Skocz do zawartości
IGNORED

Bluesound Node NANO. Ktoś już sprawdzał?

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Wszyscy czekają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale może w klubie Bluesound pogadamy ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dobra, idziemy do klubu :):)

Ukryta Zawartość

Czemu?

O nowościach warto gadać tu. Więcej osób zobaczy. Ja na przykład też jestem ciekaw. 

A do klubu blusound nie zaglądam.

haha, dobra to już niech będzie tu.

Zamówiłem wczoraj online, żeby zobaczyć w domu co to potrafi. W necie piszą już dobrze, więc chyba warto obadać.

16 godzin temu, Tonnii99 napisał:

haha, dobra to już niech będzie tu.

Zamówiłem wczoraj online, żeby zobaczyć w domu co to potrafi. W necie piszą już dobrze, więc chyba warto obadać.

Dzięki 

W takim razie będę śledził twoje wnioski. 

ja też myślę i nawet biorę na testy jakoś w przyszłym tygodniu. tak myślę, że to plus jakiś ifi zasilacz mały (na początek) może być całkiem ok. Ogólnie gram od jakiegoś czasu na wbudowany streamerze w heglu, ale niestety nie ma gapless na tidal (lecę z J-Play app na iOS). I jedynie to sprawia, że coś bym dołożył i oby grało na podobnym poziomie...

????

Mam w drugim systemie BSN 2i z liniowym zasilaniem i sądzę że nowe nano ci "zagra" bo zakładam że gra jeszcze lepiej niż 2i.
Nie wiem jak tam z zasilaniem bo w 2i liniowe robi wielką poprawę.

A oprogramowanie uważam że jest najlepsze na rynku jakie mają oraz częste aktualizacje. To jest mega wielki plus.

W dniu 30.08.2024 o 16:13, Marcin Wielgus napisał:

Mam w drugim systemie BSN 2i z liniowym zasilaniem i sądzę że nowe nano ci "zagra" bo zakładam że gra jeszcze lepiej niż 2i.
Nie wiem jak tam z zasilaniem bo w 2i liniowe robi wielką poprawę.

A oprogramowanie uważam że jest najlepsze na rynku jakie mają oraz częste aktualizacje. To jest mega wielki plus.

Zaraz się fani wiim oburzą 😛

a tak na powaznie - nie znam appki wiim wiec moze tez jest ok - przetestowac.

za BSN moge reczyc i generlanie opinia jest mega pozytywna o ich software na komorki. mozna w zasadzei nie uzywac natywnej apki Tidal jest tak dobra i intuicyjna. oczywiscie granie z HDD czy NAS tez zero problemow. mam porownanie z Coctail Audio X40 i X45 (koszmar) oraz z Lumin T2 gdzie jest bardzo niezawodna appka ale ciut old school oczywiscie dzwiek to inne połka inna bajka ale i cena tez

Miałem Bluesound Node 2i i więcej już nie wrócę do Bluesound. Najpierw po kilku latach padł moduł zasilania. Napisałem do serwisu w prawie naprawy, odpisali mi że tego nie naprawiają i sugerują wymianę na nowy. Więc udało mi się znaleźć we własnym zakresie taki moduł  wymienić. Potem przestało działać wyjście coax. Jak się okazało temat padających modułów zasilania w Node 2i jest dość popularny na forach. Oczywiście ponieważ zazwyczaj padały one po gwarancji, to Bluesound się wypiął i nawet odpłąnie nie chciał z jakiegoś powodu naprawiać.

Kolejna sprawa to ta obudowa z dziwnego tworzywa jakby lekko gumowanego, która po kilku latach zaczęła się kleić tak jak by ta wierzchnia warstwa gumy się rozpuściła. Oczywiście kurz się do tego przyklejał, a próba przetarcia ścierką skutkowały że kłaki ze ścierki przyklejały się do obudowy.

Więc za radą serwisu Bluesound wymieniłem ten szajs na nowy odtwarzacz - Eversolo A-6. 

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

W dniu 6.09.2024 o 06:55, Piotr Sonido napisał:

@Tonnii99 no i jak?

Są jakieś wrażenia?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, tmnich napisał:

Ukryta Zawartość

Dzięki.

Ekosystem i strong competition sugerują ciekawego recenzenta

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, azimut napisał:

Miałem Bluesound Node 2i i więcej już nie wrócę do Bluesound. Najpierw po kilku latach padł moduł zasilania. Napisałem do serwisu w prawie naprawy, odpisali mi że tego nie naprawiają i sugerują wymianę na nowy. Więc udało mi się znaleźć we własnym zakresie taki moduł  wymienić. Potem przestało działać wyjście coax. Jak się okazało temat padających modułów zasilania w Node 2i jest dość popularny na forach. Oczywiście ponieważ zazwyczaj padały one po gwarancji, to Bluesound się wypiął i nawet odpłąnie nie chciał z jakiegoś powodu naprawiać.

