Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Oppo 205 ma jeszcze sens ?

max720
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, bl4ck napisał:

Czyli bełkot?

Wybaczcie ale na prawdę może kolega Piotrek lubi grać i wie o grach, ale jak widzę że porównuje ps4 do oppo że on taki sraki prawie sam multimedialnie to jest mało wymagający... delikatnie mówiąc.

Po pierwsze ps4 nie odtworzy płyt UHD

Po drugie nie odtworzy żadnych plików 4K HDR.

O jakim kolwiek audio w trybie passthrough dla plików można zapomnieć.

Już nawet nie będę wspominał że wszystkie te pliki można odtwarzać przez sieć z serwera nas, że po jb odtworzy i struktury blu-ray i ISO, może być wolny o regionów. 

Oppo 20X potrafi WSZYSTKO pod względem formatów, oprócz jednego czego? odtwarzania plików mkv z Dolby Vision. 

Ps4 może służyć co najwyżej do ogląda ripów z cda lub chomika w 1080 i niżej od taka to jego multimedialność, ale pad ma to najważniejsze! pad odtworzy wszystko.

Coś się Przyjebał !!! ; ) moją najlepszą konsolkę PlayStation 4 Pro tak ... Opluć !!!  : )

Cat No GIF by Looney Tunes

PlayStation 4 Pro bardzo mi się podoba, dla mnie super sprzęcik do gier pudełkowych ( fizycznych ) i zaraz za grami do obsługi filmów z pamięci USB w mniejszej pojemności plików. Mam takie skromne wymagania i dla mnie PlayStation 4 Pro jest wspaniałym klockiem do obsługi multimediów z pamięci USB.

I nie korzystam z jakichś chomików !!! ... 

Akurat pad jest bardzo wygodny, pasuje do gier i do obsługi multimediów z pamięci USB ... i nie trzeba wymieniać baterii  : ) 

Jak chcesz pomóc ? ... mnie możesz ; ) To czy Dysk Zewnętrzny !!! Samsung Portable SSD T5 EVO 8TB może być obsługiwany przez PlayStation 4 Pro ?. Wczoraj miałem kupić / zamówić w sklepie. Najpierw chciałem się zapytać obsługi, czy ten dysk będzie obsługiwany dla systemu PlayStation 4 Pro i komputera stacjonarnego ? ... Gdybym chciał przenieść pliki z komputera na dysk i potem podpiąć dysk z plikami do PlayStation 4 Pro ... no i się nie dowiedziałem. Dysku nie można zwrócić po zakupie, nie jestem jakimś specem komputerowym, kupuje dysk podłączam i ma działać, tyle roboty z mojej strony : ) 

Dysk zewnętrzny wyłącznie do PlayStation 4 Pro ( multimediów z pamięci USB ) 

Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Jeśli dysk który zamówisz przyjdzie sformatowany jako NTFS konsola go nie zobaczy, dysk należy wtedy sformatować w systemie exFAT.

W dniu 28.09.2024 o 19:03, _Piotrek napisał:

Trzeba też zaznaczyć, że PlayStation 4 Pro obsługuje filmy ( pliki ) do 4 GB,

Skoro usb czy dyski sformatowałeś w systemie FAT32 to tak masz...w exFAT który jest obsługiwany przez ps4 nie ma limitu 4GB dla pliku.

4 godziny temu, max720 napisał:

Piotr , gdzie mieszkasz ?

Ja na zad... 

Niedaleko Lublina ( Województwo Lubelskie ) jakieś 50 km od Lublina 

Raczej nie szukam zainteresowania w internetach ... ; ) wystarczą mi bazgroły na forum : )      

3 godziny temu, bl4ck napisał:

Czyli bełkot?

Wybaczcie ale na prawdę może kolega Piotrek lubi grać i wie o grach, ale jak widzę że porównuje ps4 do oppo że on taki sraki prawie sam multimedialnie to jest mało wymagający... delikatnie mówiąc.

Po pierwsze ps4 nie odtworzy płyt UHD

Po drugie nie odtworzy żadnych plików 4K HDR.

O jakim kolwiek audio w trybie passthrough dla plików można zapomnieć.

Już nawet nie będę wspominał że wszystkie te pliki można odtwarzać przez sieć z serwera nas, że po jb odtworzy i struktury blu-ray i ISO, może być wolny o regionów. 

Oppo 20X potrafi WSZYSTKO pod względem formatów, oprócz jednego czego? odtwarzania plików mkv z Dolby Vision. 

