swięta prawda

co do reszty ....widocznie głuchy jestem 😉

ps

to spróbuj i tego ankera 3pro  nie grają w ogóle cyfrowo:)

są doskonałe jak na TWS

czego kiedy miałem B&W PI7 bym nie powiedział , uważałem ze dużo za drogie jak na to co oferują a dałem tylko 600zł z outletu.. żadnego szukania żębów nie było;)

z drugiej strony owszem używam korektora lubie wypuscić i sródek i górę

zresztą każdy producent go używa do strojenia słuchawek i zapisuje w dsp .. słuchawki bez korektora nie istnieją w dzisiejszych czasach

Edytowane przez erazm2

(B&W PI7)

daleko im było do przyjemności (barwy i nasycenia)  wyciąganej z odbioru moich ulubionych Musical Fidelity 200

..własnie detal ale sztuczny to one czy aptx hd czy nie hd .. nic im nie pomagało 🙂

a anker popostu doskonale reaguje na korektor .. w innych korektor psuje a tu pomaga i robi to dobrze

zęby zgubiłem i długo szukałem ale po właczeniu nie ustawien GRAMMY ale HerlID  dla ludzi 50 plus doskonałe uwypukenie środka i góry niemożliwe do zrobienia w korektorze.. plus potężenie dodało przestrzeni do zwykłego 'zaduchu'

Edytowane przez erazm2

wiem że truję ale dopowiem tę swoją historię ...Fan Boya 😉

sony  i BW tak mnie zawiodły że od ponad roku wcale nie szukałem juz sluchawek TWS byłem zagorzałym zawolennikiem kabla

ale coś mnie siekło pewniego dnia przy szukaniu nowego telefonu i mówie sobie a zobacz co tam mają w outletowych słuchawkach TWS ... patrze jakiś anker 2pro i 3 pro .. w życiu nie slyszałem o ich istnieniu ale że mam głośnik BT anker  to wiem że cos musi w tym być .. sprawdziłem tylko cenę , w outlecie połowa wiec biorę obie

w domu po sprawdzeniu pro 2 mowie ok bardzo dobre ( jak wszystkie poprzednie ) ale szumią na biało ... zwrot choc szkoda ale cóz wprawdzie tylko niecałe 200 ale i tak zwracam

wkladam 3 pro ... wyraznie lepsze i  nie szumią czy to moziwe by za 300 były takie słuchawki? zostają

robie test HearID ......zęby wypadły, szukam do dziś .. dopiero wówczas szukałem opisów ludzi i okazało sie że ludzie mówią to co odczułem -te słuchwki to chyba sam szatan zrobił :)

na mp3store goście porównywali do domowych zestawów za grube pieniądze .. kiedyś bym sie śmiał ale nie dziś

ps

cenie je sobie tak dalece iż przechowuję nie ladując w etui by leżały na 50-80 procent załadowania baterii  a nie ciągle na full - przedluża życie

i własnie słucham BT AAC z plików 384 m4a aac by nie obciążać tak bateri

nie mam zamaru ich stracić za dwa czy 3 lata z błachego powodu baterii  ... bo nie wiem czy podobne dostanę 🙂

Edytowane przez erazm2

Zastanowię się moze kupię ankery do nauki języków. Samych Bowersów mam 4 szt bo PI7S2 i stare PI7, jeszcze PX8 i PX do kosiarki. PI7 mam jak się wyczerpią bateria i na czas ładowania PI7S2 bo słuchawki sa pradożerne, mają po 2 wzmacniacze osobne do wysokich .Właśnie rozdałem kolejne Sennheisery w rodzinie tym razem TW3 które mają też świetne recenzje ale odstają od PI7S2 jak każde inne od tysiaka w górę. Tańszych słuchawek dotychczas nie testowałem.

Edytowane przez bogdan_