Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Już parę zapytań słałem i za odpowiedzi dziękuję. Stanęło na tym, że zdecydowałem się na KD Polk serii R. Na razie kupiłem centralny R400 (później planuję r100/200  i r 600 i coś natynkowego na sufit ale jeszcze nie wiem co). Teraz kupuje suba SVS PB-2000 (bez pro) i ... no właśnie miałem zamiar najpierw kupić Onkyo 7100 ale później po przeczytaniu paru wątków zdecydowałem się na RZ50, które ponoć znacznie wyróżnia się na tle 7100. No i znowu jak to bywa czym więcej się czyta tym coś nowego wpada i tu pojawiają się procesory kinowe o których wcześniej nie słyszałem, a jak usłyszałem i zobaczyłem ile to kosztuje to zzieleniałem. No i tu wpada Emotiva MC1, która kosztuje w sumie 1-1,5k mniej niż rz50. Więc czytam to co jest w necie i ogólny wydźwięk jest taki, że procesor zawsze będzie lepiej grał niż amplituner przy czym nadal nie kumam czy żeby taki procesor grał w KD to jeszcze coś muszę do niego dokupić czy już nie. I skoro lepiej to gra to czemu rz50 jest o tyle droższy? Czy chodzi tylko o te funkcje sieciowe? Czy o co? Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/167599-onkyo-rz50-vs-emotiva-basx-mc1/

Do każdego procesora trzeba dokupić końcówki mocy na wszystkie kolumny. Np Emotiva BasX A2, A5 itd. W zależności jaki masz skonfigurowany system. Na subwoofer już nie.

Cześć 🙂 Do procesora potrzebujesz jeszcze końcówki i przewodów RCA, więc ostatecznie może wyjść znacznie drożej niż Onkyo, które do Polków jest moim zdaniem bardzo fajnym wyborem. Zapraszam na wyceny i odsłuchy w razie czego 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

16 minut temu, Wolfweiss napisał:

Dzięki za info. Czyli jednak nie jest to tańsza opcja.

Znam tylko jeden AVR, od którego większość procesorów z wzmakami będzie tańsza. 

StormAudio Fusion :D ;)

Z tym że to tak naprawdę processor ze wzmakami w jednym boxie ;)

Edytowane przez sebna

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

5 godzin temu, STELVIO napisał:

Do każdego procesora trzeba dokupić końcówki mocy na wszystkie kolumny. Np Emotiva BasX A2, A5 itd. W zależności jaki masz skonfigurowany system. Na subwoofer już nie.

To by uzyskać na takich emotivach system 5.1.2 to trzeba połączyć MC1 z A7? A jak 5.1.4 to co MC1 z A7 i A2?

Tylko trzeba pamiętać, że czym końcówka z większą ilością kanałów tym mniej prądu daje. Lepiej większą np A3 na przód. A na resztę albo A4 albo A6. W zależności ile będzie głośników.

40 minut temu, STELVIO napisał:

Dokładnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to zdecydowanie taniej nie wychodzi😁

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć 🙂 Do procesora potrzebujesz jeszcze końcówki i przewodów RCA, więc ostatecznie może wyjść znacznie drożej niż

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , które do Polków jest moim zdaniem bardzo fajnym wyborem. Zapraszam na wyceny i odsłuchy w razie czego 🙂 

Potwierdzam onkyo to świetny wybór 😉

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, Wolfweiss napisał:

No to zdecydowanie taniej nie wychodzi😁

Ogółem zabawa w procesor z osobnymi końcówkami mocy to już wyższa liga. Tanio to nie wychodzi, no chyba że będziesz bazował na jakichś używanych końcówkach, aczkolwiek za nowy procesor swoje trzeb dać. 

37 minut temu, S4Home napisał:

Ogółem zabawa w procesor z osobnymi końcówkami mocy to już wyższa liga. Tanio to nie wychodzi, no chyba że będziesz bazował na jakichś używanych końcówkach, aczkolwiek za nowy procesor swoje trzeb dać. 

Dlatego odpuszczam takie konfigurację... Za cienki jestem finansowo i nie ma się co nakręcać... Przesiadka z Yamahy 457 na coś nowożytnego i tak będzie prawdopodobnie skokiem milowym