Ps4 może służyć co najwyżej do ogląda ripów z cda lub chomika w 1080 i niżej od taka to jego multimedialność, ale pad ma to najważniejsze! pad odtworzy wszystko.

Nie zapominaj proszę że to forum to także medium do wyrażania swoich pasji co kolega @_Piotrek robi w przyjemny do poczytania sposób z zawartymi emocjami. Przecież autor wątku zakupił Oppo 203. Fajnie że dodałeś cenne podsumowanie techniczne, ale po co zaraz wycieczki osobiste i dyskredytowanie wpisów innych? Pozdrawiam, dobrego dnia😃✌️

Moje zdanie jest inne wątek stał się śmietnikiem i blogiem jakie to ps4 nie jest a tym czasem nawet nie dorównuje oppo 9X a co dopiero 20X.

ps nawet może buty lizac Xbox One X.. pod względem obsługi plików i płyt, też ma pada! :D

A i osobiście nie widzę nic w mojej wypowiedzi co by obrażało Piotrka.

5 godzin temu, max720 napisał:

Już nie mam Oppo 105 😞

Poszedłem w Oppo 203 , ale tak po pierwszych utworach ( może się mylę)

lepiej grał 105 po XLR 

Moje subiektywne spostrzeżenie

Nie jestem Player 🙂

Może dużo tracę , ale jestem chłodzony powietrzem i nie wyobrażam sobie przed ekranem , monitorem x godzin 

Ale , bardzo chętnie posłuchał bym Piotrowego systemu 

Piotr , gdzie mieszkasz ?

Ja na zad... 

Musiałem na chwilę wyskoczyć do lokalnego sklepiku, bo do 13 nastej, łakocie wafelki kupić : ) dlatego tak na szybko napisałem. Jeżeli masz chwilę czasu, też się Wybierasz, można się spotkać na tegorocznym Audio Video Show 2024. Maniaków Audio, a jeszcze bardziej Maniaków gier Single Player, bardzo miło MNIE poznać w realu ... 

: ) ...   

Martial Arts Yes GIF by Shaw Brothers 

Edytowane przez _Piotrek

57 minut temu, bl4ck napisał:

Nie obrażam się ; )

Po prostu podniosło się w Tobie ciśnienie, że dla mnie PlayStation 4 Pro jest troszku lepsze od Referencyjnego odtwarzacza multimedialnego OPPO UDP 205.

Nie grasz w gry konsolowe i nie potrzebujesz konsoli PlayStation 4 Pro, porównałem sobie według własnych upodobań dwa klocuszki i tyle. A że dla mnie PlayStation 4 Pro jest troszku fajniejsze, nawet jeżeli nie obsługuje dużych plików, to już moje upodobania. 

OPPO UDP 205 mam w Pokoju Gracza do nieco innych plików i w nieco lepszej jakości : ) Co by nie umniejszać PlayStation 4 Pro, też jest super fajnym odtwarzaczem multimedialnym do plików USB ... dla mnie : ) 

Dodatkowo PlayStation 4 Pro ma coś czego nie ma OPPO UDP 205... Wspaniałe Gry Przygodowe Single Player !!!

: )       

Edytowane przez _Piotrek

2 godziny temu, bl4ck napisał:

Jeśli dysk który zamówisz przyjdzie sformatowany jako NTFS konsola go nie zobaczy, dysk należy wtedy sformatować w systemie exFAT.

Zadzwonię sobie na tygodniu do sklepu w sprawie dysku zewnętrznego Samsung Portable SSD T5 EVO 8TB. 

Najlepiej żeby NIC nie grzebać na dysku. Kupuję, rozpakowuję z pudełka, podłączam do komputera, wrzucam pliki, na końcu podłączam dysk zewnętrzny kabelkiem do tylnego wejścia USB ... PlayStation 4 Pro. 

Jak będzie działać, to znaczy jakiś sklep da znak, że działa ... proszę gotóweczka, dzięki za miłą obsługę ...

bugs bunny thank you GIF by Looney Tunes 

Edytowane przez _Piotrek

Aż tak lewe ręce masz i trzy kliknięcia w Windows/maOS/linux aby sformatować dysk byłby dla ciebie problemem? nie żyjemy w idealnym świecie gdzie wszystko robi się samo i za nas każdy myśli.

A sklep? sklep nie ma obowiązku wiedzieć a tym bardziej w tak antycznych sprzętach jak ps4 czy dane urządzenie będzie kompatybilne. Na papierze jest.