Kolejna sprawa to ta obudowa z dziwnego tworzywa jakby lekko gumowanego, która po kilku latach zaczęła się kleić tak jak by ta wierzchnia warstwa gumy się rozpuściła. Oczywiście kurz się do tego przyklejał, a próba przetarcia ścierką skutkowały że kłaki ze ścierki przyklejały się do obudowy.

Więc za radą serwisu Bluesound wymieniłem ten szajs na nowy odtwarzacz - Eversolo A-6. 

Faktycznie w Node ta ''guma'' to jakaś pomyłka, ale BS opanował sytuację już w N130...

3 minuty temu, pro rider napisał:

Faktycznie w Node ta ''guma'' to jakaś pomyłka, ale BS opanował sytuację już w N130...

W jakim sensie opanował? Koleżanka chyba mówiła mi, że  wygląda tak samo.

Ja mam 2i. Na szczęście (odpukać) z gumą ani z wnętrznościami nic się nie dzieje jeszcze. 

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

Ja mam 2i. Na szczęście (odpukać) z gumą ani z wnętrznościami nic się nie dzieje jeszcze. 

U mnie również nic się nie dzieje a ma już hmm 5 lat ? Fakt że oryginalny moduł zasilania nie używam bo mam liniowe ale guma / obudowa wszystko ok jak i coax i optyk i nadal dostaje upgrady więc pozytywnie bardzo

Może to było związane z tym, że Node 2i stał na wzmacniaczu i się nagrzewał? Nie wiem, ale nawet jeżeli, to nie były to ekstremalne temperatury. 

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Miałem takie samo wykończenie kiedyś w laptopie. Asus.

No dramat po pewnym czasie wyglądał jakby go ze złomu wyciągnęli. Mimo że wtedy jeszcze działał dobrze 

Ale tak tam to też zrobiło się od ciepła. 

Jak był nowy to i wyglądało i w dotyku było to całkiem przyjemne. 

Ostatnie lata to dotykać się go nie chciało

W dniu 6.09.2024 o 06:55, Piotr Sonido napisał:

@Tonnii99 no i jak?

Są jakieś wrażenia?

dopiero w ten weekend będę testował, tak się złożyło 🙂

3 godziny temu, Tonnii99 napisał:

dopiero w ten weekend będę testował, tak się złożyło 🙂

Spoko spoko rozumiem. Cierpliwość:)

52 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Spoko spoko rozumiem. Cierpliwość:)

może jeszcze udałoby się wziąć tego nowego NODE'a ale nie wiem czy jest już w Tophifi?

14 godzin temu, Tonnii99 napisał:

może jeszcze udałoby się wziąć tego nowego NODE'a ale nie wiem czy jest już w Tophifi?

To weź wszystkie 3. 

Ciekawe czy w tym najdroższym licencja Diraca może przechodzić przy sprzedaży. 

Bo w amplitunerach Denona nie. Jakoś tak to było tłumaczone.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ciekawe czy w tym najdroższym licencja Diraca może przechodzić przy sprzedaży. 

Według ich strony i licencję i zestaw do kalibracji trzeba oddzielnie dokupić. Licencja ma kosztować wg Youtube 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma kosztować 250-300 USD. Zestaw do kalibracji jeszcze nie wiadomo.image.thumb.png.20816b1f9dada40a3638c8d0e6eeeb3e.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, Tomek_waw napisał:

Według ich strony i licencję i zestaw do kalibracji trzeba oddzielnie dokupić. Licencja ma kosztować wg Youtube 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma kosztować 250-300 USD. Zestaw do kalibracji jeszcze nie wiadomo.image.thumb.png.20816b1f9dada40a3638c8d0e6eeeb3e.png

To że trzeba dokupić to ja wiem. 

Mówiłem czy dokupiona przechodzi na nowego użytkownika. 

Bo w Denonie nie 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba nie ma jeszcze dokładniejszych info bo we wrześnie dopiero pierwsze wysyłki będą nowych node i to raczej jeszcze bez oprogramowania z możliwością DIRAC. Trzeba poczekać , ale z tego co widzę to licencje się kupuje na specjalny model urządzenia.

Co ciekawe to może starsze Node tez dostana Dirac

Cytat

Our plan is to make Dirac Ready available on the hardware that can support it. We are still working through those details; currently the Node (N130), Node X (N131), Powernode (N330), and Powernode Edge (N230) are additional candidates for Dirac, pending certification.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 9.09.2024 o 12:26, J4Z napisał:

W N130 obudowa nie jest gumowana

• Pokaż nowe odpowiedzi