2 godziny temu, bl4ck napisał:

Moje zdanie jest inne wątek stał się śmietnikiem i blogiem jakie to ps4 nie jest a tym czasem nawet nie dorównuje oppo 9X a co dopiero 20X.

ps nawet może buty lizac Xbox One X.. pod względem obsługi plików i płyt, też ma pada! 😄

Nazwałeś jego wypowiedzi bełkotem co grzeczne nie jest. 

39 minut temu, bl4ck napisał:

Aż tak lewe ręce masz i trzy kliknięcia w Windows/maOS/linux aby sformatować dysk byłby dla ciebie problemem? nie żyjemy w idealnym świecie gdzie wszystko robi się samo i za nas każdy myśli.

A sklep? sklep nie ma obowiązku wiedzieć a tym bardziej w tak antycznych sprzętach jak ps4 czy dane urządzenie będzie kompatybilne. Na papierze jest.

Mam dysk zewnętrzny 4TB dedykowany dla PlayStation 4 Pro. Problem był taki, że komputer nie widział dysku dedykowanego dla PlayStation 4 Pro fabrycznie wyjętego z pudełka. Nie potrzebowałem dysku zewnętrznego do przechowywania gier na PlayStation 4 Pro, tylko do multimediów. Dysk w ostateczności sformatowany został dla OPPO UDP 205.

Dzięki za Twój poświęcony czas : ) na moje bazgroły ; )            

Godzinę temu, RAF77 napisał:

Z tym antycznym to przesadziłeś.
PS4 pro ma fajniejszy wygląd nic ps5. Moim zdaniem.

Niestety mam ps5, bo nowsza. Ale bardziej lubiłem PS4 pro.

Też mam PlayStation 5.

Od premiery konsoli jakoś mało nowych gier, takich dla mnie : ) dobrze że jest kilka perełek z poprzedniej generacji, co by nie umniejszać ... PlayStation 4 Pro nadal daję radę w grach, nadal podobają mi się gry na PlayStation 4 Pro, a co najważniejsze, PlayStation 4 Pro oferuje opcję podłączenia dźwięku w grach bezpośrednio do wzmacniacza zintegrowanego : )

W temacie wyglądu konsoli ( PlayStation 5 ) dla mnie za bardzo taki futurystyczny, wolę takie bardziej klasyczne kształty. Ale pad za to super mega fajny. Menu zdecydowanie bardziej podoba mi się w PlayStation 4 Pro, wspaniały klimat i relaksująca muzyczka w tle. 

Oj zaraz będzie Silent Hill 2 ( PlayStation 5 ) Maniaki gier Single Player piszą na ppe.pl, że super gra. Też czekam na swoje pudełko ... : )     

Edytowane przez _Piotrek

Tak zachwalacie 4Pro , że pomyślałem sobie :

Idzie jesień i zima , to może kupię sobie zabawkę na ciemne i zimne wieczory 🙂

Możesz Piotrze podlinkować kilka ofert z OLX , które są godne uwagi ?

I jakieś 2-3 gry 🙂

Raz byłem na Audio Show , jak dla mnie męczące chwile:( Za dużo na raz , nie zdrowo 🙂

1 godzinę temu, max720 napisał:

Tak zachwalacie 4Pro , że pomyślałem sobie :

Idzie jesień i zima , to może kupię sobie zabawkę na ciemne i zimne wieczory 🙂

Możesz Piotrze podlinkować kilka ofert z OLX , które są godne uwagi ?

I jakieś 2-3 gry 🙂

Raz byłem na Audio Show , jak dla mnie męczące chwile:( Za dużo na raz , nie zdrowo 🙂

Zanim nabazgrolę, są też wersje pudełkowe na PlayStation 5. Jednak dla mnie PlayStation 4 Pro aktualnie numer JEDEN i najważniejsza konsola w Pokoju Gracza. No to jedziemy ...

Referencyjny tytuł i wizytówka najlepszych gier Single Player na PlayStation 4 Pro ... 

The Last of Us Part II 

Na drugim miejscu i również Referencyjny tytuł na PlayStation 4 Pro w nieco innym klimacie ... 

Uncharted 4: A Thief's End 

Na trzecim miejscu, najlepsza gra w przestrzeni kosmicznej i również Referencyjny tytuł na PlayStation 4 Pro ... 

Alien Isolation  

Najlepsze tytuły na PlayStation 4 Pro ... Arcydzieła przygodowe Single Player !!!

Jeżeli lubisz The Last of Us Part II ( najpierw polecam zapoznać się z pierwszą częścią, nawet trzeba )

Z takich fajnych gier ( odpoczynek od poważniejszych tytułów ) polecam Red Dead Redemption i Crash Bandicoot 

Gry na PlayStation 4 / PlayStation 4 Pro nie są jakoś szczególnie drogie. Najlepiej interesować się używanymi grami w stanie sklepowym od zaufanych ludzi ( telefon kontaktowy ) mile widziany w aukcjach. JA KUPUJĘ wyłącznie nowe gry bezpośrednio od znajomych z branży, lub szukam perełek w stanie kolekcjonerskim w angielskim wydaniu.          

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

_Piotrek..jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek.....jpg

_Piotrek...jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

10 godzin temu, bl4ck napisał:

A wymieniłeś sobie chociaż w tym ps4 dysk na SSD? :)

Miałem konsolę z dyskiem SSD. Sprzedałem ( nówkę PlayStation 4 Pro ) na miejscu bez wysyłki maniakowi PlayStation.

Jakoś nie mam ciśnienia na wewnętrzny dysk, bardziej mnie interesuje dysk zewnętrzny do multimediów, ale jak będę potrzebował to i taki też kupię do PlayStation 4 Pro ... wyłącznie do gier. Tylko troszku wyleciałem z obiegu jaki teraz model jest fajny do PlayStation 4 Pro. 

11 godzin temu, max720 napisał:

Piotrze , proszę podlinkuj dobre oferty 4Pro.

Dziękuję 

Tutaj raz kupowałem ... PlayStation 4 Pro ( Premierowa Wersja ) po serwisie SPA i super odnowiona ... Znakomity kontakt i byłem bardzo zadowolony z zakupu ...  

Ukryta Zawartość

Sklep ard-software ( Teraz kupić nówkę premierową konsolę PlayStation 4 Pro ) chyba już tylko Cud pozostał. 

Nowsza reedycja też będzie w ostateczności ( ale z tego sklepu nie kupowałem konsoli, jedynie same gry ) 

Ukryta Zawartość

Sklep consoles4you 

Cena troszku mniejsza ...

W ostateczności można się jeszcze zainteresować PlayStation 5 ( jeżeli chcesz ) tylko tutaj gry mogą być troszku droższe.

Osobiście polecam sklep norbit.pl

Od Norberta często kupuję swoje ulubione gry ( PlayStation 4 Pro / PlayStation 5 ) jeżeli oczywiście ma na stanie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

12 godzin temu, max720 napisał:

Piotrze , proszę podlinkuj dobre oferty 4Pro.

Dziękuję 

A i jeszcze jedno.

W twoim wątku wrzuciłem parę zdjęć z PlayStation 4 Pro, to właśnie konsola od ard-software, obczaj sobie zdjęcia. PlayStation 4 Pro w wersji premierowej. Jak będziesz zainteresowany zadzwoń sobie do tego sklepu ...   

Mam jeszcze parę konsol PlayStation 4 Pro ( wersja premierowa / nówki ) nie sprzedaję !!!

Niech leżą w pudełkach ... 

Edytowane przez _Piotrek

Panowie, ale wiecie, że to wątek o Oppo, a od jakiegoś czasu jest zawalony postami o PlayStation... Wydzielcie sobie wątek o PS i tam piszcie, bo zrobił się masakryczny offtop.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Loxjie D40 pro

9 godzin temu, max720 napisał:

Dziękuję , myślałem o czymś do 1000 PLN , tylko FAN . Jeszcze nie wiem , czy to jest mój świat 🙂

Powstaje najwspanialsze Arcydzieło Wszech Czasów Single Player w Przestrzeni Kosmicznej !!! 

Ukryta Zawartość

Alien Isolation 2 !!!

To może być Maxiu ; ) Twój Świat ... Rozpocznij Przygodę od Pierwszej Części ...   ; )   

Modlitwy Zostały Wysłuchane !!!  

Happy So Excited GIF

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, qbakos napisał:

Panowie, ale wiecie, że to wątek o Oppo, a od jakiegoś czasu jest zawalony postami o PlayStation... Wydzielcie sobie wątek o PS i tam piszcie, bo zrobił się masakryczny offtop.

To coś napiszę ... OPPO UDP 205 ; )

Najlepszy odtwarzacz multimedialny, a jak jeszcze dołączę PlayStation 4 Pro ...

Powstaje Perfekcyjna Symetria ... Dla mnie  : ) 

Pod względem wyglądu oba klocuszki ( dla mnie ) wyglądają tak samo przepięknie ...    

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi